Π. Τόσιος: «Χωρίς παιδίατρο τα κέντρα υγείας των Σερρών»

«Χωρίς παιδίατρο είναι όλα τα κέντρα υγείας στο Νομό Σερρών αρκετά από τα οποία όπως και το Νοσοκομείο Σερρών απειλούνται από τον κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας τους λόγω υποστελέχωσης».

Τα παραπάνω επισήμανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χθες ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Τόσιος Θ. Πασχάλης. Όπως επισημαίνει η κατάσταση των τελευταίων ετών είναι τραγική καθώς αμφίβολη καθίσταται η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, χειρουργείων, αλλά και ολόκληρων των κλινικών λόγω έλλειψης προσωπικού. Το πρόβλημα της υποστελέχωσης επιδεινώνεται λόγω της απόλυσης των επικουρικών ιατρών μετά την ολοκλήρωση των συμβάσεων των αλλά και των συνταξιοδοτήσεων.

Οι οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Σερρών είναι 161 και 89 ειδικευμένων ιατρών.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τους πίνακες δείχνουν σε όλη τους την διάσταση το πρόβλημα. Μέσα στο 2019 απολύονται 10 από τους 17 επικουρικούς ιατρούς ή συνταξιοδοτούνται. Εν ολίγοις το ιατρικό προσωπικό μέσα στο 2019 θα μειωθεί κατά 20 ιατρούς. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους επικουρικούς ιατρούς.

Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο δημιουργείται μια στρατιά νέων ιατρών με αβέβαιο μέλλον, χαμηλόμισθων χωρίς εξέλιξη βαθμολογική και μισθολογική που καλούνται να καλύψουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου Σερρών χωρίς προοπτική να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα μονιμοποίησης. Χαρακτηριστικές είναι οι ελλείψεις σε όλες σχεδόν τις κλινικές του νοσοκομείου Σερρών: Χειρουργική, οφθαλμολογική, αξονικός κ.α.

Σύμφωνα με τον κ. Τόσιο, ανάλογη κατάσταση δημιουργείται στα Κέντρα Υγείας του νομού Σερρών που και αυτά λειτουργούν χάρις στην αυτοθυσία, το φιλότιμο και την προσφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

« Η παράταξη μας η οποία είναι περήφανη για τον Ε.Σ.Υ. (Εθνικό Σύστημα Υγείας) την δημιουργία κέντρων υγείας και την έμπρακτη υπεράσπιση των δομών για την ενίσχυση της δωρεάν υγείας για τον πολίτη θα συνεχίσει των αγώνα της προκειμένου ο Έλληνας να χαίρει της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που του αξίζει» τονίζει ο κ. Τόσιος Θ. Πασχάλης υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Κοινοποίηση