Σιδηρόκαστρο: Σιωπηλή φέτος η περιφορά της εικόνας του Αγίου Λουκά του Ιατρού (Βίντεο)

Τελέστηκε σήμερα το απόγευμα ο πανηγυρικός εσπερινός στη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

Για μια ακόμη φορά τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Σιδηροκάστρου (ΣΥΦΑΜΟΣ) αμέσως μετά το τέλος του Εσπερινού πραγματοποίησαν την περιφορά της εικόνας του Αγίου, ο οποίος είναι προστάτης τους, στους δρόμους της πόλης με τις μηχανές.

Φέτος η περιφορά της εικόνας ήταν σιωπηλή καθώς το Σιδηρόκαστρο πενθούσε εξαιτίας του ξαφνικού θανάτου του προέδρου του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου Πέτρου Κιοσσέ, η κηδεία του οποίοι τελέστηκε λίγες ώρες πριν.

Ως φόρο τιμής τα μέλη του ΣΥΦΑΜΟΣ αποφάσισαν η περιφορά της εικόνας να γίνει σιωπηλά (χωρίς κόρνες, κόφτες, κάψιμο λάστιχων κλπ) και το γλέντι που ακολουθούσε μετά τη περιφορά στο προαύλιο της εκκλησίας να ακυρωθεί.

Οι 100 μοτοσυκλετιστές μόλις έφτασαν στην Πλατεία του Σιδηροκάστρου και συγκεκριμένα στο σημείο που βρίσκεται τα κατάστημα του εκλιπόντος άφησαν από ένα γαρύφαλλο αποχαιρετώντας μ αυτόν το τρόπο τον αγαπημένο τους συντοπίτη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός από το ΣΥΦΑΜΟΣ και εκπρόσωποι από Σέρρες, από το West Side Salonika και τα Γιαννιτσά.

Κοινοποίηση