Δημ. Γκολέμης: Εκφράζω την συμπαράσταση μου στο ιατρικό προσωπικό και τάσσομαι υπέρ του αγώνα του

 

Στο πλευρό των ιατρών του Νοσοκομείου Σερρών βρίσκεται ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στις Σέρρες Δημήτρης Γκολέμης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του εκφράζει τη συμπαράστασή του στο ιατρικό προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος λέγοντας πως “η υποστελέχωση του νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρεί αφάνταστα την τοπική κοινωνία”.

Ο ίδιος αναφέρει ότι πρέπει να γίνει πράξη επιτέλους σε αυτήν την χώρα η δέσμευση της ΝΔ “Κανένα νησί και απομακρυσμένη περιοχή χωρίς γιατρό”.

Η ανακοίνωση του κου Γκολέμη είναι η ακόλουθη:

“Δυστυχώς ,το σύγχρονο νοσοκομείο των Σερρών έχει μετατραπεί σε ένα υποστελεχωμένο και υποβαθμισμένο κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας. Σε ένα νοσοκομείο για το οποίο διερωτάται κανείς πως θα λειτουργήσει το 2019 με τη μισή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό σε σχέση με τα χρήματα που λάμβανε το 2017,την ώρα μάλιστα που τα έξοδα του ιδρύματος αυξάνονται.

Η υποστελέχωση του νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρεί αφάνταστα την τοπική κοινωνία, το πρόβλημα όμως αναμένεται να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Βασίλης Παπαμιχάλης μέσα στο 2019 συνταξιοδοτούνται 10 μόνιμοι ειδικοί ιατροί και  λήγει η σύμβαση  10 επιπλέον επικουρικών ιατρών.

Βλέποντας τα επίσημα στοιχεία που έδωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί παρατηρείται πως το νοσοκομείο των Σερρών σε αριθμό επειγόντων περιστατικών  βρίσκεται στη 2η θέση κάτω από το Ιπποκράτειο. Η ανάγκη της σωστής και έκρυθμης λειτουργίας  του νοσοκομείου είναι επιτακτική. Είναι απαράδεκτο  να παρακαλάμε ως Νομός για το  αυτονόητο, να έχουμε ιατρούς στο νοσοκομείο μας! Οφείλει η εκάστοτε κυβέρνηση να σέβεται τον πολίτη της ,να σέβεται την  υγεία του ,το πολυτιμότερο αγαθό.

Εκφράζω την συμπαράσταση μου στο ιατρικό προσωπικό και τάσσομαι υπέρ του αγώνα του για την σωστή λειτουργία του νοσοκομείου. Πρέπει, επιτέλους ,να παρέχουμε στους πολίτες την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για την οποία οι Έλληνες δέχονται κατά τα χρόνια της εργασιακής τους πορείας ,μισθολογικές κρατήσεις .

Πρέπει να γίνει πράξη επιτέλους σε αυτήν την χώρα η δέσμευση της ΝΔ :Κανένα νησί και απομακρυσμένη περιοχή χωρίς γιατρό”

Κοινοποίηση