Τριήμερο ανάδειξης της Αμφίπολης και της Νέας Ζίχνης από την “Ωδή Αμφιπόλεως” & την Π.Ε. Σερρών

Με στόχο η Αμφίπολη και ευρύτερη περιοχής να αποτελέσει κέντρο πολιτισμού και πόλος έλξης επισκεπτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού η “Ωδή Αμφιπόλεως” μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών πραγματοποίησαν εκδηλώσεις με τίτλο “Τριήμερο Πολιτισμός Αμφίπολης” από τις 14 έως τις 16 Ιουνίου, σε χώρους εντός των ορίων του Δήμου Αμφίπολης και της Νέας Ζίχνης.
Μέσα σε τρεις ημέρες έγιναν οι παρακάτω δράσεις:
-Έκθεση φωτογραφίας από τον διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Η δική μου Αμφίπολη», στο παλιό Γυμνάσιο του Σταθμού Αγγίστας, Δ. Νέας Ζίχνης και βράβευση των τριών καλύτερων φωτογραφιών, στο Αθλητικό Κέντρο «Αχ. Καραμανλής» στην Πρώτη, Δ. Αμφίπολης.
-Ξεναγήσεις στον Αρχαιολογικό Χώρο και Μουσείο της Αμφίπολης.
 
-Τηλεσκόπια με τίτλο «Πλανήτες-αστερισμοί και η μυθολογία τους», στα Παλαιά Άνω Κερδύλια-αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου.
-Δημιουργική Γραφή από το Εργαστήρι Γραφής και Εσωτερικής Αναζήτησης στο Δημ. Σχολείο Ροδολίβους, Δ. Αμφίπολης.
-Κατασκευή Μουσικών Οργάνων από Ανακυκλώσιμα Υλικά από το Εργαστήρι Μουσικής με Εναλλακτικούς Τρόπους, στο Δημ. Σχολείο Ροδολίβους, Δ. Αμφίπολης.
-Ημερίδα για την Ιστορία με τίτλο «Γνωριμία με τα μνημεία και την Ιστορία του τόπου μας», στο Δημ. Σχολείο Ροδολίβους, Δ. Αμφίπολη.
-Γαστρονομικό ταξίδι στις τοπικές γεύσεις του Δυτικού Παγγαίου, στο Δημ. Σχολείο Ροδολίβους, Δ. Αμφίπολης.
-Road Show με αντίκες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών με τίτλο «Κλασσικές “καλλονές” με ρόδες» σε ειδικές διαδρομές μέσα από τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες των δύο Δήμων και έκθεση με στάθμευση αυτών, στο Δημ. Σχολείο Ροδολίβους, Δ. Αμφίπολης.
-Μουσικές σημειώσεις από τοπικά σχήματα και χορευτικά των συλλόγων, καθώς και καλλιτέχνες από Θεσσαλονίκη που θα υποστηρίξουν μουσικά και χορευτικά την εκδήλωση, στο Αθλητικό Κέντρο «Αχιλλέας Καραμανλής» στην Πρώτη, Δ. Αμφίπολης.
Φωτογραφικό υλικό από “Ξεναγήσεις Αμφίπολη-Facebook”
Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •