106 χρόνια από την απελευθέρωση του Σιδηροκάστρου

106 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την απελευθέρωση της πόλης του Σιδηροκάστρου από τη βουλγαρική κατοχή. Την 27η Ιουνίου η Σιντική εορτάζει την επέτειο της απελευθέρωσης από τους Βούλγαρους. Το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου στις 19:00 θα τελεστεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου.

Το πρόγραμμα της 27ης Ιουνίου έχει ως εξής:

08.00: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητρο- πολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου.

10.00: Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας, εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας.

11:00 Μετάβαση στο Ηρώο της πόλης. Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων. Προσκλητήριο Νεκρών. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Εθνικός Ύμνος.

11.30: Παρέλαση

Κατά τις παραπάνω εορταστικές εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν: Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος με τον ιερό κλήρο. Οι Βουλευτές Νομού Σερρών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών. Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Σιδ/στρου. Οι Περιφερειακοί Σύμ-βουλοι. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκά-στρου. Η Ειρηνοδίκης. Οι τέως δήμαρχοι Σιντικής. Οι Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών. Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Οι Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ. Οργανισμών, Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. Οι Αξιωματικοί του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, οι εν ενεργεία με στολή και οι εν αποστρατεία κατά ιεραρχική τάξη. Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι εν γένει. Οι Εκπρόσωποι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων. Οι Πρό-εδροι των Εμποροβιομηχανικών, Επαγγελματοβιοτεχνικών και Εργατοϋπαλληλικών Οργανώσεων. Ο Πρόε-δρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Σερρών. Οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων και ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ

Τα της Θρησκευτικής Τελετής παρακαλείται να καθορίσει η Ιερά Μητρόπολη, τα της παράταξης απόδοσης Τιμών και γενικά συμμετοχής της Φιλαρμονικής, η Αθλητική Πολιτιστική Δράση του Δήμου Σιντικής,, και τα της τήρησης της τάξης στην πόλη και ιδιαίτερα στο χώρο της παρέλασης, το Αστυνομικό Τμήμα Σιδ/στρου.

Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου κ. Σταύρος Τσολακίδης και κ. Ιωάννης Λουκάς.

Την παρουσίαση της παρέλασης θα κάνει η Προϊσταμένη του Ν.Π.Δ.Δ Πρόνοια & Αγωγή κ. Κλειώ Κυριακίδου.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •