Γ. Χουβαρδάς: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι δεσμευμένοι στις αντι-αναπηρικές πολιτικές της ΕΕ»

«Οι σύγχρονες ανάγκες των ΑμεΑ και η πρόταση του ΚΚΕ» ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, ενώ στην εισηγητική του τοποθέτηση ο υπ. Βουλευτής με το ΚΚΕ Γιάννης Χουβαρδάς ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης προσφέρουν τη δυνατότητα για την πλήρη ένταξη των ΑμεΑ στην παραγωγική διαδικασία και την καθολική κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους. Ωστόσο η δυνατότητα δε μπορεί να γίνει πραγματικότητα όσο κριτήριο της παραγωγής παραμένει το καπιταλιστικό κέρδος.

Σήμερα οι ΑμεΑ μένουν εκτός παραγωγικής διαδικασίας γιατί, εξαιτίας της πάθησης τους υποφέρουν από περιορισμένη ανταγωνιστικότητα (χρειάζονται ειδικές εργασιακές συνθήκες τις οποίες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν προσφέρουν παρά μόνο εάν επιδοτηθούν). Η έρευνα για φάρμακα και για καινοτόμες εφευρέσεις προχωρά μόνο εάν υπάρχει σεβαστή προοπτική κέρδους, ενώ το κόστος των αποτελεσμάτων τους βρίσκεται σε δυσβάσταχτα ύψη για τους μεμονωμένους ενδιαφέροντες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα σε συνθήκες αναιμικής ανάπτυξης, κινδύνου νέας παγκόσμιας κρίσης και έντασης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, τα αστικά κράτη ελαχιστοποιούν τις δαπάνες για τη στήριξη των ΑμεΑ, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις και τους εξοπλισμούς.

Σε αυτά τα πλαίσια η επόμενη κυβέρνηση, είτε με βάση το ΣΥΡΙΖΑ, είτε τη ΝΔ, θα είναι απέναντι στους ΑμεΑ. Γιατί και οι δύο είναι υπηρέτες του καπιταλιστικού κέρδους. Είναι δεσμευμένοι στις αντι-αναπηρικες πολιτικές της ΕΕ. Αντίστοιχα στην ίδια ρότα κινούνται και τα επίδοξα συμπληρώματα τους, ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25, Ελληνική Λύση.

Συνεπώς είναι επιτακτική ανάγκη η ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Γιατί θέτει στο επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι το κέρδος, υποστηρίζοντας την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και το κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας. Γιατί υποστηρίζει τις διεκδικήσεις των ΑμεΑ δίχως να περιορίζεται από τις προσταγές της ΕΕ, του ΣΕΒ και των άλλων καπιταλιστικών ενώσεων».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •