Δ. Γκολέμης: «Νέες επενδύσεις για νέες δουλειές»

Τις θέσεις της ΝΔ για την απασχόληση και τη φορολογία των επιχειρήσεων, ανέπτυξε ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών του κόμματος Δημήτρης Γκολέμης.

Σύμφωνα με τον κ. Γκολέμη, η εικόνα της χώρας στον τομέα της απασχόλησης σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ είναι όχι απλά αποκαρδιωτική αλλά δραματική, καθώς η Ελλάδα είναι πρώτη στην ανεργία έναντι των άλλων χωρών της Ε.Ε σε ποσοστό της τάξεως 18,9 %.

Ο υποψήφιος Βουλευτής Σερρών της ΝΔ συνέχισε λέγοντας:

«Άλλη μία πρωτιά που κατέχει η χώρα μας είναι και στους μακροχρόνια ανέργους, το ποσοστό των οποίων αγγίζει το 17%. Αυτό που σοκάρει περισσότερα από τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα είναι τα ποσοστά ανεργίας των νέων τα οποία αγγίζουν το 43,6%. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν στην Ελλάδα καταγράφονται τα χαμηλότερα ποσοστά πτυχιούχων εργαζομένων στην Ευρώπη, μόλις στο 52%. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω στοιχείων είναι η φυγή των Ελλήνων και ειδικά των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. Πεντακόσιοι χιλιάδες Έλληνες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους.

Η φυγή πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να βρεθούν νέες δουλειές με υψηλές αποδοχές και σωστές συνθήκες εργασίας. Αυτό μπορεί να γίνει βάζοντας ένα τέλος στην υπερφορολόγηση των επαγγελματιών και δίνοντάς τους κίνητρα για νέες επενδύσεις.

Η ΝΔ έχει τον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα των επιχειρήσεων που θα φέρει και πάλι νέες θέσεις εργασίας.

Δεσμευόμαστε τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% σε δύο φάσεις.

Τη μείωση της φορολόγησης στα μερίσματα από το 15% στο 5% και την αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ στις 25,000 € από τις 10,000 € .

Το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ έχει εντοπίσει εκείνα τα φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις που προχωρούν σε επενδύσεις και φυσικά ευνοϊκή φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων με συντελεστή 10%. Οι αγρότες μας και ο πρωτογενής τομέας πρέπει να παίξουν επιτέλους καθοριστικό και ουσιαστικό ρόλο στη νέα Ελλάδα. Η στήριξή τους θα αποτελέσει το βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Αυτά είναι μερικά από τα μέτρα που προτείνει η ΝΔ στον τομέα των επιχειρήσεων και της απασχόλησης.

Οι δύο αυτοί τομείς είναι συγκοινωνούντα δοχεία και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα υψηλά επίπεδα φτώχιας που επικρατούν .
Με όραμα, στόχους και όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •