Διευρυμένη σύσκεψη των κλαδικών οργανώσεων Σερρών του ΚΚΕ

Διευρυμένη σύσκεψη με εργαζομένους από τον ιδιωτικό τομέα πραγματοποίησαν οι κλαδικές οργανώσεις Σερρών του ΚΚΕ, την Πέμπτη 20/06.

Την εκδήλωση άνοιξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Αγγελάκης, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε το μέλος του Γ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Χρηστίδης.

Στη συζήτηση, τονίστηκε ότι ο λαός, και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι πρέπει να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις εκλογές, διότι έτσι ενισχύεται η δική τους δύναμη.

«Να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στην ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα, καθώς στην πραγματικότητα έχουν όλοι τους το ίδιο αντιλαϊκό σχέδιο, που περιλαμβάνει αμέτρητες θυσίες και ανασφάλεια για τον λαό μας.
Τα όνειρα και οι ελπίδες των εργαζομένων δεν χωρούν στη δουλειά ήλιο με ήλιο, στα σπαστά ωράρια, στη δουλειά την Κυριακή, στις ολιγόμηνες συμβάσεις και στα προγράμματα, στην εποχική απασχόληση, στις άθλιες συνθήκες δουλειάς, στην εντατικοποίηση και στην εξόντωση.
Με ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρό εργατικό κίνημα μπορούμε να διεκδικήσουμε: Σταθερή δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Με μισθούς και συνθήκες δουλειάς που να εξασφαλίζουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία. Με σύγχρονα δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο, καθώς οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του λαού μειώνουν τον αναγκαίο ημερήσιο χρόνο εργασίας,» τονίσθηκε μεταξύ άλλων στη σύσκεψη.

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις με την τουρκική επιθετικότητα, υπογραμμίστηκε ότι η επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό και τον εγκλωβισμό των ελληνοτουρκικών σχέσεων στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές.

Τέλος, έγινε κάλεσμα τους εργαζόμενους να πιστέψουν στη δύναμή τους, να αποφύγουν παγίδες και να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ στις εκλογές στις 7 Ιουλίου, γιατί με πιο ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στο κίνημα, ο λαός μπορεί να δώσει από καλύτερες θέσεις τη μάχη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας, στέλνοντας μήνυμα ειρήνης, αλληλεγγύης και συνεργασίας στον τουρκικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Κοινοποίηση