Π. Τόσιος: «Κρίσιμο το ζήτημα του αναδασμού για την οικονομική ανάπτυξη του Ν. Σερρών»

Αποφασιστικός ο ρόλος των ανθρώπων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας για τον πρωτογενή τομέα του Ν. Σερρών, σύμφωνα με τον υπ. Βουλευτή Σερρών του ΚΙΝ.ΑΛ.

Διαδοχικές συναντήσεις με τους συνεργάτες , εργαζομένους , τμηματάρχες και προϊσταμένους της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Σερρών είχε την Δευτέρα 24 Ιουνίου ο υπ. Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Τόσιος Θ. Πασχάλης.

Ο κ. Τόσιος ενημερώθηκε διεξοδικά από τους ανθρώπους που σηκώνουν το βάρος του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας στον Ν. Σερρών. Όπως υπογράμμισε ο ίδιος ενώ θα έπρεπε οι υπηρεσίες να είναι στελεχωμένες με επιπλέον προσωπικό καθώς ο αγροτικός τομέας για την περιοχή μας αποτελεί τη βάση της τοπικής οικονομίας μας, εντούτοις δεν έχουν προσεχθεί όπως τους αξίζει.

Ο κ. Τόσιος επισήμανε μάλιστα ότι οι υπηρεσίες αυτές λειτουργούν, χάρις στην προσφορά των εργαζομένων που υπερβάλουν εαυτόν για να καλύψουν τις επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες του Νομού Σερρών.

Και ο ίδιος παραγωγός

Ο υπ. Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Τόσιος Θ. Πασχάλης αναφέρθηκε και σε προσωπική εμπειρία καθώς ο ίδιος είναι παραγωγός και ασχολείται με την καλλιέργεια οπωροφόρων δέντρων .Εχθές αντάλλαξε απόψεις σημαντικές με τους ανθρώπους που χειρίζονται τα ζητήματα αγροτικής οικονομίας.

Ουσιαστικές αναφορές έγιναν σε κρίσιμα θέματα για ευαίσθητες περιοχές του νομού, οι οποίες σήμερα αντιμετωπίζουν επείγοντα προβλήματα.

Για αναδασμό-δίκαιη κατανομή δικαιωμάτων

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του υπ. Βουλευτή κ. Τόσιου για το επίμαχο θέμα του αναδασμού στον Νομό Σερρών. Μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων προκειμένου να αποσαφηνιστεί το πραγματικό τοπίο και η κατάσταση που επικρατεί σε πολλές περιοχές του Ν. Σερρών προέκυψαν από τις χθεσινές επαφές του υποψηφίου βουλευτή με τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Διευθύνσεων.

Ο κ. Τόσιος κατ’ επανάληψη αναφέρθηκε στην αξία του ρόλου των υπηρεσιών αυτών και στην ανάγκη διευκόλυνσης – υποστήριξης των μηχανισμών και διεκπεραίωσης των υπεύθυνων αρμοδιοτήτων στον νευραλγικό τομέα που διαχειρίζονται.

Κοινοποίηση