Τζελέπης: «Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τα μνημεία μας και την ιστορία μας»

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Σερρών του Κινήματος Αλλαγής, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε προσφάτως επίσκεψη στα χωριά: Κερδύλλια, Αμφίπολη, Ροδολίβος, Ν. Φυλή, Παλαιοκώμη, Μεσολακκιά, κατά την οποία συνάντησε και συνομίλησε με τους κατοίκους και τους φορείς των εν λόγω περιοχών.

Ο κ. Τζελέπης αφού κατέγραψε τα προβλήματα και τις ανάγκες των εν λόγω περιοχών προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο Νομός μου, ο Νομός Σερρών καθημερινά βυθίζεται από την διαχειριστική ανικανότητα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Πέραν της απαράδεκτης, ακολουθούμενης, οικονομικής πολιτικής που έχει εξοντώσει κάθε ελληνική επιχείρηση και κάθε ελληνικό νοικοκυριό, καταγράφεται ακόμη μία ακόμη έντονα «εγκληματική» πολιτική της Κυβέρνησης αυτής, που είναι το πάγωμα των ανασκαφών της Αμφίπολης. Επανειλημμένα, είχα καλέσει στην Βουλή την αρμόδια Υπουργό να απαντήσει για τους λόγους για τους οποίους η Κυβέρνηση προωθούσε το πάγωμα κάθε σοβαρής σωστικής, κυρίως ανασκαφικής ή οποιασδήποτε άλλης εργασίας προστασίας και συντήρησης στο τύμβο «Καστά» της Αμφίπολης. Όταν, τελικά αποφάσισε η τότε αρμόδια Υπουργός, κ. Λυδία Κονιόρδου, να έρθει στην Βουλή και να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις, ως όφειλε, μου απάντησε «να ‘χαμε να λέγαμε».

Είναι πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο να συνεχιστεί αυτή η μεθοδευμένη προσπάθεια υπονόμευσης των πολιτιστικών μας μνημείων, τα οποία, μάλιστα χρήζουν και διεθνούς ενδιαφέροντος. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον κ. Τσίπρα και την παρέα του να παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας. Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να ασκώ πίεση για το ζήτημα αυτό με όποιον τρόπο μπορώ και με όποιο μέσο έχω. Είναι η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, η παρακαταθήκη μας».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •