Μ. Τζελέπης: «Η ‘ελπίδα’ του κ. Τσίπρα ήταν τελικά ‘καταιγίδα’ για τον ελληνικό λαό»

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Σερρών του Κινήματος Αλλαγής, κ. Μιχάλης Τζελέπης παραχώρησε Συνέντευξη, το πρωί της Τρίτης 25-6-2019 στην ΕΡΤ-Έρα Σερρών, στην εκπομπή του Λεωνίδα Κασάπη.

Ο κ. Τζελέπης τοποθετήθηκε για θέματα εφ’ όλης της ύλης σχολιάζοντας αρχικά την τρέχουσα επικαιρότητα. Αναφέρθηκε στο πολιτικό κλίμα των ημερών, για το οποίο σχολίασε χαρακτηριστικά ότι: «Η φετινή προεκλογική περίοδος μόνο εκλογές δεν θυμίζει. Είναι πασιφανές πια ότι οι προπηλακισμοί, οι αγανακτισμένοι και όλα όσα ζήσαμε το «αιματηρό» 2012, υποκινούνταν από πολύ συγκεκριμένες ομάδες. Οι διαιρετικές τομές Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο δεν υφίστανται πια. Με την Διακυβέρνηση του Τσίπρα έχει κλείσει πια ένας κύκλος από «αυταπάτες». Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το «YES MAN σε όλα» στους εταίρους, «οικειοποιήθηκε» προς ίδιον όφελος της, τα λεγόμενα ματωμένα υπερπλεονάσματα», για να τα δώσει ως αντίδοτο στον ελληνικό λαό σε μία λογική «τσιγγανοποίησης» της ελληνικής κοινωνίας.. Μόνο για το 2019, με τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για τις Ευρωεκλογές, προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί την ήττα του έχει καταγραφεί δημοσιονομικός εκτροχιασμός 1,9 δις.

Στη συνέχεια, ο κ. Τζελέπης σχολίασε και τις πολιτικές ενέργειες του κ. Μητσοτάκη: «Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται με ένα μαγικό ραβδάκι την μείωση των φόρων, την αυτόματη ανάπτυξη, την αυτορρύθμιση της αγοράς, χωρίς να μας απαντά σε βασικά ερωτήματα ως προς την αναδιανομή του πλούτου. Επιχειρεί δε να επαναφέρει έναν εργασιακό Μεσαίωνα, όταν υποστηρίζει ότι οι «κοινωνικές αδικίες» είναι «φυσικά φαινόμενα». Με λίγα λόγια, η ΝΔ, οικειοποιείται το ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ ρεύμα και ζητάει αυτοδυναμία, χωρίς να παρουσιάζει απτές, χειροπιαστές λύσεις σε βασικά, θεμελιακά προβλήματα. Εμείς, ως ΚΙΝΑΛ ζητάμε στήριξη από τους Σερραίους και τις Σερραίες, για να σταθούμε υπεύθυνα απέναντι στη Συντηρητική Νέα Δημοκρατία και στον Λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Να είμαστε εμείς η σταθερή δύναμη ομαλότητας, ο ρυθμιστικός παράγοντας της επόμενης μέρας».

Επιπλέον, ο Υπ. Βουλευτής σχολίασε ότι: «η χώρα βρίσκεται σε παρακμή. Πρέπει να αγωνιστούμε για μόνιμη και σταθερή εργασία για τους νέους. Στον Νομό Σερρών, είναι ιδιαιτέρως έντονο το φαινόμενο της απερήμωσης. Ο Νομός επλήγη δημοσιονομικά λόγω της χαμηλής φορολόγησης της Γείτονος χώρας. Υπήρχε οικονομική καθίζηση και παράλληλο κλείσιμο επιχειρήσεων. Όλα αυτά πρέπει να τα δούμε και να προτείνουμε πραγματικές και βιώσιμες λύσεις, όπως π.χ. την επιβολή χαμηλού συντελεστή φορολόγησης για τους παραμεθόριους Νομούς, όπως τον Ν. Σερρών».

Ως Υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Τζελέπης δεν παρέλειψε να παρουσιάσει και το σχέδιό του για τους αγρότες. «Το αγροτικό εισόδημα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα 4,5 χρόνια. Προτεραιότητά μας είναι η κατάργηση όλων των αρνητικών μέτρων που επέβαλλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ. την μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 13% και μάλιστα άμεσα, την υιοθέτηση του ακατάσχετου και του αφορολόγητου των ενισχύσεων και την θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρελαίου. Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιβάλλεται η μείωση της φορολογίας από 29% στο 20% και, όπως προανέφερα, απαιτείται θεσμοθέτηση πολύ χαμηλού φορολογικού συντελεστή όμοιου με αυτού των γειτονικών κρατών».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζελέπης μίλησε και για τις υποδομές που χρειάζεται ο Νομός Σερρών. «Για τον οδικό Άξονα Ε61, που συνδέει τους τρεις(3) Νομούς, Σέρρες- Δράμα- Καβάλα και είναι τμήμα των Διευρωπαϊκών Δικτύων, όπως και η κατασκευή των Οδικών Αξόνων Δράμα- Αμφίπολη (ο οποίος κατά το πλείστον διέρχεται από σερραϊκό έδαφος) και θα συνέδεε το Τελωνείο του Προμαχώνα, τις Σέρρες με τη Δράμα και την Καβάλα και στόχευε στην εύκολη προσέγγιση με το Λιμάνι της Καβάλας περνώντας μέσα από τις Σέρρες, έχει εγκαταλειφθεί. Ένας άλλος δρόμος, ο «δρόμος του Θανάτου», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλώ, ενώνει τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα με την πόλη του Κιλκίς και τώρα, μετά και τη δημιουργία των τριών(3) νέων Σταθμών Διοδίων από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποκτήσει ακόμη πιο αυξημένο φόρτο κυκλοφορίας. Πολύ φοβάμαι ότι τα μεγάλα, βαρέα και ογκώδη φορτηγά των Διεθνών Μεταφορών, προκειμένου να αποφύγουν τα υψηλά κόστη από τα πολλά διόδια θα εγκαταλείπουν τον Οδικό Άξονα και θα κάνουν παράκαμψη στο Τμήμα «Γέφυρα Στρυμόνα- Πετρίτσι».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο Υποψήφιος Βουλευτής ζήτησε από τους Σερραίους και τις Σερραίες να τον κρίνουν δίκαια και να δώσουν τη στήριξη στο πρόσωπό του με βάση τη συνεχή παρουσία του στη Βουλή, τη συνέπειά του, το πολυετές έργο του, την εγνωσμένης αξίας δυναμικότητά του, την ακεραιότητα και σταθερότητά του στον πολιτικό χώρο που ανήκει όλα αυτά τα χρόνια και τον οποίο υπηρετεί πιστά, διαχρονικά και αταλάντευτα.

*Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη ραδιοφωνική συνέντευξη του Υπ. Βουλευτή πατώντας εδώ

Κοινοποίηση