Μ. Τζελέπης: Τα βασικά σημεία του Αναπτυξιακού Οράματός μου για τον Νομό Σερρών

 

Τα βασικά σημεία του Αναπτυξιακού Οράματος του για τον Νομό Σερρών παρουσιάζει με δελτίο τύπου, ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Τζελέπης.

Συγκεκριμένα, ο κ Τζελέπης αναφέρει:

“Οι αριθμοί ανάπτυξης για το Νομό Σερρών είναι ιδιαιτέρως «απογοητευτικοί». Οι Σέρρες, βρίσκονται στην τελευταία θέση ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μεταξύ των Νομών της χώρας και αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για τον Ν. Σερρών.

Επιβάλλεται η δημιουργία ενός νέου Αναπτυξιακού Σχεδίου που θα δώσει εκ νέου πνοή στο Νομό Σερρών και θα τον βοηθήσει να εξέλθει από την υφεσιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Βασικά σημεία της δικής μου αναπτυξιακής πρότασης είναι:

✔ Οι Σέρρες να καταστούν ένα ελκυστικό, τουριστικό θέρετρο, το οποίο με τη σωστή αξιοποίηση των μνημείων του (Τύμβος Καστά, Αμφίπολη), πολιτιστικών πόρων (Ιερές Μονές, Έθιμα, Ιστορία, Ρούπελ) και των φυσικών του πόρων (Λίμνη Κερκίνη, Αλιστράτη, Φαράγγι Αγγίτη, ορεινοί όγκοι Λαϊλιά και Παγγαίου, περιπατητικά μονοπάτια) θα αποτελεί διεθνή και εγχώριο τουριστικό πόλο έλξης

✔ Στηρίζω την επιχειρηματικότητα των νέων και κάθε πρωτοβουλία πάταξης της ανεργίας και της μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό. Βασική μας θέση στο Κίνημα Αλλαγής είναι η τριετής απαλλαγή από φόρους και εισφορές συνταξιοδότησης των νέων επιχειρηματιών που ξεκινούν την δική τους επιχείρηση ή επαγγελματική δραστηριότητα

✔ Παλεύω για την ενίσχυση, τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την περαιτέρω προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Θεωρώ ζωτικής σημασίας την περαιτέρω προβολή των αγροτικών προϊόντων με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων σε αξιόλογες αγροτοτουριστικές εκθέσεις, την προώθηση της εμπορευσιμότητας των αγροτικών προϊόντων με τη λειτουργία Δημοπρατηρίου, την τυποποίηση γεωργικών προϊόντων και

την ανάδειξη των προϊόντων Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

✔ Αξιοποίηση και χρήση της γεωθερμικής ενέργειας από τους αγρότες. Ολοκλήρωση αρδευτικών δικτύων και αντιπλημμυρικών έργων.

✔ Διεκδικώ ένα καλύτερο Σύστημα Υγείας, για όλους τους ασθενείς και εργαζόμενους, με εξοπλισμένες & στελεχωμένες Νοσοκομειακές υποδομές, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία. Γρήγορη αξιοποίηση και επισκευή του παλαιού Νοσοκομείου και παράλληλες βελτιώσεις στις υποδομές των Κέντρων Υγείας που λειτουργούν στο Νομό Σερρών.

✔ Νοιάζομαι για την εκπαίδευση των νέων και διεκδικώ ένα καλύτερο σύστημα εκπαίδευσης για τα παιδιά μας, όπου η «αριστεία» θα επιβραβεύεται και ο μόχθος των μαθητών θα επαινείται αξιοκρατικά. Διεκδικώ την ενίσχυση των υποδομών σε όλες τις Βαθμίδες Εκπαίδευσης στο Νομό Σερρών, την ανάπτυξη και βελτίωση των συστημάτων κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης και τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

✔ Πιστεύω σ’ ένα ισχυρό και ανταποδοτικό Κράτος Πρόνοιας, το οποίο θα χορηγεί «επιδόματα» και «παροχές» στους πραγματικά άπορους συμπολίτες μου.

✔ Διεκδικώ την ολοκλήρωση, με τη δημιουργία και του δεύτερου ρεύματος, της Περιαστικής Οδού της πόλης των Σερρών καθώς και την κατασκευή ανισόπεδων κόμβων και κυρίως αυτού στη διασταύρωση της εξόδου της πόλης των Σερρών με τη Νιγρίτα και το Σιδηροδρομικό Σταθμό. Θέτω ως προτεραιότητα την ταχύτερη και ασφαλέστερη σύνδεση της πόλης των Σερρών με την Αμφίπολη και επιπλέον διεκδικώ νέα χάραξη της Εθνικής Οδού Σερρών – Δράμας στο Τμήμα «Λευκοθέα-Αλιστράτη-όρια Νομού Δράμας».

✔ Επιδιώκω τη δημιουργία ενός σύγχρονου Σιδηροδρομικού Δικτύου, με δρομολόγια που θα εξυπηρετούν πραγματικά τους Σερραίους συμπολίτες μου. Χρειάζεται σωστή συντήρηση και αναβάθμιση της γραμμής Ορεστιάδα – Αλεξανδρούπολη – Σέρρες – Θεσσαλονίκη. Θεωρώ ως επιβεβλημένη τη άμεση σιδηροδρομική σύνδεση Σερρών – Θεσσαλονίκης με νέα χάραξη σιδηροδρομικού δικτύου και αναβάθμιση

των υφιστάμενων υποδομών του Σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης των Σερρών.

✔ Διεκδικώ τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών.

✔ Επιθυμώ ο Νομός Σερρών να αποτελέσει αναπτυξιακό πρότυπο. Ενθαρρύνω την αξιοποίηση όλων των υγιών παραγωγικών δυνάμεων για να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην ανάδειξη και στη πραγματική στήριξη του τόπου μας. Με οργανωμένες υποδομές, με θεσμικές παρεμβάσεις στο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα και αυξημένα επενδυτικά κίνητρα.

Η Υπερφορολόγηση, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, η έλλειψη χρηματοδότησης και τα κόκκινα δάνεια πνίγουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ζητώ την άμεση μείωση του ΦΠΑ, της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, ειδικά για τις επιχειρήσεις του Νομού Σερρών και της Β. Ελλάδας, όπου ο ανταγωνισμός είναι δυσβάσταχτος λόγω των προνομιακών φορολογικά γειτονικών χωρών και προτείνω τη θεσμοθέτηση χαμηλού, φορολογικού συντελεστή όμοιου με αυτού των γειτονικών χωρών εφόσον είναι στην ΕΕ.

Σας καλώ όλους μαζί να αγωνιστούμε για να μετατρέψουμε τον Νομό Σερρών σ’ ένα σύγχρονο Νομό, πρότυπο του δυτικού κόσμου που θα προσφέρει κίνητρα για επενδύσεις, ευκαιρίες για ανάπτυξη, προοπτικές για απασχόληση μα πάνω απ’ όλα θα είναι μία ζεστή γωνιά για όλους εμάς, για τους «Σερραίους» και ένα από τα πιο φιλόξενα μέρη για τους υπόλοιπους Έλληνες και ξένους. Στις 7 Ιουλίου, δώσε με την ψήφο σου αξία, ψήφισε Μιχάλη Τζελέπη και Κίνημα Αλλαγής για ένα «αύριο με προοπτική»…”

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •