Μ. Τζελέπης: «Υποβάθμιση του ΕΚΑΒ είναι ο απολογισμός της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΕΚΑΒ του Ν. Σερρών την Τετάρτη 26-6-2019.

Ο κ. Τζελέπης, αφού πρωτίστως συναντήθηκε με το Σωματείο των εργαζομένων και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ Ν. Σερρών, κατέγραψε τα προβλήματά τους, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Θλίβομαι βαθύτατα με την κατάσταση που αντιμετωπίζω καθημερινά, σε αυτήν την προεκλογική μου εκστρατεία σε πόλεις, νοσοκομεία, χωριά και σήμερα στο ΕΚΑΒ Ν. Σερρών. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τις πολιτικές επιλογές της, έχει προωθήσει με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο την πλήρη διάλυση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Με βάση την ενημέρωση που έλαβα, στο ΕΚΑΒ είναι έντονη η αναντιστοιχία μεταξύ θέσεων και εργαζομένων, καθώς 1 υπάλληλος τελεί χρέη και καθήκοντα για άλλους 10 υπαλλήλους. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η έλλειψη και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Επιβάλλεται να διατεθούν άμεσα τρία καινούργια οχήματα-ασθενοφόρα για να μπορούν οι εργαζόμενοι να ανταποκρίνονται στα αιτήματα και στις ανάγκες των πολιτών. Επιπροσθέτως, η υπαγωγή του ΕΚΑΒ Ν. Σερρών στο Παράρτημα Καβάλας και όχι στην 4η ΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας που ανήκει ο Νομός Σερρών υγειονομικά, υποβαθμίζει την ίδια την λειτουργία του ΕΚΑΒ, καθώς καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την επικοινωνία των εργαζομένων και της Διοίκησης με την Κεντρική Διοίκηση, ενώ παράλληλα παρακωλύει και την επικοινωνία με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους των δομών υγείας για την διεκδίκηση ευρύτερων συλλογικών αιτημάτων.

Είναι ανεπίτρεπτο εν έτη 2019 να είμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες εικόνες, που δείχνουν μία χώρα σε πλήρη αποσύνθεση. Με την δημόσια υγεία δεν έχει δικαίωμα να παίζει κανείς. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό. Οφείλουμε όλοι μαζί την επομένη των εκλογών να καθίσουμε και να ξανασχεδιάσουμε ένα νέο ΕΣΥ, προσαρμοσμένο στις πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες της νέας εποχής».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •