Με συνθήματα γέμισαν οι τοίχοι στο 5ο Γυμνάσιο Σερρών

Υβριστικές φράσεις αναγράφηκαν στους τοίχους και καταστροφές κάδων προκάλεσαν άγνωστοι τις τελευταίες ημέρες στον αύλειο χώρο του 5ου Γυμνασίου Σερρών.

Το θέμα έκαναν γνωστό μέσω του Facebook οι «Φίλοι του 5ου Γυμνασίου Σερρών», οι οποίοι καταδικάζουν τις ενέργειες των αγνώστων σημειώνοντας ότι «το σχολείο είναι χώρος παιδείας και πολιτισμού και αξίζει το σεβασμό όλων».

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Tο τελευταίο διάστημα παρατηρούνται φαινόμενα βανδαλισμών (αναγραφή υβριστικών φράσεων στους τοίχους, καταστροφές κάδων κ.α.) στον αύλειο χώρο του 5ου Γυμνασίου Σερρών. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι μαθητές του Σχολείου μας, τους οποίους περιβάλλουμε με αγάπη και κατανόηση, προβαίνουν σε τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες. Το Σχολείο είναι χώρος παιδείας και πολιτισμού και αξίζει το σεβασμό όλων. Είναι λυπηρό και απογοητευτικό τα παιδιά που είναι το μέλλον της κοινωνίας μας, που στηρίζουμε σ’ αυτά τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο, να εκφράζουν την ενέργειά τους, την νεανική ορμή τους, την παρορμητικότητα με έναν τέτοιο τρόπο, αντί να διοχετεύουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της νιότης σε άλλου είδους δημιουργικές ενασχολήσεις. Δε θα θέλαμε προς το παρόν, να χρησιμοποιήσουμε άλλους τρόπους ώστε να σταματήσει αυτό, αν όμως συνεχιστεί, θα αναγκαστούμε να το κάνουμε για να βρεθούν οι «υπεύθυνοι» και να αποδοθούν ευθύνες.»

12 Shares