Επισκέψεις σε σχολικές δομές και χωριά από τον Αν. Λασπά και το μήνυμά του για την απελευθέρωση των Σερρών

Στο κλιμάκιο που υποδέχτηκε τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου κατά την επίσκεψή του στην πόλη, συμμετείχε την Παρασκευή ο υποψήφιος Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος Λασπάς.
Ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε τα γραφεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Ο κ. Λασπάς του μετέφερε την αγωνία των συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής για την εξέλιξη των διορισμών των 4500 εκπαιδευτικών Ειδ. Αγωγής.


«Οι απαντήσεις του Κ. Γαβρόγλου ήταν σαφείς και ξεκάθαρες, οι διορισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη και θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τον κανονισμό του ΑΣΕΠ, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν παίρνει θέση για το θέμα», σύμφωνα με τον κ. Λασπά.
Στη συνέχεια ο Υπουργός επισκέφθηκε το ΤΕΦΑΑ Σερρών, ένα αξιόλογο πανεπιστήμιο με πολλές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Ο Υπουργός ενημερώθηκε από την Πρόεδρο του τμήματος κ. Μουρατίδου Αικατερίνη και από καθηγητές, για τον τρόπο λειτουργίας του πανεπιστημίου και άκουσε τόσο τις προτάσεις τους όσο και το σχεδιασμό τους για περαιτέρω βελτίωση και ανάδειξη του τμήματος.


Τελευταίος σταθμός επίσκεψης του Υπουργού κ. Γαβρόγλου ήταν το ΤΕΙ Σερρών. Η καινοτομία του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την αναβάθμιση των ΤΕΙ σε ΑΕΙ, αγκαλιάστηκε από τον πρύτανη του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Χασάπη Δημήτρη, τους καθηγητές και το προσωπικό του τμήματος, το οποίο πλέον εντάσσεται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας.
Το απόγευμα της Παρασκευής 28-6-2019 ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λασπάς Αναστάσιος επισκέφθηκε τα χωριά Ν. Σούλι, Άγιο Πνεύμα, Πεθελινό, Θολό και Νέα Πέτρα.

Στις 29 Ιουνίου 2019 ημέρα Σάββατο ο υποψήφιος Βουλευτής Λασπάς Αναστάσιος παρευρέθηκε στη δοξολογία και τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών από τους Βούλγαρους το 1913.
«Η πολύπαθη πόλη των Σερρών υπήρξε από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας που καταλήφθηκε από τους Οθωμανούς και μία από τις τελευταίες που ενσωματώθηκαν στον εθνικό κορμό. Η μεγάλη ιδέα της Βουλγαρίας, κατέρρευσε μπροστά στην αποφασιστικότητα και τον ηρωϊσμό των Ελλήνων. Οι Σερραίοι αγωνίστηκαν κατά των Βουλγάρων κομιτατζήδων και κατά Οθωμανών τοπικών αρχόντων σθεναρά. Στις 28 Ιουνίου 1913 η πόλη πυρπολήθηκε άγρια από τους Βουλγάρους, καθώς αυτοί οπισθοχωρούσαν προβλέποντας την ήττα τους και στις 29 Ιουνίου του 1913 απελευθερώθηκε από τον ελληνικό στρατό. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους τις/τους Σερραίες και Σερραίους,» τόνισε στο μήνυμά του, ο υποψήφιος Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος Λασπάς.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •