Δ. Γκολέμης: «Στόχος μας ένα νέο εκπαιδευτικό σύστημα όπου θα έχουν πρόσβαση και ίσες ευκαιρίες όλα τα παιδιά»

Τις θέσεις του κόμματός του, αλλά και τους στόχους που θέτει για το μείζον ζήτημα της εκπαίδευσης, ανέλυσε σε δήλωσή του ο υποψήφιος Βουλευτής Σερρών της ΝΔ Δημήτρης Γκολέμης.

Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο κ. Γκολέμης τονίζει τα εξής:

«Σκοπός της εκπαίδευσης είναι η μόρφωση του πολίτη σε πνευματικό και ψυχικό επίπεδο. Η σωστή μόρφωση που λαμβάνει ο κάθε πολίτης αποτελεί και ένα γερό θεμέλιο για τη καλή λειτουργία μιας κοινωνίας.

Η οικονομική και πολιτική κρίση στη χώρα μας επηρέασε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και, μεταξύ αυτών, την εκπαίδευση. Πρέπει να ληφθούν εκείνα τα μέτρα ώστε να πάψουν να «τρίζουν» τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας .Τα ανοιχτά ζητήματα και τα μεγάλα προβλήματα στον τομέα της εκπαίδευσης έχουν μετακυλήσει σε κοινωνικό επίπεδο.

Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται έντονα η δυσαρέσκεια των Ελλήνων για την κακή λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.

Η ΝΔ με μία σειρά μέτρων επιχειρεί να αναβαθμίσει το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας .Ένα νέο εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο θα έχουν πρόσβαση και ίσες ευκαιρίες τα παιδιά όλων των κοινωνικών στρωμάτων.

Καταρχάς, στόχος μας είναι να εκλείψει το φαινόμενο της «παπαγαλίας» .Αυτό θα επιτευχθεί με την καλλιέργεια ήπιων και ψηφιακών δεξιοτήτων ,τη χρήση υπολογιστών, τη ψηφιακή επικοινωνία αλλά και την ασφαλή χρήση διαδικτύου.

Οι μαθητές θα αποκτούν από το σχολείο τις βασικές γνώσεις Πληροφορικής μέχρι την Α’ Λυκείου και την εκμάθηση ξένων γλωσσών με εξετάσεις για την απόκτηση κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας μέσα στο σχολείο.

Δεσμευόμαστε για την ίδρυση μη κρατικών και ιδιωτικών Ανώτατων Ιδρυμάτων, την Ίδρυση Προτύπων Επαγγελματικών Λυκείων και την επανεξέταση του συστήματος εισαγω0γής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Έχουμε την υποχρέωση αλλά και την ευθύνη για τη σωστή απόκτηση γνώσεων των επόμενων γενεών σε πνευματικό και πολιτιστικό επίπεδο. Έχουμε την ευθύνη να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές μία Νέα Ελλάδα ,σύγχρονη και εξελισσόμενη στην οποία όμως θα διαφυλάξουμε με σεβασμό και αγάπη την πολιτιστική μας κληρονομιά».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •