Μ. Τζελέπης: «Με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζήσαμε την παρακμή της δημοκρατίας»

Ο Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης, την Πέμπτη 27-6-2019, παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη, στο κανάλι «ΔΙΚΤΥΟ», στην εκπομπή «2 Ώρες Μαζί», στην δημοσιογράφο Μαρία Νάβαλη.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης ήταν τα εξής:

Ο κ. Τζελέπης, αρχικά, μίλησε για την πρώτη του Κοινοβουλευτική θητεία. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Το 2009, όταν αποκαλύφθηκε το χρέος της χώρας με πραγματικούς αριθμούς & τα δυσθεώρητα δημοσιονομικά ελλείμματα της Κυβέρνησης Καραμανλή 2004-2009, ξεκίνησε ένας πολιτικός Γολγοθάς για όλους τους Βουλευτές της τότε Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ήταν αντίθετος με τη σοσιαλιστική μας ιδεολογία. Για εμένα προσωπικά, όλο αυτό τότε, ήταν κάθετα αντίθετο με τις κοινωνικές καταβολές μου, με τους κοινωνικούς χώρους από τους οποίους προερχόμουν, δηλαδή τα συνδικάτα. Αισθανόμουν ένα bullying ιδεολογικό, συνειδησιακό κάθε φορά που έπρεπε να ψηφίσω νέα μέτρα. Με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, 4,5 χρόνια τώρα, είναι αξιοσημείωτα εντυπωσιακό ότι σχεδόν κανένας Βουλευτής δεν διαφοροποιήθηκε από την κεντρική γραμμή ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης, ο Υπ. Βουλευτής τοποθετήθηκε και για την Κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την Διακυβέρνηση της χώρας, βασισμένος σε μία σταλινική λογική, κατά την οποία δεν αναγνωριζόταν η αρχή της Διάκρισης των εξουσιών. Αυτά τα 4,5 χρόνια, η Κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία παρενέβαινε στην δικαστική εξουσία. Αυτό που ζήσαμε ήταν η ‘παρακμή της Δημοκρατίας’. Βιώσαμε έντονα, επίσης, και μία Κυβέρνηση, μέσα σ’ ένα βράδυ, να διαλύει πολιτικά κόμματα για να εξαγοράσει συνειδητά Βουλευτές με μία Υπουργική καρέκλα. Ο κ. Τσίπρας με την Κυβέρνησή του, εισήγαγαν νέα ήθη στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, τα οποία παλιότερα χαρακτηριζόταν ως ‘αποστασία’ και έμενε και ρετσινιά σ’ όσους υιοθετούσαν τέτοιες συμπεριφορές».

Τέλος, ο κ. Τζελέπης αναφέρθηκε και στην πολιτική του πορεία, η οποία δήλωσε «χαρακτηρίζεται από συνέπεια και σταθερότητα. Υπήρξα πιστός στον ιδεολογικό χώρο, όπου ανήκω και συνεπής ως προς τις αρχές μου και τις αξίες μου. Ως συνδικαλιστής, καταψήφισα Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά δικαιώματα και είχα τεθεί μάλιστα και εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Διαφοροποιήθηκα, τότε, το 2012 που όλοι τα ψηφίζανε. Υπουργός ήταν η κ. Κατσέλη, η οποία είχε καταργήσει τότε και την μετενέργεια των κλαδικών συμβάσεων, χωρίς αυτό να αποτελεί προαπαιτούμενο. Και η κ. Κατσέλη μαζί με άλλους σήμερα ονομάζονται ‘Αριστεροί’ και εμείς που καταψηφίσαμε τέτοιας φύσεως Νομοσχέδια χαρακτηριστήκαμε ως ‘Δεξιοί’».

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Βουλευτή πατώντας εδώ

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •