1ος Διαγωνισμός Γαστρονομίας στην SEREXPO 2019- Συνάντηση με τους συλλόγους

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και το ΕΒΕΣ συνεργάζονται για ακόμη μια χρονιά στο πλαίσιο της SEREXPO, αυτή τη φορά στοχεύοντας στην ανάδειξη της πλούσιας τοπικής μας γαστρονομίας.

Συγκεκριμένα , στο πλαίσιο της μεγάλης επιχειρηματικής έκθεσης SEREXPO που διοργανώνει και φέτος το Επιμελητήριο, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ο πρώτος διαγωνισμός Γαστρονομίας, με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων και Συλλόγων Γυναικών του Νομού Σερρών.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη στις 25 Σεπτεμβρίου και οι προετοιμασίες της διοργάνωσης έχουν ήδη ξεκινήσει. Το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Ιουλίου οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του ΕΒΕΣ πραγματοποίησαν την πρώτη συνάντηση με εκπροσώπους των συλλόγων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκαν στους συλλόγους όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, στο διαγωνισμό αναμένεται να συμμετάσχουν 30 και πλέον σύλλογοι , οι οποίοι θα κληθούν να παρουσιάσουν συνταγές με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Όλοι οι παραβρισκόμενοι έκαναν λόγο για μια μεγάλη γιορτή ,που στόχο έχει την ανάδειξη του γαστρονομικού μας πλούτου. Τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά παραδοσιακά προϊόντα θα μαγειρευτούν με μαεστρία από τις κυρίες των Συλλόγων και θα παρουσιαστούν με τον καλύτερο τρόπο στο σερραϊκό κοινό.

Παράλληλα, όλοι οι Σερραίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους που όλα αυτά τα χρόνια εργάζονται άοκνα και με πάθος για τη διατήρηση και διάδοση της πλούσιας παράδοσής μας.

Κοινοποίηση