Τι απαντά η Π.Ε. Σερρών στο ρεπορτάζ του Infonews24 για την κατάσταση στην είσοδο της Αγ. Ελένης

Τη δημοτική αρχή Σερρών ή την τοπική αρχή, «δείχνει» ως υπεύθυνες για το σοβαρό πρόβλημα της κατάστασης του δρόμου έξω από την τοπική κοινότητα Αγίας Ελένης, του Δήμου Σερρών, που είχε αναδείξει με πρόσφατο ρεπορτάζ του το Infonews24 στις αρχές του μήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.

(Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του Infonews24 πατώντας εδώ )

Σύμφωνα με την απάντηση που έστειλε στο Infonews24 η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, το πρόβλημα οφείλεται στην αυθαίρετη κατασκευή δύο κεντρικών αγωγών απαγωγής ομβρίων υδάτων του οικισμού Αγίας Ελένης από την δημοτική ή τοπική αρχή, οι οποίοι εκβάλουν αριστερά και δεξιά του τεχνικού και που κατά την κατασκευή τους καταστράφηκαν τα τοιχία αντιστήριξης των τεχνικών εισόδου και εξόδου του τεχνικού και τα δάπεδα προστασίας αυτού μαζί με τους χαλινούς αγκύρωσης και προστασίας της θεμελίωσης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η αυθαίρετη αυτή ενέργεια, η οποία έγινε σε άγνωστο χρόνο, έχει ως αποτέλεσμα την διάβρωση και υποσκαφή της θεμελίωσης του τεχνικού από τα διερχόμενα ύδατα και ο πλακοσκεπής οχετός να καθιζάνει διαφορικά και να επακολουθεί έντονη ρηγμάτωση του οδοστρώματος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, αναφέρει τα εξής:

«Σε απάντηση σχετικού ρεπορτάζ που αφορά στον δρόμο στην είσοδο της Αγίας Ελένης, το οποίο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα infonews24.gr με συντάκτρια τη Ζωή Χειμωνίδου και αναδημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Καθημερινός Παρατηρητής, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, αναφέρει τα εξής :

Στις 28-6-2019 μετά από αυτοψία υπαλλήλων της Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών στο επίμαχο σημείο, διαπιστώθηκε ότι δημιουργήθηκε μία μεγάλη ρηγμάτωση και κούφωση κατά μήκος του άξονα της οδού περί της διπλής διαχωριστικής γραμμής του δρόμου και το οδόστρωμα καθιζάνει διαφορικά.

Στο συγκεκριμένο σημείο υφίσταται τεχνικό (πλακοσκεπής οχετός) το οποίο κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1970 και επεκτάθηκε αμφίπλευρα κατά την δεκαετία του 1980 και έως το 2018 δεν παρουσίαζε προβλήματα.

Η Υποδ/νση Τεχνικών Έργων έχει προβεί σε τρεις επεμβάσεις αποκατάστασης των βλαβών επί του οδοστρώματος της οδού από τον Οκτώβριο του 2018, οι οποίες όμως δεν έλυσαν το πρόβλημα καθώς τα αίτια παραμένουν.

Το πρόβλημα οφείλεται στην αυθαίρετη κατασκευή δύο κεντρικών αγωγών απαγωγής ομβρίων υδάτων του οικισμού Αγίας Ελένης από την δημοτική ή τοπική αρχή, οι οποίοι εκβάλουν αριστερά και δεξιά του τεχνικού και που κατά την κατασκευή τους καταστράφηκαν τα τοιχία αντιστήριξης των τεχνικών εισόδου και εξόδου του τεχνικού και τα δάπεδα προστασίας αυτού μαζί με τους χαλινούς αγκύρωσης και προστασίας της θεμελίωσης.

Η αυθαίρετη αυτή ενέργεια, η οποία έγινε σε άγνωστο χρόνο, έχει ως αποτέλεσμα την διάβρωση και υποσκαφή της θεμελίωσης του τεχνικού από τα διερχόμενα ύδατα και ο πλακοσκεπής οχετός να καθιζάνει διαφορικά και να επακολουθεί έντονη ρηγμάτωση του οδοστρώματος.

Λόγω της τρέχουσας αρδευτικής περιόδου τα ύδατα που διέρχονται από την συγκεκριμένη τάφρο είναι αρκετά, λόγω σχετικών παρεμβάσεων του ΓΟΕΒ/ΤΟΕΒ και καθιστούν απαγορευτική οποιαδήποτε επέμβαση. Έχει σημανθεί κατάλληλα το σημείο της οδού με περιορισμό του ενός ρεύματος κυκλοφορίας και μόλις μειωθεί η στάθμη των υδάτων, περί τον μήνα Οκτώβριο, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες διαχείρισης των υδάτων (ΔΕΥΑΣ, ΓΟΕΒ/ΤΟΕΒ) θα προβούμε σε επέμβαση αντιμετώπισης του κυρίως προβλήματος, δηλαδή την αποκατάσταση της ευστάθειας του τεχνικού για την οποία θα απαιτηθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας της οδού για χρονικό διάστημα τριών μηνών περίπου».

31 Shares