Σέρρες: Τελετή μνήμης στα θύματα της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο (Βίντεο)

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών (ΣΕΑΝ Σερρών) από κοινού με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Σερρών (ΕΑΑΣ Σερρών) και την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Σερρών, διοργάνωσαν σήμερα το πρωί, τελετή μνήμης και τιμής προς τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.

Η τελετή περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Αντισμήναρχου Συμεωνίδη- που έπεσε κατά την εισβολή- στην πλατεία «Πεσόντων και Αγνοουμένων Πολεμιστών Κύπρου 1974» των Σερρών.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών Βασίλης Κατιρτζόγλου, δήλωσε μετά το τέλος της τελετής:

«Θα πρέπει εμείς οι νεότεροι να κρατούμε άσβεστες τις μνήμες. Θα πρέπει να σφυρηλατείται η εθνική ενότητα, η εθνική ομοψυχία, κυρίως σε μία κρίσιμη περίοδο που διαπιστώνουμε την έξαρση της Τουρκικής επιθετικότητας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σπυρόπουλος, τόνισε:

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Όταν τα θέματα αφορούν στην πατρίδα, τα μικροκομματικά και οι εγωισμοί πρέπει να είναι στην άκρη».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων νομού Σερρών Κώστας Μελαχροινός, υπογράμμισε:

«Εάν θέλεις να εξαφανίσεις ένα έθνος αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να διαγράψεις την ιστορία του και τη μνήμη του. Είμαστε περήφανοι που γεννηθήκαμε Έλληνες. Είμαστε περήφανοι που αντιστεκόμαστε στη λήθη και στον εθνομηδενισμό. 45 χρόνια μετά την εισβολή, ο αγώνας μας συνεχίζεται για μια Κύπρο ελεύθερη και Ελληνική».

Κοινοποίηση