12ο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Συλλόγων στο Νέο Σούλι Σερρών

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουλίου το 12ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Ν. Σούλι, στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά με αφορμή την εορτή της Αγίας Μαρίνας. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Στο διήμερο φεστιβάλ συμμετείχαν το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δραβήσκου, ο Σύλλογος Γυναικών Προβατά, ο Σύλλογος Ηλιόκαμης Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Πολυγύρου, Νέου Σουλίου και ο Σύλλογος Γυναικών Νέου Σουλίου.
Μέσω μηνύματός του στο Facebook ο χοροδιδάσκαλος του Νέου Σουλίου Αθανάσιος Κασελούρης εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για την άρτια διήμερη διοργάνωση σημειώνοντας τα παρακάτω: «Ως χοροδιδάσκαλος, θέλω να εκφράσω τα θερμά, συγχαρητήρια στους χορευτές μου, που δώσανε τον καλό τους εαυτό στην παράσταση αλλά και κατόπιν στο γλέντι, όπου διασκέδασαν με την ψυχή τους. Επίσης θερμές ευχαριστίες αποδίδω και στα φιλοξενούμενα χορευτικά τμήματα που συγχόρεψαν μαζί μας όπως: Σύλλογος γυναικών Ν. Σουλίου, Σύλλογος γυναικών Προβατά, Σύλλογος Ηλιόκαμης Ιωαννίνων και Λαογραφικός Όμιλος Πολύγυρου! (μέσω της προέδρου Έφης Κελιαφάνου, του φίλου Giorgos Melas & της χοροδιδασκάλου Βάγιας Μιχαήλ)! Σας ευχαριστώ όλους λοιπόν, αλλά και έναν έναν ξεχωριστά καθώς και τους μουσικούς, τόσο την ορχήστρα του Νίκου Μπούσιου, όσο και τους: Χριστόδουλο Φωταράκη, Γιάννη Σιδηρόπουλο, Τάσο Φουρλάκη, και, βεβαίως τον ανεπανάληπτο νεαρό ακορντεονίστα Χρήστο Μυλωνόπουλο (πρόταση του μοναδικού ακορντεονίστα Νίκου Μπόζογλου), που μας ταξίδεψε με το ακορντεόν του σε γήσιες Μοναστηριώτικες και όχι μόνο μελωδίες. Συνεχίζουμε τη Δευτέρα 22 του μηνός, για το γλέντι λήξης της χορευτικής μας χρονιάς στο γνωστό μέρος το βράδυ στις 9:00. Να είμαστε όλοι…!
Φωτογραφίες: Αθανάσιος Κασελούρης-Facebook
74 Shares