Ολοκληρώθηκε η εθελοντική δράση για τον καθαρισμό της Λίμνης Κερκίνης

Ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο 3 Αυγούστου η εθελοντική δράση καθαρισμού της Λίμνης Κερκίνης από 21 φοιτήτριες και φοιτητές που βρέθηκαν στην περιοχή από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Το πρόγραμμα εθελοντικού καθαρισμού της λίμνης Κερκίνης ξεκίνησε στις 21 Ιουλίου και διήρκεσε έως σήμερα 3 Αυγούστου, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και σε συνεργασία με φορείς που δραστηριοποιούνται στη λίμνη.
«Η προστασία της λίμνης και ο καθαρισμός της, αποτελούν βασική προτεραιότητα, καθώς η Κερκίνη αποτελεί σημείο αναφοράς για τις Σέρρες και σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.
«Δυστυχώς και φέτος τα σκουπίδια στη λίμνη ήταν πολλά και καταλήγουν στην Κερκίνη από τη γειτονική Βουλγαρία μέσω των παραποτάμων. Είναι ένα σοβαρό θέμα που προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε όπως μπορούμε. Η συγκεκριμένη δράση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο πέρσι μαζέψαμε συνολικά 600 σακούλες σκουπιδιών» ανέφερε από την πλευρά του ο Γιάννης Ρέκλος, ιδιοκτήτης του “Οικοπεριηγητή”
“Τα σκουπίδια που μαζέψαμε και φέτος ήταν πάρα πολλά. Συνολικά συγκεντρώσαμε απορρίμματα σε 450 σακούλες με πλαστικό και γυαλί. Θεωρώ ότι τα σχολεία της περιοχής μας θα έπρεπε να “υιοθετήσουν” από μια χιλιομετρική περιοχή το καθένα που γειτνίαζει στο χωριό τους, έτσι ώστε να συμμετέχουν και μαθητές από την περιοχή της Σιντικής. Που είναι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που προϊστανται της λίμνης; Πού είναι; Πού είναι; Ακόμη στα σκουπίδια είναι στα σημεία που τα έχουμε συγκεντρωμένα. Πού είναι ο Δήμος Σιντικής; Που είναι ο Δήμος Ηράκλειας να πάει να τα πάρει από τα λιμανάκια που τα έχουμε αφήσει. Θα δείτε ότι για 10 ημέρες τα σκουπίδια θα είναι εκεί. Τα λόγια είναι εύκολα. Η “βαριά” βιομηχανία των Σερρών, μια από τις πιο βαριές βιομηχανίες είναι η Λίμνη. Ελάτε τώρα 20 χρόνια τα ίδια λόγια και τι έχει γίνει;” διερωτάται ο φύλακας του Εθνικού Πάρκου της Λίμνης Κερκίνης Αντώνης Ηλιάδης.
Φωτογραφίες Αντώνης Ηλιάδης
Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •