Κοτόπουλο «Διαλεχτής» με γλυκόξινη σάλτσα

Σας παρουσιάζουμε μία εύκολη, γρήγορη και κυρίως πεντανόστιμη συνταγή για να μαγειρέψτε κοτόπουλο από τη «Διαλεχτή» με γλυκόξινη σάλτσα.

Υλικά:
-Κοτόπουλο από τη «Διαλεχτή» (2 μεγάλα κομμάτια στήθος)
-1 μεγάλο κρεμμύδι
-4 κόκκινες πιπεριές
-4 πράσινες πιπεριές
-1 βάζο γλυκόξινη σάλτσα
-1 knorr
-2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
– 1 Ποτήρι νερό
-Λίγο βούτυρο για το ρύζι (αγελαδινό κατά προτίμηση)
-Κανέλα
-Λάδι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια (μέτρια) και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια, τα οποία έχουμε κόψει σε ροδέλες.

Έπειτα ρίχνουμε τις πιπεριές (μέτρια κομμένες) και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν, ανακατεύοντας τα με μια ξύλινη κουτάλα.

Τέλος ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, λίγο αλάτι και τη γλυκόξινη σάλτσα και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.

Για το φινάλε προσθέτουμε κανέλα (όση θέλουμε), η οποία θα δώσει στο φαγητό μας μια μοναδική γεύση.
Για το ρύζι χρησιμοποιούμε 2 κούπες μπασμάτι και 4 νερό. Αφού ετοιμαστεί το ρύζι μας, λιώνουμε αγελαδινό βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Μπορούμε να το συνοδέψουμε με κόκκινο κρασί.
Και μη ξεχνάτε πως η μαγειρική θέλει μεράκι και φαντασία.

Καλή σας όρεξη!

Μόνο στο κατάστημα «Διαλεχτή», Βενιζέλου 56, θα βρείτε μοναδικές νοστιμιές.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της επιχείρησης στο fb πατώντας εδώ

28 Shares