Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου αποφασίζει το Δ.Σ. Σιντικής την τύχη των παιδικών σταθμών Ποροίων και Κερκίνης

Την Δευτέρα 26 Αυγούστους στις 19:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για το Δήμο Σιντικής, στο οποίο θα αποφασίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι για την αναστολή ή μη των παιδικών σταθμών σε Πορόια και Κερκίνη.

Μετά από δύο αναβολές οι δημοτικοί σύμβουλοι αναμένεται να αποφασίσουν για το μέλλον των δύο σχολικών μονάδων. Αξίζει να θυμίσουμε ότι το μεσημέρι της Τρίτης 20 Ιουνίου δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και σύσσωμη η αντιπολίτευσης απουσίαζαν από τη συνεδρίαση ενώ το απόγευμα της Τετάρτης 21 Αυγούστου όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, μαζί και ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης δεν προσήλθαν στην αίθουσα, πλην του προέδρου του Ν.Π. ΠΡΟΝΟΙΑ & ΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ Θεόδωρου Λόκα με τον Σάββα Σιδηρόπουλο να ανακοινώνει μετά από μισή ώρα την ακύρωση της συνεδρίασης.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καυτηρίασε το γεγονός ότι η δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση κάνοντας λόγο για εμπαιγμό και κοροϊδία προς το προεδρείο και προς τους δημότες. «Λυπάμαι που αφήσατε τις δουλείες σας και ήρθατε ως εδώ για να συζητήσετε το θέμα μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους. Θα σταλεί μια νέα πρόσκληση για τα δύο αυτά τα θέματα. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, απόγευμα για να παρευρεθούν γονείς και κηδεμόνες των μαθητών» ανέφερε ο κύριος Σιδηρόπουλος. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως είναι αντίθετος στο κλείσιμο των παιδικών σταθμών σημειώνοντας τα εξής: «Εγώ καθαρά σας λέω ούτε από το στυλό κρύβομαι, ούτε από την καρφίτσα. Είμαι αντίθετος για το κλείσιμο των παιδικών σταθμών»

Σε δηλώσεις του, στην ΕΡΑ Σερρών ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης ανέφερε ότι η πρόθεση του δήμου μετά από εισήγηση της Δημοτικής Επιχείρησης Πρόνοια και Αγωγή είναι να κλείσουν οι δυο παιδικοί σταθμοί καθώς τα παιδιά είναι πολύ λίγα , οκτώ στα Α. Πορόια και 8 στην Κερκίνη και να λειτουργήσει βρεφονηπιακός σταθμός στην Ροδόπολη συγκεντρώνοντας τα παιδιά της περιοχής. Ο δήμαρχος σημείωσε πως το κόστος λειτουργίας των δυο δημοτικών σταθμών είναι μεγάλο, αγγίζει τα 80.000 ευρώ, και με τον τρόπο αυτό θα μειωθούν και θα υπάρχει καλύτερη παροχή υπηρεσιών. Ο κ. Δομουχτσίδης γνωστοποίησε πως θα επαναλειτουργήσει ο παιδικός σταθμός Αγκίστρου με 11 παιδάκια , ενώ στις προθέσεις του δήμου είναι η μείωση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς από 90 ευρώ σε 75 και στους παιδικούς σταθμούς Σιδηροκάστρου από 60 σε 45 ευρώ.

Στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Σιντικής» Όλγα Φυταγκουρίδου εξέφρασε την αντίθεση της στην αναστολή των παιδικών σταθμών, ζητώντας να συνεχιστεί η λειτουργία των δύο σχολικών μονάδων, καθώς η αναστολή τους θα δημιουργήσει προβλήματα στις οικογένειες των παιδιών καθώς θα πρέπει να μετακινούνται 52 χιλιόμετρα την ημέρα. Σημείωσε πως τα παιδιά στον παιδικό σταθμό Α. Ποροίων είναι 11 και στην Κερκίνη 9 και θα μπορούσαν κανονικά να λειτουργήσουν οι δυο παιδικοί σταθμοί, ενώ το οικονομικό όφελος εάν ανασταλεί η λειτουργία τους είναι μόλις 22.000 ευρώ το χρόνο , που εν μέρει καλύπτεται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ στο οποίο εντάσσονται ορισμένα παιδιά.

Με γραπτή δήλωσή του ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΕΝΩΣΙ» Ιωσήφ Παναγιωτίδης αναφέρει ότι «ότι οι δήμοι δεν είναι κερδοσκοπικοί οργανισμοί που λειτουργούν με σκοπό το κέρδος αλλά υπηρετούν τους φορολογούμενους πολίτες και επιλύουν κοινωνικά προβλήματα» τονίζοντας πως «η δικαιολογία εξοικονόμησης χρημάτων είναι αστεία και στερείται κάθε σοβαρότητας. Κάποιοι που έβρισκαν με μεγάλη ευκολία χιλιάδες ευρώ για λουλούδια τώρα δηλώνουν αδυναμία να βρουν τα χρήματα για δύο σχολεία. Μήπως το είχαν σχεδιασμένο;;;Εάν δεν μπορούν να βρουν λύση ας κάνουν υπομονή λίγες ημέρες, θα τους την υποδείξουμε»

Από την πλευρά της και η Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Σιντικής Μαρία Ιωαννίδου τάσσεται κατά της αναστολής των παιδικών σταθμών λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να κλείσουν άλλοι παιδικοί σταθμοί στο δήμο της Σιντικής» επισημαίνοντας «ότι θα μετακινηθούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσαρμογή τους, σε αυτήν την ευαίσθητη και τρυφερή ηλικία, αλλά και τη ζωή των οικογενειών τους»

Τέλος με επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής Σάββα Σιδηρόπουλο και στον Δήμαρχο Φώτη Δομουχτσίδη απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού και νηπιαγωγείου Άνω Ποροίων για το θέμα της αναστολής λειτουργίας των παιδικών σταθμών Άνω Ποροίων και Κερκίνης. Οι γονείς αφού εκφράζουν την θλίψη και τον εκνευρισμό τους για το θέμα καλούν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθούν την κρισιμότητα της απόφασης που καλούνται να επικυρώσουν. «Σε κάθε άλλη περίπτωση, εμείς επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας. Και εσείς να είστε σίγουροι ότι δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε την οργή του απλού λαού» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

 

Κοινοποίηση