Με επιτυχία η έναρξη του φεστιβάλ «Γερακίνεια 2019»


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, η πρώτη ημέρα του 5νθήμερου Φεστιβάλ Πολιτισμού «Γερακίνεια 2019», στην Νιγρίτα, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Βισαλτίας για 38η χρονιά.

Περισσότεροι από 800 θεατές παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις της έναρξης του Φεστιβάλ, στο οποίο από το 1981 έως και σήμερα αναβιώνει η ιστορία της Γερακίνας. Της Νιγριτινής κόρης που χάθηκε με τραγικό τρόπο στην ηλικία των 16 χρόνων.

Την έναρξη του Φεστιβάλ «Γερακίνεια 2019» κήρυξε ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, με τον παρακάτω χαιρετισμό:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά, που είμαστε απόψε εδώ, ανάμεσά σας, στην εκδήλωση παράδοσης με θέμα την ιστορία της ΓΕΡΑΚΙΝΑΣ, που διοργανώνει ο Δήμος Βισαλτίας για 38η χρονιά, στο πλαίσιο του φεστιβάλ πολιτισμού ‘Γερακίνεια 2019’.
Θεωρώ, επίσης, μεγάλη προσωπική τιμή και επιτυχία το γεγονός ότι η νέα δημοτική αρχή, με την συμμετοχή και την συμπαράσταση όλων των δημοτικών παρατάξεων, καταφέρνει να διοργανώσει αυτή την γιορτή της παράδοσης, ενώ έχει μόνο δύο ημέρες που ανέλαβε τα καθήκοντά της.
Για αυτήν την διοργάνωση, κάποιοι άνθρωποι εργάστηκαν πολύ όλο το καλοκαίρι και επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ όλους!
Τα ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση γι αυτό την στηρίζουν το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) , η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, φορείς και επιχειρηματίες.
Για μας αποτελεί υποχρέωση αλλά και σεβασμό απέναντι σ’ έναν θεσμό δεκαετιών του δήμου μας, που θέτει τη λαϊκή παράδοση και την κουλτούρα του λαού μας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων να συνεχίζουμε να τον στηρίζουμε, ώστε να γίνει το επίκεντρο πολλών δραστηριοτήτων, που θα προβάλλουν τον τόπο μας.
Θα ήθελα, λοιπόν, με αυτές τις λίγες σκέψεις να κηρύξω την έναρξη των ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΩΝ 2019, ευχόμενος καλή επιτυχία!».

Κατά την ημέρα της έναρξης του Φεστιβάλ «Γερακίνεια 2019», έγινε η αναπαράσταση της πτώσης της Γερακίνας στο πηγάδι στην περιοχή Τσακαλάδες της Νιγρίτας. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα του ΔΗΚΚΠΠΠΑ Δήμου Βισαλτίας, τον Σύλλογο Γυναικών Νιγρίτας «Η Γερακίνα» και την Χορευτική Ομάδα Φλαμπούρου. Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακό γλέντι.

Σήμερα, Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου τα «Γερακίνεια 2019» συμπεριλαμβάνουν το παρακάτω πρόγραμμα:
ΩΡΑ 18:00 Αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά (Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο, wtf itf taekwondo, stratego) στο κέντρο της Νιγρίτας
ΩΡΑ 20:00 Παρουσίαση παιδικών χορευτικών τμημάτων από τον Σύλλογο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Νιγρίτα», από το ΔΗΚΚΠΠΠΑ του Δήμου Βισαλτίας, τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Μαυροθάλασσας «Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής.
ΩΡΑ 21:30 Παρουσίαση παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων ενηλίκων με την συμμετοχή του ΔΗΚΚΠΠΠΑ Δήμου Βισαλτίας, του Συλλόγου Γυναικών Νιγρίτας «ΓΕΡΑΚΙΝΑ», του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής, του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Μαυροθάλασσας «Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ», του Πολιτιστικού Συλλόγου Δημητριτσίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Θερμών. Τα χορευτικά θα συνοδεύσει η ορχήστρα «ΣΙΡΡΙΣ»

Το Φεστιβάλ «Γερακίνεια 2019» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •