Συνεχίσθηκε για 4η μέρα το φεστιβάλ «Γερακίνεια 2019» (Φωτογραφίες)


Ιπποδρομίες για τους λάτρεις του αθλήματος, θέατρο σκιών για τους μικρούς μας φίλους και μια εξαιρετική συναυλία για το κλείσιμο της βραδιάς περιλάμβανε το πρόγραμμα της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου 2019 στο Φεστιβάλ «Γερακίνεια 2019», που διοργανώνει ο Δήμος Βισαλτίας για 38η χρονιά.

Το απόγευμα στην Τερπνή πραγματοποιήθηκαν αγώνες ιπποδρομίας 1000 και 1400 μέτρων που διοργάνωσε ο Ιππικός Σύλλογος Νιγρίτας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και στους νικητές απονεμηθήκαν τα ανάλογα κύπελλα των κατηγοριών τους.

Το βράδυ στην Κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ των Γερακινείων κατέπληξε μικρούς και μεγάλους με το ταλέντο του ο 11χρονο Μηνάς Τάτσιος με το ταξίδι που μας πρόσφερε στον όμορφο κόσμο του θεάτρου σκιών και την παράσταση τα «38 εντάλματα του Καραγκιόζη». Ο 11χρονος Καραγκιοζοπαίκτης, εκτός από το να δίνει ζωή στις άψυχες φιγούρες έχει ιδιαίτερη έφεση στην τέχνη του θεάτρου και πιο συγκεκριμένα στην σκηνοθεσία.

Η βραδιά έκλεισε μουσικά με το σχήμα του Σάκη Χαβιάρα και της Αφροδίτης Σοφιανίδου, οι οποίοι ξεσήκωσαν τους θεατές με παραδοσιακά, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια.

Σήμερα, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου τελευταία ημέρας του Φεστιβάλ «Γερακίνεια 2019», το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
18:00 Αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά (Μπάσκετ, ποδόσφαιρο, wtf itf taekwondo, stratego) στο κέντρο της Νιγρίτας.
21:00 Υποδοχή αιμοδοτικής φλόγας της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.
22:00 Συναυλία με τον Ζαφείρη Μελά. Συμμετέχουν ο Βαγγέλης Βαδέκας και η Αυγή Τριανταφυλλίδου.

Το Φεστιβάλ «Γερακίνεια 2019» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Χορηγός επικοινωνίας είναι το Infonews24.

Κοινοποίηση