Γιορτάζει το παρεκκλήσι του Αγίου Νικήτα στη Νιγρίτα


Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου γιορτάζει το παρεκκλήσι του Αγίου Νικήτα του Γότθου, που βρίσκεται στην έξοδο της Νιγρίτας προς τα Θερμά, πάνω από το Κέντρο Υγείας.

Το συγκεκριμένο Παρεκκλήσιο ανεγέρθηκε το 1955 σε ανάμνηση της σωτηρίας των κατοίκων της Νιγρίτας από τους Γερμανούς, την 15η Σεπτεμβρίου 1943, όταν απετράπη, με θαυμαστό τρόπο, η μαζική εκτέλεση όλων των αρρένων κατοίκων της Νιγρίτας.

Η σωτηρία τους αποδόθηκε από τους διασωθέντες στην επέμβαση του Αγίου Νικήτα, ο οποίος γιόρταζε την ημέρα εκείνη. Έτσι καθιερώθηκε η ετήσια τιμή προς αυτόν, αλλά και η ανάμνηση της ανέλπιστης διάσωσης των Νιγριτινών.

Για φέτος ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Αρτοκλασία θα τελεστούν στο Ιερό Παρεκκλήσιο το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 19:00. Θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικήτα από το Παρεκκλήσι μέχρι και τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ο Δήμος Βισαλτίας καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες, στην καθιερωμένη ετήσια τιμή προς τον Μεγαλομάρτυρα Νικήτα, και την θαυμαστή διάσωση των Νιγριτινών αλλά και της πόλης της Νιγρίτας.

Κοινοποίηση