«Χαριστικό Παζάρι Εξωσχολικών Βιβλίων» στον Δήμο Σερρών

Υιοθετώντας πρακτικές που θα διασφαλίσουν την πρόσβαση όλων των παιδιών στη γνώση, ο Δήμος Σερρών παρουσίασε την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, το «Χαριστικό Παζάρι Εξωσχολικών Βιβλίων». Πρόκειται για μια δράση που μεριμνά για τα παιδιά των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, καθώς και για τα παιδιά εκείνα που έχουν μειωμένα μορφωτικά ερεθίσματα στο περιβάλλον τους. Κι αυτό, διότι, συχνά, οι δύσκολες καταστάσεις που ζουν οι ενήλικες, βιώνονται πολύ άσχημα απ’ τα παιδιά, έχοντας ως συνέπεια τον κοινωνικό τους αποκλεισμό.

Το «Χαριστικό Παζάρι Εξωσχολικών Βιβλίων», το οποίο παρουσίασε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού, Σωτηρία Πάνου, έρχεται να καλύψει αυτό το κενό. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Δήμος Σερρών έχει ήδη απευθυνθεί σ’ όλα τα κοινωφελή ιδρύματα της χώρας, ώστε, μέσω χορηγιών, να ενισχυθεί η συγκεκριμένη δράση και να ξεκινά κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου, που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Γραμματισμού.

Η κα Πάνου, ανακοίνωσε πως, στις 20 Σεπτεμβρίου, θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με Διοικητικά Συμβούλια κοινωφελών ιδρυμάτων, ενώ πρόσθεσε πως και απλοί ιδιώτες μπορούν να συμμετάσχουν ως χορηγοί, αγοράζοντας βιβλία και εμπλουτίζοντας με αυτά το Παζάρι.

Απευθυνόμενη στους Σερραίους δημότες, η Αντιδήμαρχος δήλωσε πως, οι ενδιαφερόμενες οικογένειες, θα μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών, ώστε να το επισκέπτονται και να παίρνουν εντελώς δωρεάν για τα παιδιά τους τρία έως τέσσερα καινούρια εξωσχολικά βιβλία.

Τέλος, όπως εξήγησε σχετικά η κα Πάνου, «φιλοδοξία μας, είναι να μεγαλώσει αυτή η δράση, διότι όντως υπάρχουν διάφορες μορφές κοινωνικού αποκλεισμού, τις οποίες ο Δήμος Σερρών στοχεύει να περιορίσει. Άλλωστε, με δεδομένη την ευαισθητοποίηση της νέας Δημοτικής Αρχής σε αυτά τα θέματα, το “Χαριστικό Παζάρι Εξωσχολικών Βιβλίων” αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του κοινωνικού μας προγράμματος».

Κοινοποίηση