Σέρρες: Δύο οι απεργιακές συγκεντρώσεις από ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

Την απόσυρση του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου ζητούν εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Στις Σέρρες το Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Σερρών θα πραγματοποιήσει τη συγκέντρωσή του, στις 11:00 το πρωί μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αναφέρει ότι το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και «οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το δικαίωμα όλων στη δημόσια ασφάλιση είναι αναφαίρετο και αγωνιζόμαστε, για να μην φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης».

Λίγο νωρίτερα, στις 10:30 τα μέλη του ΠΑΜΕ Σερρών θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Ελευθερίας. «Ο αναπτυξιακός νόμος που έφερε η κυβέρνηση, δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές» με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

 

 

3 Shares