«Ποιος είμαι εγώ, Παππού;»- Το βιβλίο για τη νόσο Alzheimer παρουσιάσθηκε στις Σέρρες


Το βιβλίο με τίτλο «Ποιος είμαι εγώ, Παππού;», παρουσιάσθηκε την περασμένη Τετάρτη, στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

Για το βιβλίο μίλησαν ο ασφαλιστικός και οικονομικός σύμβουλος Νίκος Χατζηαποστολίδης Νίκος και οι συγγραφείς κ.κ. Κωνσταντίνα Καραγκιόζη, Πετρίνα Μαργαριτίδου και Ευδοκία Νικολαΐδου.

Οι συγγραφείς είναι Ψυχολόγοι και εργάζονται στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer.

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer βοηθά άτομα που νοσούν από τη συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά παράλληλα ενισχύει και τους συγγενείς των ασθενών.

Οι ομιλήτριες συγγραφείς του βιβλίου «Ποιος είμαι εγώ, Παππού;» αναφέρθηκαν στην αντιμετώπιση των ασθενών της νόσου Alzheimer από το συγγενικό τους περιβάλλον.

Τα συναισθηματικά προβλήματα που δημιουργούνται στους οικείους ανθρώπους των ασθενών είναι πολλαπλά και χρειάζεται ενημέρωση από ειδικούς για τη σωστή αντιμετώπιση της καινούριας συμπεριφοράς των ασθενών.

Η λέξη κλειδί για τη σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η νόσος είναι η αγάπη σε συνδυασμό βέβαια με τη γνώση. Η αγάπη, η φροντίδα, το ενδιαφέρον, η αποδοχή και η ενσυναίσθηση μπορούν να βοηθήσουν την οικογένεια να αντιμετωπίσει το φόβο, την ανασφάλεια, το θυμό, την ντροπή που μπορεί να νιώσει.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν και εκπαιδευόμενοι του Β’ Κύκλου Σπουδών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σερρών.