Το εργαστήριο «Κουνταξής» προτείνει ψωμί τύπου Tartin με καμούτ ολικής

Το κορασάν είναι ένα αρχαίο είδος σιταριού, η προέλευση του οποίου παραμένει άγνωστη. Κορασάν (Khorasan) ονομάζεται μια ιστορική περιοχή βορειοανατολικά του Ιράν, αλλά κυκλοφορούν διάφορες ιστορίες γύρω από την καταγωγή του. Άλλοι λένε ότι ο κόκκος του βρέθηκε στην αρχαία Αίγυπτο στους τάφους των Φαραώ, άλλοι ισχυρίζονται ότι ήταν το σιτηρό που χρησιμοποιούσε ο Νώε στην κιβωτό του (από εκεί προέρχεται και το ψευδώνυμο «σιτάρι του προφήτη» που του έχει δοθεί).

Η πιο γνωστή ποικιλία αυτού του σιτηρού είναι το λεγόμενο Καμούτ (Kamut).

Το εργαστήριο «Κουνταξής» προτείνει ψωμί τύπου Tartin με καμούτ ολικής.

Το εργαστήριο «Κουνταξής» βρίσκεται στην οδό 3ου Ιππικού Συντάγματος 75, στις Σέρρες.

Τηλέφωνο: 23210-27775.

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο 08:30 – 14:30.
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 08:30 – 14:30 και 18:00-21:00.
Κυριακή – Κλειστά.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της επιχείρησης πατώντας εδώ
ή τη σελίδα στο fb πατώντας εδώ

25 Shares