Μικροί και μεγάλοι στην Ευρωπαϊκή γιορτή πουλιών στην Κερκίνη (Φωτογραφίες & βίντεο)

Για ακόμη μια χρονιά, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης διοργάνωσε τη «Γιορτή των Πουλιών».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες την Κυριακή, στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης (στο λιμανάκι του Λιμνοχωρίου) από τις 10:00 έως τις 14:00.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια, διανομή πληροφοριακού υλικού και διεξαγωγή περιβαλλοντικών παιχνιδιών για τα παιδιά.

Ήταν μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδότησε την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1993 σε όλη την Ευρώπη.

Πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε πολλές χώρες, με σκοπό την γνωριμία του κοινού με τον φτερωτό κόσμο των πουλιών. Οι εκδηλώσεις συντονίσθηκαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορνιθολογικών Οργανώσεων (Birdlife International), σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ορνιθολογικές Οργανώσεις κάθε χώρας.

Το γενικό θέμα της διοργάνωσης ήταν και φέτος η προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους. Η χώρα μας είναι σταυροδρόμι της μετανάστευσης και σημείο διέλευσης εκατομμυρίων πουλιών, που ήδη αρχίζουν το ταξίδι προς νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών για να περάσουν το χειμώνα.

Επομένως, η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών αποτέλεσε μια πολύ καλή ευκαιρία να ευαισθητοποιηθεί περιβαλλοντικά το ευρύτερο κοινό. Ξεκινώντας από την αγάπη για τα πουλιά μπορεί να αναδειχθεί η αξία των βιοτόπων.

Στο πλαίσιο αυτά, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τον Όμιλο Unesco Σερρών, διοργάνωσε αντίστοιχη εκδήλωση στην περιοχή του υγροτόπου Κερκίνης, για την ανάδειξη της σπουδαιότητας των πουλιών για το φυσικό περιβάλλον και την ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στο φυσικό και ζωικό κόσμο.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι ήταν οι άνθρωποι του Φορέα Διαχείρισης Κερκίνης, τονίζοντας πως η χθεσινή γιορτή για την μετανάστευση των πουλιών ήταν πέρα από κάθε προσδοκία επιτυχημένη.
Επιτυχημένη λόγω της προσέλευσης του κόσμου, καθώς οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 300!

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •