Επέστρεψε ο Ροδοπελεκάνος στη Λίμνη Κερκίνη (Φώτο)

Επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον ένας ακόμη νεαρός Ροδοπελεκάνο (Pelecanus onocrotalus) που φρόντισε και θεράπευσε η δράση για την άγρια ζωή #drasiagriazoi και εστάλη για να απελευθερωθεί στη Λίμνη Κερκίνη. Ο Ροδοπελακάνος δακτυλιώθηκε για να μπορούν οι υπεύθυνοι να παρακολουθούν τις μετακινήσεις του.

“Να ευχαριστήσουμε την συνάδελφο Λίλα Κάρτα,και τις Αναστασία Πραξιτέλους, Βασιλική Καλύβα και Δήμητρα Ζαφειρίου για την μεταφορά του πουλιού απο το καλοχώρι Θεσσαλονίκης και την άψογη συνεργασία” αναφέρει η ανακοίνωση του Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης.

Ο ροδοπελεκάνος είναι μεταναστευτικό είδος με ευρεία, ωστόσο αραιή κατανομή σε περιοχές του Παλαιού Κόσμου και, μόνο στην Αφρική οι εκεί πληθυσμοί είναι συμπαγείς. Αντίθετα, στην Ασία και, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, η κατανομή είναι έντονα κατακερματισμένη, με τους εκεί πληθυσμούς να απαντώνται σε θύλακες λίγων μόνο κρατών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

O ροδοπελεκάνος είναι πολύ μεγάλο πτηνό, εύκολα αναγνωρίσιμο εκεί όπου συχνάζει, ανάμεσα στα άλλα υδρόβια πτηνά. Είναι το δεύτερο σε μέγεθος είδος πελεκάνου, υπολοιπόμενος μόνον του αργυροπελεκάνου σε μήκος, με επίσης εντυπωσιακό άνοιγμα πτερύγων, το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο για υδρόβια πουλιά, υπολοιπόμενο μόνον των άλμπατρος.

Φωτογραφίες από Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης

 

250 Shares