Π. Κεμανιτζόγλου: «Το ΠΑΣΟΚ είναι ο κύριος εκφραστής της κεντροαριστεράς και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ»


Με την κεντροαριστερά να είναι ένας χώρος που τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ στοχεύουν, η κρισιμότητα του επικείμενου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στις 23 και 24 Νοεμβρίου, είναι δεδομένη.

Το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κεμανιτζόγλου, μιλά στο Infonews24, για το συνέδριο, για τα μηνύματα που πρέπει να βγουν από αυτό, αλλά και για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε τοπικό επίπεδο.

Ερ.: Κ. Κεμανιτζόγλου, πόσο κρίσιμο είναι το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ;

Π.Κ.: Κυρία Χειμωνίδου το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ 23 και 24 Νοεμβρίου ένα είναι πάρα πολύ σημαντικό συνέδριο για την πορεία της παράταξης.
Ένα συνέδριο καταστατικό και πολιτικό, καθώς πρόκειται να πραγματοποιηθούν καταστατικές αλλαγές και τροποποιήσεις.
Να διευκρινίσω ότι δεν θα εκλεγούν όργανα στο συγκεκριμένο συνέδριο.
Τώρα σύνεδροι θα είναι οι εκλεγμένοι σύνεδροι του συνεδρίου του 2015 που παραμένουν ΠΑΣΟΚ και οι εκλεγμένοι σύνεδροι του συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ του 2019.

Ερ.: Ποιο είναι το μήνυμα που πιστεύετε ότι πρέπει να βγει μέσα από το συνέδριο;

Π.Κ.: Το μήνυμα νομίζω ή μάλλον το μεγάλο στοίχημα αυτού του συνεδρίου πέρα από τις καταστατικές αλλαγές, είναι η ενότητα. Να βάλουμε ένα τέλος στην εσωστρέφεια του τελευταίου διαστήματος και να συστρατευθούμε όλοι μαζί για τις επόμενες μάχες.

Ερ.: Το ερώτημα που φαίνεται ότι μπερδεύει πολλούς, είναι: Ποια η διαφορά ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝ.ΑΛ.;

Π.Κ.: Όσον αναφορά στις διαφορές ΠΑΣΟΚ και ΚΙ.ΝΑΛ., νομίζω είναι εύκολο να τις διακρίνει κανείς.
Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένας συνασπισμός κομμάτων και κινήσεων που συνεργάζονται εκφράζοντας όλοι μαζί τον νέο φορέα. Δηλαδή συμμετέχουν τα κόμματα κάτω από την ομπρέλα του Κινήματος Αλλαγής.
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Με τα σύμβολα του, με όλους εμάς, που μείναμε εδώ, όρθιοι στα δύσκολα. Το ΠΑΣΟΚ δεν έφυγε ποτέ. Είναι εδώ και πρωταγωνιστεί μέσα στο Κίνημα αλλαγής.
Τα κόμματα τα οποία δεν αλλάζουν, πεθαίνουν. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ όμως ζει και είναι εδώ, μετεξελίσσεται. Το ΠΑΣΟΚ είναι η ψυχή του ΚΙΝ.ΑΛ., είναι ο βασικός πυλώνας του ΚΙΝ.ΑΛ..

Ερ.: Το ΠΑΣΟΚ ήταν ο κύριος εκφραστής της κεντροαριστεράς, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί τα τελευταία χρόνια να καθιερωθεί στον πολιτικό αυτό χώρο. Υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης για το ΠΑΣΟΚ ή η ένταξη- συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος;

Π.Κ.: Ασφαλώς και υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης για το ΠΑΣΟΚ.
Εμείς τα στελέχη του και μέλη του ΠΑΣΟΚ είμαστε υπερήφανοι για το έργο του ΠΑΣΟΚ στην πατρίδα και το λαό.
Ας μην ξεχνάμε το θετικό του πρόσημο στην πορεία της χώρας και τα μεγάλα του έργα που είναι επίκαιρα ακόμη και σήμερα.
Δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας ή σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο τελευταίο συνέδριό μας αποφασίσαμε ομόφωνα την αυτόνομη πορεία.
Ο κύριος εκφραστής της κεντροαριστεράς, λοιπόν, είναι το ΠΑΣΟΚ και σίγουρα όχι ο ΣΥΡΙΖΑ που εφάρμοσε δεξιές πολιτικές συγκυβερνώντας με τους ΑΝΕΛ, εξαθλιώνοντας τον ελληνικό λαό.

Ερ.: Πιστεύετε ότι θα πρέπει να γίνουν πολιτικές αλλαγές στο χώρο σας και σε επίπεδο νομού Σερρών;

Π.Κ.: Πολιτικές αλλαγές ασφαλώς και πρέπει να γίνουν τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Έγιναν και λάθη από την ηγεσία σε ένα χρονικό σημείο πριν τις εκλογές που η παράταξη τα πλήρωσε και δεν μπόρεσε να αποσπάσει διψήφιο ποσοστό.
Αρχικά πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές και ανανέωση σε όλα τα πόστα.
Ένα παράδειγμα αρκεί. Δεν νοείτε μια κεντρική επιτροπή ενός κόμματος να μην έχει μέσα έναν κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.
Αλλά και σε τοπικό επίπεδο μετά τις τελευταίες εκλογές βλέπω τα πράγματα ότι είναι ανενεργά.
Περιμένω στις επόμενες εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ., κάπου αρχές Μαρτίου, οπότε θα υπάρξει ανάδειξη νέων οργάνων σε επίπεδο νομών, να δούμε τοπικά ανανέωση και να δούμε μια νέα εκλεγμένη ουσιαστική νομαρχιακή επιτροπή.

815 Shares