Αρ. Παπαφωτίου: «Άρωμα… βαριεστημάρας έχει ο προϋπολογισμός του Δήμου Σερρών»


«Προϋπολογισμό χωρίς αποτύπωμα προγραμματισμού, αναπτυξιακού οράματος και πρόθεσης διεκδίκησης» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2020 η επικεφαλής της «ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων» Αριάδνη Παπαφωτίου, επισημαίνοντας επιπλέον πως «αναδεικνύει σοβαρό έλλειμμα ετοιμότητας του Δημάρχου και της παράταξής του, αφού δεν προβλέπει ίχνος των προεκλογικών τους δεσμεύσεων».

Η κ. Παπαφωτίου καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2020, τονίζοντας πως η ΔΥΝΑΜΗ επιφυλάσσεται να κρίνει κατά περίπτωση τις τροποποιήσεις και αναμορφώσεις του όποτε αυτές έρθουν προς συζήτηση, υποστηρίζοντας τυχόν θετικές πρωτοβουλίες και αναπτυξιακές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Παρατίθεται η πλήρης ομιλία της κ. Παπαφωτίου στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον προϋπολογισμό του 2020:

“Πασχίσατε να μας πείσετε κ. Δήμαρχε με την τοποθέτησή σας και τον τρόπο που απαντήσατε στις ερωτήσεις που έγιναν, ότι έχουμε να κάνουμε με έναν προϋπολογισμό- δεδομένο που δεν γινόταν να είναι αλλιώς!!!

Ναι έχετε δίκιο. Είναι δεδομένα τα κονδύλια στον προϋπολογισμό των 64 εκατομμυρίων ευρώ. Και είναι η φουσκωμένη προίκα που πήρατε από της απελθούσα Δημοτική Αρχή του κ. Αγγελίδη.
Το ερώτημα και το ζητούμενο είναι ΠΩΣ και ΕΑΝ εσείς την αξιοποιείτε.

Κ. Δήμαρχε διαβάζοντας τα στοιχεία με προσοχή, έχω να πω ότι ως Δημοτική Αρχή συντάξατε και μας φέρατε έναν προϋπολογισμό με άρωμα βαριεστημάρας, από τον οποίο απουσιάζουν ο προγραμματισμός αλλά και οι ευκαιρίες ανάπτυξης και προοπτικής.

Έναν προϋπολογισμό “υπηρεσιακό” και αποκλειστικά διαχειριστικό, από τον οποίο καταφανώς απουσιάζει όχι μόνο το πνεύμα διεκδικήσεων αλλά ΚΑΙ οι προεκλογικές σας υποσχέσεις.

Έχω απορία -καλοπροαίρετη-, από ΠΟΥ και ΠΩΣ ακριβώς προκύπτει από αυτές τις 80 σελίδες αριθμών, κωδικών και τίτλων, ότι ήσασταν έτοιμοι “από την επόμενη ημέρα” όπως διαβεβαιώνατε τους συμπολίτες μας, να κάνετε έργο που μάλιστα λέγατε ότι το έχετε και “μελετημένο”!!

Και δεν μιλώ για υπογειοποιήσεις δρόμων, πάρκινγκ, Μουσεία και Πάρκα που υποσχεθήκατε (αν ΚΑΙ αυτά θα μπορούσαν να αποτυπωθούν ως “προθέσεις” σε έναν Προϋπολογισμό).
Μιλώ για μέτρα ΑΜΕΣΗΣ υλοποίησης.

Έψαξα για παράδειγμα να βρω ΠΟΥ ακριβώς κρύβεται η κατά 30% ΜΕΙΩΣΗ των Δημοτικών Τελών σε όλες τις επιχειρήσεις του Δήμου μας που λέγατε, πού προβλέπεται η ΑΠΑΛΛΑΓΗ των τρίτεκνων, πολύτεκνων και ΑΜΕΑ επιχειρηματιών μας ή ΠΟΥ προβλέψατε την πλήρη ΑΠΑΛΛΑΓΗ από τα Τέλη όλων των νέων επιχειρήσεων!!…

Έψαξα να εντοπίσω και την πρόβλεψη δημιουργίας Γραφείων Εξυπηρέτησης Πολιτών σε κάθε χωριό και γειτονιά με τους εργατολόγους και ειδικούς, όπως αναζήτησα και τις προβλέψεις προετοιμασίας μεγάλων έργων για την χρονιά που έρχεται.
Τα κάνατε ΟΛΑ αόρατα κ. Δήμαρχε για το 2020.

Αντίθετα, διαπιστώνω οτι προυπολογίζετε για παράδειγμα έσοδα Καθαριότητας από την Ανακύκλωση της τάξης του αστρονομικού ποσού των 5.000 ευρώ (!!!), την ίδια στιγμή που τα έξοδα του Δήμου για τον ΦΟΔΣΑ (ΧΥΤΑ), κοντεύουν το 1 εκατομ!

Δεν θα σταθώ σε άλλες λεπτομέρειες, ούτε και στο γεγονός οτι υπάρχουν ακόμη και προυπολογιστικά λάθη τα οποία εντοπίστηκαν μετά από επισημάνσεις μου στην Υπηρεσία και θα διορθωθούν όπως με διαβεβαίωσαν στην πρώτη τροποποίηση.
Το σοβαρό και κρίσιμο για τον Δήμο μας για το 2020, είναι αυτό που ανέφερα στην αρχή.

Η ένταξη νέων έργων, η διαχείριση των πάγιων πόρων με αναπτυξιακό πνεύμα και ο εκσυγχρονισμός υπηρεσιών και υποδομών.

Αυτό όμως γίνεται με ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση μιάς ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ Δημοτικής Αρχής, με ΟΡΑΜΑ πραγματικό κι όχι χάρτινο και προεκλογικό».

Κοινοποίηση