Μπατογιάννη: Τα δεσποζόμενα σκυλιά πρέπει να είναι εμβολιασμένα και τσιπαρισμένα (Ηχητικό)

Με αφορμή το περιστατικό επίθεσης σκύλων στον 9χρονο μαθητή στις Σέρρες επανέρχονται τα δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τα τετράποδα. Τα δεσποζόμενα σκυλιά θα πρέπει να είναι εμβολιασμένα και θα και τσιπαρισμένα. Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου “Φίλοι Ζώων Σερρών” Νάνσυ Μπατογιάννη μίλησε στο Infonews24.gr για το δυσάρεστο περιστατικά και αφού ευχήθηκε περαστικά στον 9χρονο αναφέρθηκε στα παραπάνω θέματα. “Αρχικά να ευχηθώ περαστικά στον 9χρονο Δημήτρη. Ήταν ένα δυσάρεστο περιστατικό. Έχω ενημερωθεί από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας ότι ο νεαρός τη Δευτέρα θα πάρει εξιτήριο. Ταχεία ανάρρωση και να γυρίσει σύντομα στο σπίτι του.”

Η κυρία Μπατογιάννη σημειώνει ότι τα συγκεκριμένα σκυλιά ήταν τσιπαρισμένα και εμβολιασμένα με βιβλιάρια υγείας. Ωστόσο, η ίδια τονίζει την ανάγκη τήρησης των κανόνων ευζωίας για τα τετράποδα, να είναι εμβολιασμένα, να διαθέτουν βιβλιάριο υγείας και να έχουν την απαραίτητη ηλεκτρονική σήμανση με τσιπάκι. Για το περιστατικό η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου επισημαίνει πως “αν δεν ήταν τσιπαρισμένα και εμβολιασμένα τα τετράποδα θα ήταν ακόμη πιο δύσκολη η κατάσταση και για τον 9χρονο μαθητή γιατί δε θα ξέραμε τη φροντίδα είχαν λάβει από τον κτηνίατρο και βέβαια δε θα ξέραμε σε ποιον ανήκουν”

Μάλιστα, η κυρία Μπατογιάννη τονίζει ότι μέσα στην πόλη υπάρχουν δεσποζόμενα σκυλιά, τα οποία δεν είναι τσιπαρισμένα. “Δε μπορούν να συμβαίνουν αυτά και να κάνουμε βήματα προόδου ως χώρα πάνω στο θέμα αυτό” καταλήγει η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου “Φίλοι Ζώων Σερρών

45 Shares