Επισκέφθηκε σχολικές μονάδες των Σερρών ο Περιφ. Διευθ. Εκπ. Κ. Μακεδονίας Αλ. Κόπτσης (Φώτο)

Σχολικές μονάδες και διοικητικές δομές εκπαίδευσης των Σερρών επισκέφθηκε την Παρασκευής 29 Νοεμβρίου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αλέξανδρος Κόπτσης.

Αρχικά συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών όπου και ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα του σχολείου. Μετά ο διευθυντής του σχολείου ξενάγησε τον Περιφερειακό Διευθυντή στους χώρους της σχολικής μονάδας . Ο κ. Κόπτσης εντυπωσιάστηκε από την Ψηφιακή Τάξη του σχολείου που αποτελεί καινοτόμο εργαστηριακό χώρο για τους μαθητές και συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές για τις δραστηριότητες που πραγματοποιούν σε αυτή την τάξη.

Στην συνέχεια ο Περιφερειακός Διευθυντής μετέβη στο 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο Σερρών όπου συζήτησε με τους καθηγητές και καθηγήτριες για εκπαιδευτικά θέματα. Στο τέλος της συζήτησης αντιπροσωπεία μαθητών από τα 15μελή Γυμνασίου και Λυκείου μίλησαν στον Περιφερειακό Διευθυντή για προβλήματα και θέματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στο σχολείο. Ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος ώστε να ακουστούν οι προβληματισμοί των μαθητών και δόθηκαν προτάσεις και συμβουλές σε αρκετά θέματα από τον κ. Κόπτση.

Έπειτα ο Περιφερειακός Διευθυντής επισκέφτηκε τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Σερρών όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τα στελέχη της εκπαίδευσης και να ενημερωθεί για τις αρμοδιότητες τους.

Τέλος ο κ. Κόπτσης μετέβη στο Πειραματικό Σχολείο Σερρών όπου στεγάζεται το 4ο ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας. Συνομίλησε με τους Συντονιστές Εκπαίδευσης και συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων των Συντονιστών μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

4 Shares