Ηράκλεια: Ημερίδα για τη διαχείριση των μπαζοαπορριμμάτων

Ημερίδα με θέμα: «Διαχείριση Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών Κατεδαφίσεων και μπαζοαπορριμμάτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας», διοργανώνεται την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης 11.00 π.μ., στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Ηράκλειας Σερρών.

Η Ημερίδα διοργανώνεται από τον Δήμο Ηράκλειας και το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΕΚΚ «ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε.».

Στόχος είναι μέσα από τις εργασίες της ημερίδας να ενημερωθούν οι αιρετοί, τα στελέχη της αυτοδιοίκησης, οι μηχανικοί και οι τοπικοί επιχειρηματίες για τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες και τους τρόπους ορθής διαχείρισης των ΑΕΚΚ και μπαζοαπορριμμάτων.

Η Ημερίδα περιλαμβάνει εισαγωγή στις έννοιες της κυκλικής οικονομίας, ανάλυση του θεσμικού πλαισίου και των υποχρεώσεων των παραγωγών αποβλήτων στα ιδιωτικά και δημόσια έργα, καλές πρακτικές Δήμων, καθώς και παρουσίαση της διαδικασίας ανακύκλωσης στις μονάδες επεξεργασίας.

Ο Δήμος Ηράκλειας θέτει σε προτεραιότητα τα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, την αύξηση της ανακύκλωσης και την καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης απόθεσης στερεών αποβλήτων. Η ΑΝΑΚΕΜ στηρίζει την πρωτοβουλία.

Κοινοποίηση