Εκδήλωση για εφήβους & γονείς-«Έλα, ας συζητήσουμε»

Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Σερρών, το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ο Σύλλογος Φίλων – Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Σερρών, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σερρών και το Κέντρο Πρόληψης «ΟΑΣΙΣ» Π.Ε. Σερρών συνδιοργανώνουν στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού & Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης, δράση ευαισθητοποίησης σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Σερρών με τίτλο:

«Kατά βάθος όλα είναι ζήτημα φωτός: Παιδί και Αλληλεγγύη, το φως στο γλωσσάρι της Πρόληψης»

Η δράση θα περιλαμβάνει:
– Προβολή Ταινίας: «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ»
– Συζήτηση με τους μαθητές: συντονισμός Φωτεινή Τσουκνίδα – Ανθουλάκη (ψυχολόγος) Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Σερρών & Φανή Καραγκιόζη (ψυχοπαιδαγωγός) Κέντρου Πρόληψης ΟΑΣΙΣ.

Ο Γουίλ Χάντινγκ είναι ένας νέος που όπως οι περισσότεροι εξαιρετικά ευφυείς άνθρωποι, αντιμετωπίζει προβλήματα κοινωνικής ένταξης (να προσθέσουμε και το ιστορικό της αναδοχής και της κακοποίησης). Μοιάζει αλλόκοτος, απροσάρμοστος και ανίκανος να συνδεθεί και να ακολουθήσει τους κανόνες της μικρής κοινωνίας στην οποία ανήκει. Μπορεί να είναι ξεχωριστός και το ταλέντο που έχει να τoν καθιστά μοναδικό και άξιο όμως, ο ίδιος προτιμάει να αναλώνεται σε μια άλλη ζωή, ελεύθερη και με νομοταξικά προβλήματα καθώς, του είναι αδύνατον να θέσει τον εαυτό του σε καλούπια (σε όλες τους τις μορφές).

Να σημειωθεί πως η εν λόγω δράση θα πλαισιωθεί και με ανοικτή εκδήλωση προς την τοπική κοινότητα, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, στις 18:30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια, με προβολή αποσπασμάτων της ταινίας αλλά και εισηγήσεις/τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων αλλά και των ίδιων των μαθητών

3 Shares