Ο Αχινός γιόρτασε τον Προστάτη του Άγιο Νικόλαο

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τιμήθηκε και φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η εορτή του Αγίου Νικολάου στον Αχινό, όπου πανηγυρίζει ο δεύτερος ναός του χωριού.

Την παραμονή, οι κάτοικοι του χωριού είχαν την μεγάλη ευλογία και υποδέχθηκαν τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος και τεμάχια λειψάνων λοιπών Αγίων από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Σερρών με την ευλογία και του Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτας Θεολόγου.

Τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και εν συνεχεία ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας με την συνοδεία φιλαρμονικής μουσικής της Μαυροθάλασσας.

Την ημέρα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος της εορτής και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Πλήθος κόσμου και κληρικών γέμισε τον μικρό ναό του χωριού και τις δύο ημέρες της εορτής ενώ όπως κάθε χρόνο, προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλον τον κόσμο.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός σύμβουλος κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Καριπίδης, ο επικεφαλής «Δήμος Βισαλτίας – πρΟΤΑγωνιστής» Αλέξανδρος Τζιάγκαλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μαυρίδης και Κώστας Γκανιόπουλος, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Αχινού Ανέστης Κεμανιτζόγλου , οι τοπικοί σύμβουλοι του Αχινού Χρήστος Ταγάρας και Βασίλης Ασλανίδης και το μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Νομού Σερρών Παναγιώτης Κεμανιτζόγλου.

99 Shares