Π. Νάνου Μήτρακα: Οι Σερραίοι θα πρέπει να στηρίζουν τα σερραϊκά καταστήματα (Βίντεο)

Την αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών προκάλεσε η απόφαση να δοθεί άδεια λειτουργίας σ ένα ακόμη πολυκατάστημα κινεζικών συμφερόντων, το οποίο θα κατασκευαστεί έξω από τον Λευκώνα.

Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σερρών και ένα από τα θέματα ήταν η χορήγηση άδειας λειτουργίας καταστήματος του εν λόγω καταστήματος.

Πρόκειται για ένα κατάστημα 3.500 τμ. και στο οποίο όπως ειπώθηκε θα εργάζονται Σερραίοι. “Η άδεια δόθηκε γιατί έπρεπε να δοθεί αφού έχουν ψηφιστεί οι σχετικοί Νόμοι” σχολιάζει με δήλωσή της, η Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Πασχαλία Νάνου Μήτρακα λέγοντας ότι ο δήμος δε μπορούσε να κάνει διαφορετικά καθώς έχουν ψηφιστεί σχετικοί Νόμοι στη Βουλή.“Το λυπηρό είναι ότι ο Εμπορικός Σύλλογος δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει καμία κίνηση και δεν μπορεί να κάνει καμία διαμαρτυρία γιατί αυτό είναι νόμιμο και τη στιγμή που ψηφίζονται Νόμοι στην Βουλή δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε τίποτα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακαλεσουμε τον σερραϊκό λαό να στηρίξει τη δική μας αγορά και όχι τα ξένα πολυκαταστήματα”

Η κυρία Νάνου τονίζει επίσης ότι σε άλλες πόλεις της χώρας δεν έχουν ανοίξει τόσα κινέζικα πολυκαταστήματα όπως στις Σέρρες σημειώνοντας πως για να λειτουργούν τόσο στις Σέρρες οι καταναλωτές τα προτιμούν. “Στη Λάρισα έχω μάθει ότι υπάρχουν δύο, στην Κοζάνη υπάρχει ένα. Για να έρχονται εδώ και να στήνονται εδώ για να κάνουν τα καταστήματα αυτό σημαίνει ότι τα προτιμούν οι καταναλωτές και πάλι θα πω οι Σερραϊοι καταναλωτές θα πρέπει να προτιμούν τη σερραϊκή αγορά” καταλήγει η Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών.