Θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα στις Σέρρες (Φώτο & Βίντεο)

Μέσα σε κλίμα ιερής κατάνυξης και ιδιαίτερης συγκίνησης τελέσθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα στις Σέρρες. Τον αγιασμό των θυρανοιξίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος παρουσία αρχών, ιερού κλήρου και πλήθους κόσμου.

Ο Ναός θεμελιώθηκε το 2009, από τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης και βρίσκεται στην περιοχής της Σιγής.

“Όλο αυτό το μεγαλείο, το οποίο ζούμε αυτή τη στιγμή καθώς αξιωνόμεθα από του Θεού να τελούμε θυρανοίξια ενός ακόμα Ναού στην μητροπολιτικής μας περιφέρεια, πάντοτε γεμίζει τις καρδιές μας με συναισθήματα δοξολογικής διαθέσεως” ανέφερε στην ομιλία του ο κ.κ. Θεολόγος, τονίζοντας “κάθε Ναός είναι ένα έργο του Θεού, ένα πνευματικό λιμάνι, ένα θεραπευτήριο ψυχών και σωμάτων, ένα σκήνωμα της δόξης του Θεού, ο τόπος και ο τρόπος της σωτηρίας και του αγιασμού μας, μία εστία θαλπωρής, πνευματικότητος και ουρανοδρόμων αναβάσεων όπου εν Χριστώ συγκεντρώνεται η οικογένεια του Θεού”

Λίγο πριν τον αγιασμό οι Σέρρες υποδέχθηκαν το θαυματουργό αρχαιότατο ιερό εκτύπωμα της «Παναγίας Ξενιάς», από την Ιερά Μονή «Παναγίας Ξενιάς» Αλμυρού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος που θα παραμείνει στην πόλη έως τις 16 Δεκεμβρίου.

 

 

Κοινοποίηση