Απεργία διαρκείας των εργαζομένων ΟΤΕ ενάντια στην εργασιακή ανασφάλεια

Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και STOP στις απολύσεις διεκδικεί η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ. Έπειτα από τις άκαρπες συναντήσεις με την διοίκηση κηρύχθηκε απεργία διαρκείας από τις 21 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου από την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας και μη πραγματοποίηση απολύσεων.

“Η διοίκηση του ομίλου παραμένει αδιάλλακτη κι αποφεύγει το διάλογο με την Ομοσπονδία εργαζομένων με διάφορα τεχνάσματα ενώ πρόκειται να πραγματοποιήσει πανελλαδικά 9 απολύσεις εργαζομένων στον τομέα φυσικής ασφαλείας, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είχαν συμφωνήσει από το 2011 σε συλλογική σύμβαση με μείωση μισθών με αντάλλαγμα να μην γίνουν πράξη οι απολύσεις” αναφέρει με ανακοίνωσή του, ΠΕΤ ΟΤΕ Ν. Σερρών και συνεχίζει: “Στα χρόνια της κερδοφορίας του ομίλου ΟΤΕ η οποία έχει αυξηθεί στα χρόνια της κρίσης δεν προβλέπεται καμία αύξηση για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους του οργανισμού, ενώ η πρόταση για μονοετή σύμβαση καλλιεργεί εργασιακή ανασφάλεια. Δεν είναι δυνατόν ο πρωτοπόρος οργανισμός στα Βαλκάνια να παρέχει στο προσωπικό του μισθούς των 650€ κι ανασφάλεια για απολύσεις με τη λήξη της κάθε ΣΣΕ.

Βασικό αίτημα των απεργών είναι η συγχώνευση των πέντε θυγατρικών εταιρειών του Οργανισμού, η επαναφορά της τριετούς συλλογικής σύμβασης κι αύξηση για το προσωπικό ειδικά για τους χαμηλόμισθους. Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία είναι καθολική.

Κοινοποίηση