Η Volkswagen επαναπροσδιορίζει την κατηγορία του Golf

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Η όγδοη γενιά του best-seller, που έχει πουλήσει πάνω από 35 εκατομμύρια μονάδες μέχρι σήμερα, σηματοδοτεί την κυκλοφορία ενός αυτοκινήτου που δεν είναι μόνο ένα από τα πιο πρωτοποριακά πεντάθυρα χάτσμπακ στον κόσμο, αλλά αυτό το ίδιο που δημιούργησε την κατηγορία και παράλληλα ένα από τα πιο προηγμένα μοντέλα ανεξάρτητα κατηγορίας.

Η ψηφιακή εσωτερική αρχιτεκτονική του ανοίγει μια νέα διάσταση διαισθητικής λειτουργίας. Η υποβοηθούμενη οδήγηση είναι δυνατή μέχρι και τα 210 χλμ./ώρα. Είναι το πρώτο Volkswagen που χρησιμοποιεί τη συλλογή στοιχείων κυκλοφορίας Car2X για να προειδοποιεί προληπτικά για κινδύνους. Και με πέντε υβριδικές εκδόσεις φέρνει μία επανάσταση εξηλεκτρισμού.

Ο βασικός εξοπλισμός του Golf έχει επεκταθεί εντυπωσιακά. Διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, όπως το ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Lane Assist, το σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist με πέδηση έκτακτης ανάγκης City Braking System και αναγνώριση πεζού Pedestrian Monitoring, το σύστημα επικοινωνίας Car2X, σύστημα Infotainment με οθόνη αφής 8,25 ιντσών, πολυλειτουργικό τιμόνι, καθώς και προβολείς LED και πίσω φώτα LED.

Σχεδίαση και διαστάσεις

Διαχρονικό και σύγχρονο σημείο αναφοράς για τη λειτουργικότητα και την εμφάνιση
«Ονειροπόλος» της νέας εποχής. Ο σχεδιασμός του Golf πάντα θεωρείτο ως το σημείο αναφοράς της κατηγορίας του – για επτά γενιές το μοντέλο βελτιώνεται συνεχώς, σε όλα τα σημεία του. Σε αυτή τη διαδικασία, οι σχεδιαστές έχουν εξελίξει στο έπακρο το σχεδιαστικό του DNA, κάνοντας το Golf ένα icon της αυτοκίνησης, ξεκάθαρο και ανυπέρβλητο. Το τμήμα σχεδιασμού της Volkswagen για άλλη μία φορά ενίσχυσε περαιτέρω αυτό το DNA. Δείκτης για το παρόν. Ο Klaus Bischoff, Εκτελεστικός Διευθυντής της Volkswagen Design δηλώνει σχετικά: «Το νέο Golf είναι ένας δείκτης για το παρόν – αυτό που τεχνολογικά και όχι μόνο είναι το μέγιστο σήμερα στην κατηγορία του. Η σχεδίασή του αντιπροσωπεύει την εξέλιξη της “αίσθησης στο σπίτι” που έχουν νιώσει εκατομμύρια άνθρωποι σε ένα Golf».

Από το πρώτο Golf πριν από 45 χρόνια, αυτό το Volkswagen ήταν πάντα ένα όχημα που συγχώνευε υψηλά επίπεδα καθημερινής χρηστικότητας με σαφή και ακριβή σχεδιασμό. Το νέο Golf συνεχίζει αυτήν την προσέγγιση. Ένα πρωταρχικό παράδειγμα αισθητικά τέλειου σχεδιασμού και λειτουργικότητας: η σιλουέτα του. Το κυρίαρχο στοιχείο σχεδιασμού είναι η κολόνα C, χαρακτηριστικό στοιχείο του Golf.

Κάνει το σώμα δυναμικό προς τα εμπρός, συγκεντρώνει το βλέμμα στο πίσω μέρος του και μεταφέρει το εικονικό σχήμα του αρχικού Golf στη σημερινή εποχή. Σχολιάζει σχετικά ο Klaus Bischoff: «Το νέο Golf μεταμορφώνεται σε ένα γλυπτό του χώρου, της αεροδυναμικής και της αισθητικής». Η ιδανική αναλογία του θερμοκηπίου (τμήμα οροφής και γυάλινες επιφάνειες) και του υπόλοιπου αμαξώματος (τμήμα κάτω από τη γραμμή παραθύρου) εξασφαλίζει μία δυναμική παρουσία ενώ η γραμμή οροφής που φτάνει χαμηλά προσθέτει έναν αυθεντικό, σπορ χαρακτήρα.

Διαστάσεις και αεροδυναμική. Παρόλο που το νέο Golf δεν φαίνεται τόσο υψηλό, δίνοντας την εντύπωση μάλλον πιο τεντωμένου και δυναμικού, διατηρούνται οι συμπαγείς διαστάσεις του: μήκος 4.284 mm, πλάτος 1.789 mm και ύψος 1.456 mm. Το μεταξόνιό του ανέρχεται σε 2.636 mm. Μια γρήγορη ματιά στις αεροδυναμικές τιμές επιβεβαιώνει ότι κάθε τμήμα του αμαξώματος έχει επανασχεδιαστεί και εξευγενιστεί στην αεροδυναμική σήραγγα: Η μετωπική επιφάνεια έχει μειωθεί στα 2,21 τ.μ. και ο συντελεστής οπισθέλκουσας (τιμή Cd) έχει επίσης μειωθεί στα 0,275 από 0,3. Αυτές οι πιο εξελιγμένες αεροδυναμικές γραμμές έχουν επιτευχθεί μέσω μιας σειράς ρυθμίσεων, όπως γενικά πιο αεροδυναμική σχεδίαση, εξωτερικοί καθρέπτες βελτιστοποιημένοι ως προς το Cd, αεροδυναμικές γωνίες και αεροτομή στο πίσω μέρος της οροφής, εκτεταμένη επένδυση του κάτω μέρους του οχήματος και αεροδυναμικά βελτιωμένα χαρακτηριστικά των επενδύσεων των τροχών.

Ακόμη και σε μεγάλες διαδρομές, το νέο Golf προσφέρει άφθονο χώρο για πέντε άτομα, μαζί με χώρο αποσκευών 380 λίτρων σε πλήρη διαμόρφωση καθισμάτων. Όταν η ασύμμετρα αναδιπλούμενη πλάτη των πίσω καθισμάτων διπλωθεί, η χωρητικότητα φόρτωσης αυξάνεται στο μέγιστο των 1.237 λίτρων. Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, ο χώρος των ώμων (1.420 mm μπροστά, 1.370 mm πίσω) και το ύψος της κεφαλής (1.018 mm μπροστά, 968 mm πίσω) είναι σχεδόν αμετάβλητοι.

Νέες εκδόσεις εξοπλισμού: ήδη η εισαγωγική έκδοση στην Ελλάδα θα περιλαμβάνει προηγμένες λειτουργίες συνδεσιμότητας

Το νέο Golf θα εισάγεται στην Ελλάδα όχι από την έκδοση “Golf”, τη βασική του εργοστασίου, αλλά την αμέσως επόμενη, έκδοση “Life”. Αυτό σημαίνει ένα ιδιαίτερα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού ήδη από την εισαγωγική έκδοση διάθεσης του μοντέλου στη χώρα μας.

Έκδοση Life. Συνδεδεμένο και με ambient φωτισμό. Ο εξοπλισμός εντυπωσιάζει με την πληρότητά του: Το ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Lane Assist, το σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist με πέδηση έκτακτης ανάγκης City Braking System και αναγνώριση πεζού Pedestrian Monitoring, το σύστημα επικοινωνίας Car2X (τοπική επικοινωνία με άλλα οχήματα και την υποδομή κυκλοφορίας), το Innovision Cockpit, ήτοι ψηφιακός πίνακας οργάνων Active Info Display και σύστημα Infotainment 8.25 ιντσών, τα We Connect και We Connect Plus, το πολυλειτουργικό τιμόνι, τον αυτόματο κλιματισμό Climatronic, το σύστημα κεντρικού κλειδώματος Keyless Go, τη σύνδεση τηλεφώνου Bluetooth, τους προβολείς LED και πίσω φώτα LED, τους λαμπτήρες ανάγνωσης LED.

Το Golf στην Ελλάδα «φορά» ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών Norfolk, διαθέτει εξωτερικό ambient φωτισμό συμπεριλαμβανομένης της προβολής λογοτύπου στο δάπεδο και φωτισμό λαβής πόρτας, διασύνδεση για ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου υψηλής τάσης, κεντρικό υποβραχιόνιο μπροστά με δύο θύρες USB και εξαεριστήρες, ένα κεντρικό υποβραχιόνιο στο πίσω μέρος (με άνοιγμα load-through για αντικείμενα μεγάλου μήκους), διακοσμητικά στοιχεία χρώμιου, Park Pilot, ρύθμιση εξωτερικών καθρεπτών με λειτουργία μνήμης και πολλά άλλα.

Παρέχεται επίσης στάνταρ οσφυϊκή υποστήριξη και ρύθμιση ύψους στα μπροστινά καθίσματα, τσέπες στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων, υποδοχή 12 V στο χώρο αποσκευών, καθρέφτης με φωτισμό στα σκιάδια οδηγού και συνοδηγού και το δάπεδο του χώρου αποσκευών με ρυθμιζόμενο ύψος. Το Golf διαθέτει επίσης ρυθμιζόμενο ambient εσωτερικό φωτισμό σε δέκα χρώματα.
Επενδύσεις: ανοιχτόχρωμο Maze Storm Grey ή η πιο σκούρα Maze Soul.

Τεχνολογίες που μπορούν να εγκατασταθούν εκ των υστέρων. Ανεξάρτητα από την έκδοση, ως νέα λειτουργία, οι τεχνολογίες στο νέο Golf θα είναι για πρώτη φορά όχι μόνο ικανές να ενημερώνονται αλλά σε πολλές περιπτώσεις ικανές για αναβαθμίσεις, δηλαδή μπορούν να ενεργοποιηθούν αναδρομικά (We Upgrade). Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως το Adaptive Cruise Control, το Light Assist, το σύστημα πλοήγησης, το App Connect (ενσωμάτωση των εφαρμογών smartphone), το Wireless App Conect (ασύρματη ενσωμάτωση εφαρμογών iPhone), το hotspot Wi-Fi και ο φωνητικός έλεγχος μπορούν να ενεργοποιηθούν κατόπιν της αγοράς, αναδρομικά.

Εννέα χρώματα διαθέσιμα κατά το λανσάρισμα. Το νέο Golf λανσάρεται σε εννέα διαφορετικές αποχρώσεις. Αυτές είναι: τρία μη μεταλλικά χρώματα Urano Grey (στάνταρ), Pure White και Moonstone Grey. Τέσσερις μεταλλικές αποχρώσεις Atlantic Blue, Dolphin Grey, Lemon Yellow και King’s Red καθώς και το περλέ Deep Black χρώμα και το premium, επίσης περλέ, Oryx White.

Νέα πανοραμική ηλιοροφή. Η Volkswagen παρουσιάζει μια νέα πανοραμική ηλιοροφή για το Golf, συρόμενη και ανακλινόμενη. Η οροφή ανοίγει και κλείνει με ένα διαισθητικό συρόμενο διακόπτη (slider) αφής στο μπροστινό μέρος. Η νέα πανοραμική ηλιοροφή έχει μια νέα εμφάνιση πλήρους γυαλιού με πολύ λιγότερες αρθρώσεις και 5% μεγαλύτερο τζάμι.
Για να αποφευχθεί η περιδίνηση και ο θόρυβος σε υψηλές ταχύτητες, η ανοιχτή οροφή μπορεί να ρυθμιστεί να κλείνει ελαφρώς καθώς το αυτοκίνητο επιταχύνει.

Ψηφιοποιημένο περιβάλλον, λειτουργικά & αισθητικά συνδεδεμένο

Innovision Cockpit ως στάνταρ. Το νέο Golf ως αυτοκίνητο αναπτύσσει την πιο στενή σχέση με τον οδηγό από ποτέ. Ένας ενοποιημένος πίνακας ελέγχου ανήκει στο βασικό εξοπλισμό και περιλαμβάνει τα ψηφιακά όργανα (Digital Cockpit) με οθόνη 10 ιντσών, το επίσης στάνταρ σύστημα Infotainment Composition (οθόνη αφής 8.25 ιντσών με 1.083 x 480 pixels) και ένα πολυλειτουργικό τιμόνι.
Είναι σημαντικό ότι όλα τα συστήματα ραδιοφώνου και πλοήγησης που είναι διαθέσιμα για το Golf αποτελούν μέρος της τρίτης γενιάς του συστήματος Infotainment Matrix (MIB3). Όλα συνδέονται με μια ηλεκτρονική μονάδα σύνδεσης (OCU) που διαθέτει eSIM.

H OCU και η eSIM παρέχουν πρόσβαση σε μια συνεχώς αυξανόμενη γκάμα λειτουργιών και υπηρεσιών που βασίζονται στο διαδίκτυο και διατίθενται με το οικοσύστημα Volkswagen We. Αυτό σημαίνει τα We Connect και We Connect Plus (που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό και παραδίδονται με δωρεάν χρήση στην Ευρώπη για πάντα ή για τον πρώτο χρόνο, αντίστοιχα) είναι στη διάθεση του οδηγού του νέου Golf.

Η συγχώνευση του συστήματος Digital Cockpit και Infotainment δημιουργεί μια νέα, απόλυτα ψηφιακή αρχιτεκτονική. Οι λειτουργίες φωτισμού έχουν επίσης επανασχεδιαστεί, με περισσότερο διαισθητική λειτουργία: το φως, καθώς και το παρμπρίζ και η θέρμανση του πίσω παρμπρίζ λειτουργούν τώρα χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό πίνακα στα αριστερά του πίνακα οργάνων.

Η κεντρική κονσόλα χαρακτηρίζεται επίσης από τέλεια εργονομία: αυτή η περιοχή είναι τώρα πιο καθαρή από ποτέ – ιδιαίτερα όταν ως κιβώτιο ταχυτήτων επιλέγεται το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DSG), με σημαντικά μικρότερο μοχλό από ό, τι στο παρελθόν. Η ίδια φιλοσοφία συνεχίζεται στη νέα κονσόλα οροφής, όπου η λειτουργία έχει επίσης ψηφιοποιηθεί, μεταξύ άλλων μέσω ενός συρόμενου διακόπτη (slider) αφής για την προαιρετική ανακλινόμενη και συρόμενη πανοραμική ηλιοροφή.

Ο ψηφιακός χώρος εργασίας του οδηγού μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω, με δυνατότητα επιλογής των Discover Media ή Discover Pro, συστήματα Infotainment 10 ιντσών (ανάλυση: 1.560 x 700 εικονοστοιχεία). Το κορυφαίο σύστημα περιλαμβάνει hi-end πλοήγηση χάρτη υψηλής ευκρίνειας, Wireless App Connect (ασύρματη σύνδεση με Apple Car Play) και φυσικό φωνητικό έλεγχο.

Οι λειτουργίες των συστημάτων high-end μπορούν να ελέγχονται χρησιμοποιώντας μια διαμορφωμένη αρχική οθόνη, η οποία στη λειτουργία της μοιάζει με οθόνη smartphone. Υπάρχει επίσης διαθέσιμο head-up display που προβάλλεται στο παρμπρίζ, ακριβώς μπροστά από τον οδηγό.

Οι νέες προαιρετικές επιλογές στο Golf περιλαμβάνουν και το ηχοσύστημα Harman Kardon των 480 W με ενισχυτή Ethernet 12 καναλιών και 10 ηχεία. Με ένα ηχείο υψηλών συχνοτήτων (διάμετρος 60 mm) στις κολόνες Α και την πίσω πόρτα, καθώς και ένα ηχείο μπάσων (168 mm) στα πλαίσια των εμπρός και πίσω πορτών σε κάθε πλευρά του οχήματος, τα ηχεία μετατρέπουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου σε μέγαρο μουσικής.

Ένα κεντρικό ηχείο (116 mm) προστίθεται στο ταμπλό μπροστά, ενώ ένα υπογούφερ (διάμετρος 18 ιντσών) βρίσκεται τοποθετημένο στο χώρο του εφεδρικού τροχού.

Το Golf διαθέτει στάνταρ εσωτερικό ambient ατμοσφαιρικό φωτισμό που μπορεί να ρυθμιστεί σε δέκα διαφορετικά χρώματα. Το επιλεγμένο χρώμα φωτίζει το διακοσμητικό περιθώριο στον πίνακα οργάνων, τα διακοσμητικά στις πόρτες εμπρός και πίσω, τους αποθηκευτικούς χώρους στις τέσσερις πόρτες, τους μπροστινούς χώρους ποδιών (επίσης τους πίσω χώρους των ποδιών από την έκδοση Style) και τον αποθηκευτικό χώρο στην μπροστινή κεντρική κονσόλα. Τα ψηφιακά όργανα και το σύστημα Infotainment επίσης λαμβάνουν το επιλεγμένο χρώμα ambient φωτισμού.

Ο εσωτερικός φωτισμός ambient 32 χρωμάτων είναι διαθέσιμος ως προαιρετικός εξοπλισμός ανάλογα με την έκδοση του οχήματος. Μαζί με τα μεμονωμένα χρώματα – μεταβλητά ρυθμιζόμενα για διαφορετικές εσωτερικές ζώνες – διαθέσιμα είναι και προρυθμισμένα προφίλ φωτισμού, απλά αγγίζοντας ένα “μενού διάθεσης” στην οθόνη. Ανάμεσά τους, διαθέσιμα το Infinity για ένα ζεστό πορτοκαλί ή το Desire για δροσερή μπλε σκιά.

Διαισθητική λειτουργία

Ελέγξτε περισσότερες λειτουργίες πιο εύκολα. Η Volkswagen προσφέρει πάντα αυτοκίνητα που λειτουργούν διαισθητικά. Σε αυτό το πλαίσιο, το νέο Golf κάνει το ντεμπούτο του ως το πρώτο μοντέλο της μάρκας που διαθέτει συνδυασμό Innovision Cockpit και σύστημα Infotainment MIB3, στο βασικό εξοπλισμό όπως περιγράφεται παραπάνω. Το όχημα συγχωνεύει πίνακα οργάνων και σύστημα Infotainment στον ίδιο οπτικό άξονα δημιουργώντας ένα περιβάλλον ψηφιακής απεικόνισης. Παρά το σημαντικά ευρύ λειτουργικό πεδίο των συστημάτων αυτών, τα στοιχεία απεικόνισης και τα χειριστήρια λειτουργούν διαισθητικά. Οι λειτουργίες φωτισμού καθώς και η κονσόλα οροφής και τα στοιχεία του συστήματος Infotainment λειτουργούν ψηφιακά, χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής, συρόμενους διακόπτες (slider) αφής ή τα κουμπιά άμεσης πρόσβασης ανάλογα με τη λειτουργία τους.

Στη λειτουργία Πλοήγηση, αλλάζει η μεγέθυνση του χάρτη, μετακινώντας το μεσαίο τμήμα του συρόμενου διακόπτη (slider) αφής με δύο δάχτυλα – όπως γίνεται και με τον έλεγχο μιας διεπαφής smartphone.
Στην κονσόλα οροφής, η μετακίνηση ενός δάχτυλου προς τα εμπρός ή προς τα πίσω πάνω στο συρόμενο διακόπτη (slider) αφής ανοίγει ή κλείνει τη συρόμενη οροφή – δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο και εντυπωσιακό.

“Hello Volkswagen” – διαισθητικός έλεγχος φωνής. Η διαισθητική λειτουργία στο Golf μπορεί επίσης να υποστηριχθεί με νέο, φυσικό φωνητικό έλεγχο. Το σύστημα απλά ενεργοποιείται λέγοντας “Hello Volkswagen” ή πατώντας το κουμπί φωνής στο τιμόνι. Για παράδειγμα, το Golf αντιδρά τώρα με “Yes Please?” και “What would you like to do?” και αντιδρά σε διαισθητικές φωνητικές εντολές, για πλοήγηση ή ρύθμιση του αυτόματου συστήματος κλιματισμού.

Τα νέα ψηφιακά μικρόφωνα εξασφαλίζουν όχι μόνο την τέλεια αναγνώριση φωνής και την ποιότητα της φωνής (για τηλεφωνικές κλήσεις), αλλά και αναγνώριση του ποιος μιλάει (οδηγός ή συνοδηγός). Μπορείτε, για παράδειγμα, να ελέγξετε το σύστημα πλοήγησης, το σύστημα κλιματισμού, το τηλέφωνο και το Infotainment με φωνητικές εντολές. Η ενσωμάτωση της προαιρετικής εφαρμογής Alexa web θα είναι σύντομα διαθέσιμη.

“Alexa – τι καιρό κάνει σήμερα;” Η Volkswagen θα προσφέρει φωνητική υποστήριξη μέσω της Alexa σε συνδυασμό με τα συστήματα Infotainment 10 ιντσών Discover Media και Discover Pro. Οι παρακάτω λειτουργίες που σχετίζονται με το όχημα μπορούν να ελέγχονται μέσω της αναζήτησης Alexa: σημεία ενδιαφέροντος (POI) εντός της τοπικής περιοχής, είσοδος POI στον χάρτη πλοήγησης και έλεγχος έντασης ήχου.

Μπορούν επίσης να καλούνται λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συνήθως γύρω από το σπίτι, όπως αιτήματα πληροφοριών, πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, ειδήσεις και έξυπνα στοιχεία ελέγχου στο σπίτι. Μια εντολή όπως “Alexa, άναψε το φως στο σαλόνι”, είναι το μόνο που χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί η σχετική λειτουργία. Το Alexa στο Golf μπορεί να ελεγχθεί στα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.

Τα έξυπνα ηλεκτρονικά στοιχεία διευκολύνουν τη λειτουργία. Ο μηχανισμός αλλαγής ταχυτήτων στο νέο Golf με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DSG) ελέγχεται επίσης πλήρως ηλεκτρονικά: το σύστημα λειτουργεί με υλοποίηση shift-by-wire. Χάρη σε αυτές τις ηλεκτρονικά μεταβαλλόμενες αλλαγές ταχυτήτων, ο επιλογέας ταχυτήτων αρχικά είναι πολύ μικρότερος για να εξοικονομηθεί χώρος ενώ παράλληλα ενισχύεται η άνεση του κιβωτίου ταχυτήτων. Για παράδειγμα, χάρη στην shift-by-wire μετάδοση, στο όχημα μπορεί ήδη να εμπλέκεται η όπισθεν ενώ ακόμα ταξιδεύει προς τα εμπρός σε χαμηλές ταχύτητες, για να διευκολυνθούν οι ελιγμοί. Το Golf δεν κάνει την εμπλοκή στο “R” έως ότου η ταχύτητα είναι σωστή. Επομένως, το ηλεκτρονικό σύστημα αποτρέπει την εσφαλμένη λειτουργία.

Ο προαιρετικός τριζωνικός αυτόματος κλιματισμός ελέγχεται επίσης από έξυπνη τεχνολογία. Διαθέτει πολλές νέες λειτουργίες: Το Smart Climate μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκκίνηση των προκαθορισμένων λειτουργιών κλιματισμού – “Clear screen”, “Warm feet”, “Warm hands”, “Cool feet” και “Fresh air” μέσω φωνητικού ελέγχου.

Τα νέα μενού του αυτοκινήτου για τον έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος αποδεικνύονται πανεύκολα στο χειρισμό. Το Golf ελέγχεται διαισθητικά στο σύνολό του, τόσο μέσα όσο και έξω. Για τη ρύθμιση μιας λειτουργίας όπως του head-up-display, ο οδηγός μπορεί να εντοπίσει διαισθητικά το σχετικό μενού για τις ρυθμίσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα συστήματα υποστήριξης οδηγού, τα οποία μπορούν επίσης να ρυθμιστούν μέσω φιλικής προς το χρήστη οθόνης.

Wireless App Connect. Η πιο πρόσφατη έκδοση του App Connect προσφέρει επιπλέον ευκολία. Οδηγός και συνοδηγός μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή App Connect για να έχουν άμεση πρόσβαση σε επιλεγμένες εφαρμογές smartphone χρησιμοποιώντας το σύστημα Infotainment.

Στο Golf 7, αυτό ήταν δυνατό μόνο συνδέοντας ένα καλώδιο μεταξύ του smartphone και του Infotainment. Αυτές οι λειτουργίες είναι τώρα διαθέσιμες ασύρματα με το iPhone και το Apple CarPlay. Σε αυτή τη διαδικασία, η σύνδεση είναι τόσο απλή όσο και η χρήση Bluetooth: η σύνδεση ενεργοποιείται αυτόματα μόλις οι οδηγοί εισέλθουν στο Golf με το smartphone τους.

Volkswagen We: Mobile online υπηρεσίες και λειτουργίες στο νέο Golf

We Connect and We Connect Plus στο βασικό εξοπλισμό
Το Online γίνεται βασικός εξοπλισμός. Το νέο Golf έχει ενσωματωθεί στον κόσμο της Volkswagen We – ένα ανεξάρτητο οικοσύστημα με μια συνεχώς αυξανόμενη γκάμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών και λειτουργιών.
Αυτό σημαίνει ότι, ως στάνταρ, το We Connect (απεριόριστη περίοδος χρήσης) και το We Connect Plus (που παρέχεται με δωρεάν χρήση στην Ευρώπη για τον πρώτο χρόνο) μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο νέο Golf. Είναι πολύ απλό: κάθε οδηγός της Volkswagen συνδέεται στο όχημα χρησιμοποιώντας την πύλη We Connect ή την εφαρμογή We Connect για λήψη ενός ID της Volkswagen. Χρησιμοποιώντας αυτό το ID, μπορούν στη συνέχεια να συνδεθούν στο νέο Golf για να αποκτήσουν πρόσβαση στο φάσμα των υπηρεσιών που παρέχονται από το We Connect και το We Connect Plus.
Επιπλέον, κάθε Golf διαθέτει τις ακόλουθες βασικές λειτουργίες: εξατομίκευση, αποθήκευση προσωπικών ρυθμίσεων, e-Call (αυτόματη ή μη αυτόματη βοήθεια σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης) και κλήση έκτακτης ανάγκης (υποστήριξη από πολυγλωσσικό τηλεφωνικό κέντρο).

We Connect. Το We Connect προσφέρει τις ακόλουθες λειτουργίες:
• Mobile key (ανάλογα με τη διαμόρφωση, ξεκλείδωμα/κλείδωμα και εκκίνηση του Golf χρησιμοποιώντας ένα συμβατό smartphone)
• Τηλεφωνική κλήση για βλάβη
• Κατάσταση οχήματος
• Πόρτες & Φώτα
• Αυτόματη ειδοποίηση ατυχήματος
• Αναφορά κατάστασης του αυτοκινήτου
• Δεδομένα οδήγησης
• Θέση στάθμευσης
• Προγραμματισμός ραντεβού service

We Connect Plus. Ανάλογα με τον εξοπλισμό, το We Connect Plus διαθέτει επιπλέον του We Connect, τις παρακάτω λειτουργίες:
• Ειδοποίηση περιοχής
• Ειδοποίηση ταχύτητας κίνησης
• Κορνάρισμα και χρήση φλας
• Online συναγερμός κατά της κλοπής
• Online λειτουργία βοηθητικού συστήματος θέρμανσης
• Απομακρυσμένος έλεγχος εξαερισμού
• Κλείδωμα & Ξεκλείδωμα
• Χρόνοι αναχώρησης (για plug-in hybrid drive)
• Κλιματισμός (για plug-in hybrid drive)
• Φόρτιση (για plug-in hybrid drive)
• Πληροφορίες κίνησης σε απευθείας σύνδεση συν πληροφορίες για επικίνδυνες καταστάσεις
• Online υπολογισμός διαδρομής
• Σταθμοί ανεφοδιασμού καυσίμου και σταθμοί φόρτισης
• Online Ενημέρωση χαρτών
• Χώροι στάθμευσης
• Online Αναζήτηση POI
• Online Φωνητικός έλεγχος
• Internet Radio
• Media Streaming (Tidal και Apple Music)
• Ασύρματο σημείο σύνδεσης (Wi-Fi hotspot)

In-Car Shop. Είναι εφικτή η αγορά data και η ενεργοποίηση του Wi-Fi hotspot μέσω του συστήματος Infotainment. Είναι επίσης δυνατό να ενεργοποιηθούν πρόσθετες υπηρεσίες από το In-Car Shop, όπως το We Park (στάθμευση χωρίς τη χρήση μετρητών σε 134 γερμανικές πόλεις), το We Experience (προαιρετικές, συστάσεις για εστιατόρια, καταστήματα ή πρατήρια καυσίμων κατά μήκος της διαδρομής) και την εφαρμογή Alexa web, χωρίς επιπλέον χρέωση. Το In-Car Shop μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εύκολη επέκταση του We Connect Plus. Στο μέλλον, το In-Car Shop θα επιτρέψει επίσης στους χρήστες να κατεβάσουν πρόσθετες λειτουργίες – όπως και στα καταστήματα εφαρμογών σε smartphones.

We Connect Fleet. Η προαιρετική υπηρεσία We Connect Fleet έχει αναπτυχθεί για επιχειρήσεις. Αυτή η υπηρεσία προσφέρει τις ακόλουθες λειτουργίες:
• Ψηφιακό ημερολόγιο
• Ημερολόγιο καυσίμων
• Αποδοτικότητα οδήγησης του στόλου
• Παρακολούθηση GPS & πληροφορίες διαδρομής
• Αναλυτής κατανάλωσης
• Διαχείριση Συντήρησης

Mobile Key. Στο μέλλον, το smartphone θα είναι το κλειδί του οχήματος. Αυτή είναι δυνατότητα που προσφέρει το We Connect. Τα συμβατά smartphones Samsung έχουν ρυθμιστεί για το σκοπό αυτό χρησιμοποιώντας την εφαρμογή We Connect και ορίζοντας ένα κύριο χρήστη και ένα κωδικό πρόσβασης μιας χρήσης. Δεν απαιτείται σύνδεση κινητού δικτύου για τη χρήση του smartphone ως κλειδιού. Αρκεί να τοποθετηθεί το smartphone κοντά στη λαβή της πόρτας με τον ίδιο τρόπο που ανοίγει το όχημα το σύστημα κλειδώματος και εκκίνησης χωρίς κλειδί. Στη συνέχεια το smartphone τοποθετείται στην κεντρική κονσόλα (στο χώρο αποθήκευσης με τη διασύνδεση για το κινητό τηλέφωνο) για να εκκινήσει ο κινητήρας. Επιπλέον, θα είναι δυνατή η αποστολή του «κινητού» κλειδιού σε φίλους ή μέλη της οικογένειας, ώστε να μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το smartphone ως κλειδί.

Νέα κινητήρια συστήματα: Υβριδική τεχνολογία 48 V και plug-in υβριδικά

Εξηλεκτρισμένη απόδοση. Το νέο Golf διατίθεται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, φυσικού αερίου (CNG), καθώς και με ήπια υβριδικά και plug-in υβριδικά κινητήρια συστήματα. Όλοι οι βενζινοκινητήρες και οι πετρελαιοκινητήρες διαθέτουν turbocharger. Tα επίπεδα ισχύος τους κυμαίνονται μεταξύ 110 PS και άνω των 300 PS.

Για πρώτη φορά, θα διατεθούν 8 εκδόσεις κινητήριων συστημάτων για το Golf. Ένα νέο, αποδοτικό χειροκίνητο κιβώτιο 6-σχέσεων έχει επίσης αναπτυχθεί για μοντέλα με μπροστινή κίνηση. Αυτό έχει μειώσει περαιτέρω τις εκπομπές CO2. Όλοι οι κινητήρες του νέου Golf πληρούν το πρότυπο εκπομπών Euro 6d.

Βενζινοκινητήρες (TSI). Οι κινητήρες TSI που είναι εξοπλισμένοι με φίλτρο σωματιδίων βενζίνης παράγουν 110 PS, 130 PS και 150 PS. Ο κινητήρας που παράγει 110 PS είναι τρικύλινδρος 1.0 λίτρου που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο Golf. Οι κινητήρες TSI με ισχύ 130 PS και 150 PS είναι κινητήρες 1,5 λίτρου με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την Ενεργή Διαχείριση Κυλίνδρων (ACT – Active Cylinder Management). Όλα τα αυτοκίνητα με ισχύ έως 130 PS διαθέτουν την αποτελεσματική διαδικασία του κύκλου καύσης TSI Miller και έναν turbocharger με μεταβλητή γεωμετρία στροβίλου (VTG).

Οι κινητήρες TSI έχουν συνδυαστεί με ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ως στάνταρ. Από την ισχύ των 110 PS, θα είναι επίσης διαμορφωμένοι ως mild hybrid μονάδες (eTSI) με σύστημα 48V και κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DSG). Όπως πάντα, τρεις κινητήρες TSI 2.0-λίτρων για τα Golf GTI, Golf GTI TCR και Golf R, δύο plug-in μοντέλα, καθώς και ένα TGI 1,5 λίτρου κατάλληλο για λειτουργία με φυσικό αέριο (CNG), θα είναι διαθέσιμο σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Mild Hybrid (eTSI). Οι τρεις eTSI mild hybrid εκδόσεις του Golf αποτελούν παγκόσμιες πρεμιέρες. Πρόκειται για βενζινοκινητήρες που συνδέονται με ένα σύστημα 48 V και ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων (DSG). Μια γεννήτρια εκκίνησης 48 V με ιμάντα, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48 V και η τελευταία γενιά πρωτοποριακών, αποδοτικών κινητήρων TSI εγγυώνται τέλεια απόδοση ενώ μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου. Οι mild hybrid κινητήρες θα διατίθενται με 110 PS, 130 PS και 150 PS. Όλα τα μοντέλα eTSI διαθέτουν ισχυρή λειτουργία ανάκτησης ενέργειας πέδησης.

Το σύστημα 48 V κάνει επίσης δυνατό τον ελεύθερο τροχασμό (ρολάρισμα) ενώ ο κινητήρας καύσης έχει απενεργοποιηθεί εντελώς για εξοικονόμηση ακόμη περισσότερων καυσίμων. Η επανεκκίνηση του κινητήρα είναι πολύ πιο βολική χάρη στο σύστημα 48 V. Τα μοντέλα eTSI προσφέρουν επιπλέον εξαιρετικές επιταχύνσεις κατά την κίνηση χάρη στις ηλεκτρικές power boosts (περίσσειες ισχύος για σύντομο διάστημα) που προσφέρουν.
• 48 V mild hybrid: το σύστημα 48 V θα χρησιμοποιείται σε οχήματα επιπλέον του συστήματος 12 V. Παρά τις σχετικά μικρές διαμέτρους του καλωδίου και συνεπώς το χαμηλό βάρος της πλεξούδας καλωδίων, επιτρέπει τη μετάδοση υψηλής ηλεκτρικής ισχύος. Αυτό οδηγεί σε ανασύσταση σημαντικά περισσότερης ενέργειας κατά την πέδηση. Η ενέργεια που αποθηκεύεται στη μπαταρία ιόντων λιθίου 48 V παρέχει το ηλεκτρικό σύστημα 12 V του οχήματος και οδηγεί τη γεννήτρια μίζας 48 V. Αυτή η γεννήτρια εκκίνησης με ιμάντα αναλαμβάνει το ρόλο τόσο του εναλλάκτη όσο και της μίζας ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως ένας μικρός, ελαφρύς ηλεκτρικός κινητήρας που ενισχύει άμεσα τη ροπή κίνησης κατά την επιτάχυνση. Η έξοδος της γεννήτριας μεταφέρεται μέσω ιμάντα. Η γεννήτρια ξεκινά επίσης τον κινητήρα εσωτερικής καύσης – ο οποίος σβήνει όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια της κίνησης του οχήματος – με ελάχιστα αισθητό τρόπο.

Plug-in hybrid. Η σειρά υβριδικών plug-in θα χωριστεί σε μια έκδοση με μέγιστη εμβέλεια, η οποία θα παράγει 150 kW / 204 PS, και μια έκδοση GTE σχεδιασμένη για επιδόσεις, που παράγει 180 kW / 245 PS. Το plug-in hybrid κινητήριο σύστημα περιλαμβάνει έναν κινητήρα TSI 1,4 λίτρων, τον ηλεκτροκινητήρα και το DSG 6 ταχυτήτων καθώς και μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Η νέα μπαταρία χαρακτηρίζεται από 50% περισσότερη ενεργειακή χωρητικότητα (13 kWh) και ως εκ τούτου μια βελτιωμένη αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν όλες οι καθημερινές διαδρομές εντός αστικού περιβάλλοντος μπορούν να καλυφθούν χωρίς να δημιουργηθούν εκπομπές ρύπων κατά την κίνηση.

Πετρελαιοκινητήρας (TDI). Η Volkswagen ανέπτυξε τον κινητήρα άμεσου ψεκασμού πετρελαίου για την όγδοη γενιά Golf από την αρχή. Ο κινητήρας TDI 2.0-λίτρων παράγει 150 PS. Θα είναι διαθέσιμος για παραγγελία με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και DSG. Ο βαθμός απόδοσης έχει βελτιστοποιηθεί σημαντικά, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές CO2 ενώ διακρίνεται και από καλύτερη απόκριση.

Ένα νέο σύστημα SCR με διπλή δοσολογία, το οποίο διαθέτει διπλό ψεκασμό AdBlue, μειώνει επιπλέον τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου κατά 80% σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Στο τελευταίο και πιο πρόσφατο στάδιο εξέλιξης αυτού του συστήματος SCR καταλυτικού μετατροπέα, ο ψεκασμός του AdBlue γίνεται προς δύο καταλυτικούς μετατροπείς SCR διατεταγμένους εν σειρά. Κατά συνέπεια, ο νέος κινητήρας TDI είναι μεταξύ των καθαρότερων κινητήρων εσωτερικής καύσης στον κόσμο. Θα είναι διαθέσιμος για παραγγελία κατά το λανσάρισμα.

Όπως και ο βενζινοκινητήρας GTI, ο κινητήρας TDI επιδόσεων του νέου Golf GTD θα λανσαριστεί κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

Οι εκδόσεις των διαθέσιμων στο λανσάρισμα κινητήριων συστημάτων λεπτομερώς

1.5 TSI με 130 PS και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Με απόδοση 130 PS μεταξύ 5.000 και 6.000 rpm, ο TSI του νέου Golf είναι ένας ισχυρός και υψηλής τεχνολογίας βενζινοκινητήρας. Χάρη στην τεχνολογία Ενεργής Διαχείρισης Κυλίνδρων (ACT – Active Cylinder Management), δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους μπορούν να απενεργοποιηθούν σχεδόν ανεπαίσθητα και όσο το δυνατό συχνότερα, ελαχιστοποιώντας τόσο την κατανάλωση όσο και τις εκπομπές ρύπων. Ένα turbo με μεταβλητή γεωμετρία στροβίλου (VTG) προσφέρει εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά σε κάθε περιοχή στροφών κινητήρα. Η μέγιστη ροπή των 200 Nm είναι διαθέσιμη μεταξύ 1.400 και 4.000 rpm. Με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 ταχυτήτων (MQ200), το Golf 1.5 TSI μπορεί να επιταχύνει 0-100 km/h σε 9,2 δευτερόλεπτα και να φτάσει σε ταχύτητες μέχρι 214 km/h.

1.5 TSI με 150 PS και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Με μέγιστη ισχύ 150 PS, η συγκεκριμένη έκδοση του TSI στο νέο Golf είναι επίσης εξοπλισμένη με τεχνολογία Ενεργής Διαχείρισης Κυλίνδρων (ACT – Active Cylinder Management) και 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων (MQ200). Αυτός ο βενζινοκινητήρας προσφέρει επίσης τη μέγιστη απόδοση μεταξύ 5.000 και 6.000 σ.α.λ. ενώ η μέγιστη ροπή 250 Nm παράγεται σε μια κλίμακα στροφών του κινητήρα 1.500-3.500 rpm. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 224 km/h ενώ το 0 – 100 km/h επιτυγχάνεται σε 8,5 δευτερόλεπτα.

1.5 eTSI με 110 kW (150 PS) και DSG. Ο 1.5 eTSI με ισχύ 150 PS μπορεί επίσης να συνδυαστεί με ένα κιβώτιο ταχυτήτων DSG 7-σχέσεων (DQ200) ως στάνταρ. Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά ισχύος με τον 1.5 TSI (η μέγιστη ισχύς μεταξύ 5.000 και 6.000 σ.α.λ.) με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Έχει ίδιου μεγέθους ροπή 250 Nm, διαθέσιμη σε μια περιοχή από 1.500 έως 3.500 σ.α.λ. Το Golf 1,5 eTSI επιταχύνει από 0 σε 100 km/h σε 8,5 δευτερόλεπτα και έχει μέγιστη ταχύτητα 224 km/h.

2.0 TDI με 150 PS και DSG. Ο μέχρι στιγμής πιο ισχυρός κινητήρας TDI του νέου Golf αποδίδει 150 PS μεταξύ 3.500-4.000 σ.α.λ. Αυτό το επίπεδο ισχύος συνδέεται με ένα DSG 7-σχέσεων. Η εντυπωσιακή μέγιστη ροπή των 360 Nm επιτυγχάνεται ανάμεσα στις 1.750 και 3.000 σ.α.λ. Η έκδοση των 150 PS είναι εξοπλισμένη με το διπλό σύστημα ψεκασμού AdBlue (Twin Dosing). Μπορεί να επιτύχει ταχύτητες 223 km/h, το Golf 2.0 TSI DSG μπορεί επίσης να επιταχύνει σε 100 km/h σε μόλις 8,8 δευτερόλεπτα.

Νέα hi-tech συστήματα υποβοήθησης και φωτισμού

Car2X, Travel Assist και IQ.LIGHT σε Golf για πρώτη φορά
Το Car2X εγγυάται περισσότερη ασφάλεια. Η επικοινωνία Car2X σημαίνει ότι το Golf είναι το πρώτο Volkswagen που επικοινωνεί με άλλα οχήματα και την κυκλοφοριακή υποδομή που βρίσκεται κοντά, ώστε να ανταλλάσσει πληροφορίες σχετικές με την κατάσταση της κυκλοφορίας, με ακτίνα έως και 800 μέτρα. Αυτή η πληροφορία ανταλλάσσεται μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.
Χάρη στην εφαρμογή ενός εναρμονισμένου προτύπου Car2X (Wi-Fi p/ITS G5) εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ισχύει για όλους τους κατασκευαστές, είναι δυνατή η μεταφορά πληροφοριών μεταξύ οχημάτων όλων των μαρκών καθώς και της υποδομής σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Αυτή η «κοινή γλώσσα» αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων σε όλες τις χώρες.

Χάρη στο Car2X, οι οδηγοί ενημερώνονται και προειδοποιούνται για τους κινδύνους στην εγγύτερη περιοχή κυκλοφορίας τους.
• Το Car2X λεπτομερώς: Η λειτουργία ειδοποίησης κινδύνου κυκλοφορίας χρησιμοποιεί την επικοινωνία Car2X για να ειδοποιεί και να προειδοποιεί τους οδηγούς για τους τοπικούς κινδύνους. Η επικοινωνία Car2X καταγράφει τα ακόλουθα στάδια: ατυχήματα, ακινητοποιημένα οχήματα, όρια κυκλοφοριακής συμφόρησης, έργα οδοποιίας, οχήματα έκτακτης ανάγκης και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Στην περίπτωση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, για παράδειγμα, η προειδοποίηση κινδύνου καθιστά δυνατή την παροχή στους οδηγούς συγκεκριμένων πληροφοριών σχετικά με την απόσταση και την κατεύθυνση προσέγγισης των ασθενοφόρων, των οχημάτων πυρόσβεσης, των οχημάτων της αστυνομίας κ.λπ. εξοπλισμένων με Car2X συστήματα, επιτρέποντας έτσι στους οδηγούς να αντιδρούν εγκαίρως. Το σύστημα μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση των κινδύνων, π.χ. που προκαλούνται από οχήματα έκτακτης ανάγκης που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα. Ο χρόνος απόκρισης των οχημάτων εξυπηρέτησης έκτακτης ανάγκης μπορεί επίσης να μειωθεί, για παράδειγμα χάρη στα οχήματα που δημιουργούν έναν σωστό διάδρομο έκτακτης ανάγκης εγκαίρως. Τα οχήματα που έχουν υποστεί βλάβη ή έχουν εμπλακεί σε ατύχημα μπορούν επίσης να τονίσουν τη δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση σε πρώιμο στάδιο με την έκδοση εικονικού προειδοποιητικού τριγώνου (που εμφανίζεται στο θάλαμο οδήγησης άλλων οχημάτων).

Το ηλεκτρονικό φως φρένων αντιπροσωπεύει ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό ασφαλείας: εάν τα οχήματα που προπορεύονται σημαντικά από το Golf φρενάρουν απότομα, τα φώτα φρένων των πίσω οχημάτων ενεργοποιούνται επίσης αυτόματα. Ως αποτέλεσμα, όλα τα οχήματα που ακολουθούν και οι οδηγοί τους είναι σε θέση να αντιδράσουν σημαντικά νωρίτερα χάρη στο Car2X. Είναι σαφές ότι η στοχοθετημένη οπτική και ηχητική υποστήριξη οδηγού σε επικίνδυνες καταστάσεις που χρησιμοποιούν άμεση επικοινωνία Car2X στο Golf, μπορεί να αποτρέψει ατυχήματα – και αυτό αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο στην πορεία προς την οδήγηση χωρίς ατυχήματα.

Travel Assist. Το νέο Travel Assist στο Golf επιτρέπει την υποβοηθούμενη οδήγηση με ταχύτητα μέχρι και τα 210 km/h. Σε αυτή τη διαδικασία, το σύστημα βασίζεται σε συστήματα που περιλαμβάνουν το Adaptive Cruise Control – ACC (καθοδήγηση κατά μήκος της πορείας) και το ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Lane Assist (καθοδήγηση κατά πλάτος). Το Travel Assist ενεργοποιείται με το πολυλειτουργικό τιμόνι.

Για νομικούς λόγους και λόγους ασφαλείας, οι οδηγοί πρέπει να παρακολουθούν μόνιμα το σύστημα – για το σκοπό αυτό πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα χέρι στο τιμόνι. Χάρη στη νέα τεχνολογία αισθητήρων στο τιμόνι, είναι επαρκές αν οι οδηγοί απλώς αγγίζουν το τιμόνι.

Ωστόσο, αν αφήσουν το τιμόνι ανέπαφο για περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα, ενεργοποιούνται οπτικά και ηχητικά προειδοποιητικά μηνύματα καθώς και περιορισμένο απότομο φρενάρισμα για να λάβει δράση ο οδηγός. Ο οδηγός πρέπει να αντιδράσει μέχρι το σημείο αυτό το αργότερο και να αγγίξει το τιμόνι, διαφορετικά ενεργοποιείται το σύστημα υποβοήθησης έκτακτης ανάγκης (Emergency Assist) και μία διαδικασία σταδιακής ακινητοποίησης.

ACC με λειτουργία προνοητικής ρύθμισης ταχύτητας. Η τελευταία γενιά Adaptive Cruise Control στο Golf είναι προνοητική. Σε αυτή τη διαδικασία, το σύστημα υπολογίζει τη θέση του Golf βάσει δεδομένων διαδρομής και GPS από το σύστημα πλοήγησης για να μειώσει την ταχύτητά του πριν φτάσει σε στροφές, στρογγυλές πλατείες (roundabouts), διασταυρώσεις, όρια ταχύτητας κλπ..

Ταυτόχρονα, το ACC σε συνεργασία με το σύστημα αναγνώρισης σημάτων ορίων ταχύτητας μέσω της μπροστινής κάμερας, ρυθμίζει την ταχύτητα μόλις ανιχνευτεί ένα όριο. Το υψηλότερο στάδιο ανάπτυξης του ACC περιλαμβάνει επίσης το σύστημα υποβοήθησης κυκλοφοριακής συμφόρησης Traffic Jam Assist.
Front Assist. Το Front Assist προσφέρει νέες λειτουργίες. Το σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου που λειτουργεί με βάση έναν αισθητήρα ραντάρ και σε συνδυασμό με την εμπρόσθια κάμερα προειδοποιεί και φρενάρει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ανεπαρκούς απόστασης από το όχημα προς τα εμπρός – χρησιμοποιώντας το σύστημα City Emergency Braking (πέδηση έκτακτης ανάγκης) και Pedestrian Monitoring την αναγνώριση πεζών, ακόμη και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες σε κατοικημένες περιοχές.

Αυτή η γκάμα λειτουργιών ενισχύεται πλέον από την αναγνώριση ποδηλατών Cyclist Monitoring, την υποστήριξη κατά τις αλλαγές πορείας εντός στροφών και – για πρώτη φορά σε ένα Volkswagen – την αυτόματη πέδηση κατά την αλλαγή πορείας εμπρός από αντίθετα ερχόμενο όχημα.
Υποβοήθηση διασταυρώσεων. Όταν το όχημα στρίβει προς τα αριστερά, με επικίνδυνα διασταυρούμενη πορεία με αντίθετα ερχόμενο όχημα, το Golf με το σύστημα αυτό ακινητοποιείται ενώ ταυτόχρονα εκπέμπει ηχητική και οπτική προειδοποίηση. Ανάλογα με την ταχύτητα με την οποία κινούνται και τα δύο οχήματα, το φρενάρισμα του Golf μπορεί να αποτρέψει ένα ατύχημα ή να μετριάσει τις συνέπειες εντός των ορίων του συστήματος.

IQ.LIGHT – προβολείς LED matrix. Η Volkswagen θα προσφέρει το νέο Golf με τρεις διαφορετικές εκδόσεις προβολέων με LED. Για πρώτη φορά, η κορυφαία έκδοση θα διαθέτει ιδιαιτέρως ισχυρούς προβολείς IQ.LIGHT – LED matrix στην compact κατηγορία. Μια παρόμοια έκδοση του συστήματος είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο τρέχον Touareg πριν μεταφερθεί στο νέο Passat.

Ο οδηγός ενεργοποιεί τη λειτουργία Dynamic Light Assist. Χρησιμοποιώντας 22 LED ανά μονάδα matrix προβολέων, ενεργοποιεί έως δέκα διαφορετικές, εν μέρει διαδραστικές λειτουργίες φωτισμού και τις προβάλλει στην επιφάνεια του δρόμου. Η λειτουργία των δυναμικών φλας των IQ.LIGHT – LED matrix προβολέων έχει θετική επίδραση στην ενεργητική ασφάλεια ως αποτέλεσμα της εντυπωσιακής εμφάνισής της.

Επισκόπηση των λειτουργιών φωτισμού προβολέων IQ.LIGHT – LED matrix:
• Φως προβολέων (ενεργοποιείται με βάση την ταχύτητα)
• Μεγάλη δέσμη (ενεργοποιείται με βάση την ταχύτητα)
• Φωτισμός στροφής (ενεργοποιείται με βάση τη γωνία του τιμονιού ή τα φλας, επίσης κατά την οπισθοπορεία)
• Φώτα κακοκαιρίας (ενεργοποιείται από τον οδηγό )
• Φωτισμός αυτοκινητόδρομου (ενεργοποιείται με βάση την ταχύτητα και τα δεδομένα GPS)
• Δυναμικός φωτισμός στροφής στις λειτουργίες City Light, φως προβολέων, φωτισμός αυτοκινητόδρομου και μεγάλη δέσμη (ενεργοποιούνται με βάση τη γωνία του τιμονιού)
• Έλεγχος σημάτων κυκλοφορίας με έντονη αντανάκλαση (ενεργοποιείται με βάση τους αισθητήρες στην εμπρός κάμερα)
• Φωτισμός πόλης (ενεργοποιείται με βάση την ταχύτητα και τα δεδομένα GPS)
• Μερική φωτεινή δέσμη (ενεργοποιείται με βάση φωτοευαίσθητους αισθητήρες στη μπροστινή κάμερα)
• Λειτουργία ταξιδιού (ο οδηγός ενεργοποιεί στο μενού Οχήματος τη σωστή λειτουργία των φώτων ανάλογα με τη χώρα οδήγησης, Ευρώπη ή Μεγ. Βρετανία)
Τεχνολογία LED στο βασικό εξοπλισμό
Προβολείς LED και LED πίσω φώτα. Οι προβολείς LED παράγουν συνθήκες φωτός επιπέδου ημέρας για το φως προβολέων, τη δέσμη πορείας, το φως θέσης και τα φώτα ημέρας και είναι ήδη διαθέσιμοι στη βασική έκδοση.
Τα πίσω φώτα επίσης διαθέτουν αποκλειστικά τεχνολογία LED. Η σχεδίαση και οι γραμμές LED δημιουργούν έτσι μια αδιαμφισβήτητη, τρισδιάστατη υπογραφή νυχτερινού φωτός στο πίσω μέρος. Το τρίτο φως πέδησης πίσω, του προαιρετικού κορυφαίου πακέτου LED, διαθέτει μια εντυπωσιακή λειτουργία εναλλαγής μεταξύ διαφορετικών εφέ φωτισμού LED (κλικ εφέ).
Εξωτερικός ambient φωτισμός. Ανάλογα με τη διαμόρφωση του εξοπλισμού, το νέο Golf διαθέτει για πρώτη φορά εξωτερικό ambient φωτισμό. Η λειτουργία Coming Home και Leaving Home είναι επίσης διαθέσιμη στον βασικό εξοπλισμό. Ο εξωτερικός ambient φωτισμός πραγματοποιείται μέσω των προβολέων, των οπίσθιων φώτων, του φωτισμού των χειρολαβών της πόρτας και των φώτων καλωσορίσματος στους εξωτερικούς καθρέφτες.
Η λειτουργία Coming Home ενεργοποιείται απενεργοποιώντας την ανάφλεξη και αφήνοντας το σπίτι ξεκλειδώνοντας το Golf. Η λειτουργία έχει ήδη ξεκινήσει καθώς ο οδηγός πλησιάζει στο αυτοκίνητο με το κλειδί του οχήματος.

Τελειοποιημένο σύστημα μετάδοσης κίνησης: διαχείριση δυναμικής οδήγησης, βελτιωμένη ανάρτηση DCC και ακριβής ρύθμιση πλαισίου-ανάρτησης
Βελτιωμένη άνεση και δυναμικά χαρακτηριστικά. Η Volkswagen έχει βελτιώσει και τελειοποιήσει τα δυναμικά χαρακτηριστικά του νέου Golf. Συγκεκριμένα, η άνεση οδήγησης και η ποιότητα κύλισης βελτιώθηκαν περαιτέρω. Επιπλέον, αναπτύχθηκε ένα νέο σύστημα διαχείρισης δυναμικής οδήγησης που περιλαμβάνει ένα νέο, εξελιγμένο στάδιο της ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενης ανάρτησης (adaptive chassis control – DCC). Αυτό αυξάνει σημαντικά το εύρος μεταξύ της μέγιστης άνεσης και της μέγιστης δυναμικής με αποτέλεσμα το Golf να χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα ακριβή δυναμικά χαρακτηριστικά και απολαυστική οδήγηση.

Σύστημα διαχείρισης δυναμικής οδήγησης

Κεντρικός έλεγχος ανώτερου επίπεδου. Στην όγδοη γενιά του Golf, η Volkswagen εισήγαγε ένα νέο, κεντρικό και ανώτερο επίπεδο ελέγχου για τις λειτουργίες που επηρεάζουν το χειρισμό: τόσο η λειτουργία XDS (ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό) όσο και η προαιρετική ανάρτηση DCC ελέγχονται από το σύστημα διαχείρισης δυναμικής οδήγησης. Η συμπεριφορά του Golf μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά από ελαφρές επεμβάσεις φρεναρίσματος σε κάθε τροχό, καθώς και από επιλεκτική ρύθμιση της σκληρότητας του αμορτισέρ σε κάθε τροχό. Ως αποτέλεσμα, ο ήδη ουδέτερος και σταθερός χειρισμός του οχήματος στη βασική έκδοση, βελτιώνεται περαιτέρω.

Ιδανικός συνδυασμός. Το σύστημα διαχείρισης δυναμικής οδήγησης επιτρέπει την επιλογή του σωστού συστήματος ελέγχου στο σωστό χρόνο για κάθε ελιγμό οδήγησης. Αυτό αποτρέπει την ανεπιθύμητη εμφάνιση ή εξουδετέρωση των επιπτώσεων των συστημάτων XDS και DCC. Έτσι, τα συστήματα συνεργάζονται άριστα και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του δυναμικού χαρακτήρα του Golf. Η συμπεριφορά χειρισμού και διεύθυνσης είναι πολύ πιο ακριβής χάρη στη χρήση της βελτιωμένης λειτουργίας DCC και XDS. Το αυτοκίνητο αποκρίνεται άμεσα και προοδευτικά σε κάθε επιθυμία του οδηγού. Ο οδηγός αντιλαμβάνεται το αυτοκίνητο ως πιο στιβαρό και άκαμπτο, επίσης οι όποιες στρέψεις μειώνονται και αποσβένονται αποτελεσματικότερα. Το νέο Golf ανταποκρίνεται έτσι πιο γρήγορα στις εντολές του οδηγού και μπορεί να οδηγηθεί ακόμα πιο διαισθητικά στα όρια.

Ηλεκτρονικά Ρυθμιζόμενες Αναρτήσεις (Adaptive Chassis Control – DCC)

Μεγαλύτερο εύρος. Οι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις (Adaptive Chassis Control – DCC) αντιδρούν συνεχώς στην επιφάνεια του οδοστρώματος και στην κατάσταση οδήγησης και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας λαμβάνονται υπόψη διάφορα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ελιγμών διεύθυνσης, πέδησης και επιτάχυνσης. Με την επιλογή προφίλ οδήγησης, ο οδηγός μπορεί να επηρεάσει τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου όπως είναι επιθυμητό. Η απαιτούμενη απόσβεση υπολογίζεται για κάθε τροχό και ρυθμίζεται σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Συνεπώς, το DCC παρέχει πάντα το υψηλότερο επίπεδο άνεσης οδήγησης και εξασφαλίζει ιδανική δυναμική οδήγησης σε συνδυασμό με το σύστημα διαχείρισης δυναμικής οδήγησης. Στο νέο Golf, η ρύθμιση του οχήματος μπορεί επίσης να επεκταθεί στη λειτουργία INDIVIDUAL πέρα από το υπάρχον εύρος των σταθερών λειτουργιών COMFORT, ECO και SPORT. Χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό slider, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει ξεχωριστά και με ακρίβεια το προσωπικό του προφίλ οδήγησης. Η ρύθμιση επηρεάζει επίσης συνεχώς τις πλευρικές δυνάμεις του Golf μέσω DCC και XDS. Τώρα είναι επίσης δυνατή η εφαρμογή ενδιάμεσων ρυθμίσεων μεταξύ των γνωστών τρόπων λειτουργίας.

Το Golf προσφέρει επιπλέον επιπρόσθετες ρυθμίσεις πέρα από οτιδήποτε έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν: από τη ρύθμιση COMFORT το αυτοκίνητο “αποσυνδέεται” από την επιφάνεια του δρόμου όσο το δυνατόν περισσότερο, αυξάνοντας έτσι την άνεση οδήγησης. Με την επιλογή της λειτουργίας SPORT υπάρχει ένα πρόσθετο εύρος ρύθμισης που διαθέτει μέγιστη απόσβεση για ελάχιστη κίνηση του αμαξώματος και εξαιρετικά άμεσες αντιδράσεις. Αυτό σημαίνει ότι η συμπεριφορά στις στροφές και η απόκριση του Golf μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να ανταποκρίνονται στις εντολές διεύθυνσης με τρόπο πιο άνετο και ήσυχο ή πιο σπορ και άμεσο.

Πλαίσιο και ανάρτηση

Εμπρός: γόνατα McPherson. Στο εμπρός μέρος το Golf, διαθέτει άξονα McPherson (μετατρόχιο 1,549 mm) με χαμηλότερα ψαλίδια βάσης που εξασφαλίζει βέλτιστο χειρισμό και κατευθυντικότητα. Οι όποιοι κραδασμοί αποσβένονται πολύ ισορροπημένα. Ένα υποπλαίσιο βρίσκεται κεντρικά τοποθετημένο σε σχέση με τον εμπρόσθιο άξονα.

Το πλαίσιο αυτό έχει σχεδιαστεί για υψηλή ακαμψία και υποστηρίζει την έδραση του τιμονιού και του κινητήρα μαζί με τα εξαρτήματα του εμπρός άξονα. Σε συνδυασμό με τις ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις (DCC), το υποπλαίσιο υλοποιείται με εξαιρετικά άκαμπτη δομή αλουμινίου, η οποία είναι περίπου τρία κιλά ελαφρύτερη και βελτιώνει έτσι τη δυναμική οδήγησης. Η επίσης ιδανικού βάρους σωληνωτή αντιστρεπτική ράβδος αυξάνει σημαντικά την ακαμψία του νέου Golf. Οι λαστιχένιες βάσεις είναι άμεσα βουλκανισμένες πάνω στην αντιστρεπτική ράβδο, δημιουργώντας ένα ενιαίο τμήμα, εξασφαλίζοντας βέλτιστα ακουστικά χαρακτηριστικά καθώς και εξαιρετική απόκριση στις εντολές του οδηγού και κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά. Τα ελαστικά στηρίγματα των εγκάρσιων συνδέσμων έχουν βελτιστοποιηθεί για μεγαλύτερη άνεση και μεγαλύτερη ακρίβεια οδήγησης.

Πίσω ανάρτηση με ημιάκαμπτο άξονα. Στα προσθιοκίνητα Golf με ισχύ έως 150 PS, η πίσω ανάρτηση υλοποιείται με ημιάκαμπτο άξονα. Ο αρθρωτός ελαφρύς άξονας (μετατρόχιο 1.519 mm) αποτελείται από ένα εγκάρσιο προφίλ ανοιχτό στον κάτω μέρος, στο οποίο συγκολλάται μία πλάκα σε κάθε ένα από τα εξωτερικά άκρα. Ανάλογα με το μήκος αυτών των πλακών επιτυγχάνονται διαφορετικοί βαθμοί στρέψης.
Αυτή η προσέγγιση παρέχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα βάρους σε σύγκριση με την πιο κλασσική αντιστρεπτική ράβδο. Η συγκεκριμένη διάταξη βελτιστοποιεί τη στρεπτική συμπεριφορά και την εγκάρσια ακαμψία. Ο αρθρωτός ελαφρύς άξονας ταιριάζει ιδανικά σε μικρούς κινητήρες και προσφέρει εξαιρετικά χαρακτηριστικά άνεσης και χειρισμού σε συνδυασμό με τα γόνατα McPherson μπροστά. Ένας άξονας με υψηλότερο βαθμό στρέψης χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το προαιρετικό sport set-up. Οι βάσεις τοποθέτησης του άξονα έχουν επανασχεδιαστεί ως υδρο-θάλαμοι για να αυξήσουν την οδηγική άνεση και τις ακουστικές ιδιότητες του άξονα.

Πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Στα Golf με ισχύ άνω των 150 PS και στις τετρακίνητες εκδόσεις (4MOTION), η Volkswagen υιοθετεί πίσω τη λύση των πολλαπλών συνδέσμων. Ο κύριος στόχος εδώ ήταν η βέλτιστη απόδοση όσον αφορά τη δυναμική συμπεριφορά, την ακουστική, το βάρος και τη δομική ευελιξία. Έχει διατηρηθεί η βασική έννοια του διαχωρισμού της διαμήκους και εγκάρσιας ακαμψίας. Η χαμηλή διαμήκης ακαμψία του άξονα εξασφαλίζεται από τη μαλακή βάση του μπράτσου για περαιτέρω αύξηση της άνεσης.

Η νέα αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με επανασχεδιασμένα έδρανα βελτιώνουν σημαντικά την ακρίβεια της διεύθυνσης και τη σταθερότητα στην οδήγηση. Οι τιμές των διαδρομών και της καμπύλης ρυθμίζονται ξεχωριστά, όπως απαιτούνται εκ νέου για κάθε τύπο οχήματος, μέσω έκκεντρων βιδών στη σύνδεση ελατηρίου και στην άνω εγκάρσια ζεύξη. Η σύνδεση της σωληνοειδούς αντιστρεπτικής ράβδου και του αμορτισέρ στο σύνδεσμο του ελατηρίου επιτυγχάνει μείωση των δυνάμεων που δημιουργούνται εντός του άξονα.

Δύο συστήματα διεύθυνσης

Εμφανώς πιο άμεσο. Υπάρχουν δύο διαφορετικά συστήματα διεύθυνσης για το νέο Golf. Στη βασική έκδοση ο λόγος μετάδοσης είναι σταθερός. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο, ο λόγος αυτού του συστήματος διεύθυνσης είναι πλέον αισθητά πιο άμεσος (i = 14,6 αντί για 15,0), έχοντας ως αποτέλεσμα μικρότερη γωνία στροφής τιμονιού και επιτρέποντας πιο άμεση απόκριση του οχήματος.
Ένα προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης είναι προαιρετικά διαθέσιμο. Αυτό έχει ακόμα πιο άμεσο λόγο στο κέντρο (i = 14,1) με μόνο δύο στροφές του τιμονιού από άκρη σε άκρη. Έχουν δημιουργηθεί νέοι αλγόριθμοι στο λογισμικό και των δύο συστημάτων, οι οποίοι ενισχύουν περαιτέρω τη δυναμική απόκριση του συστήματος διεύθυνσης. Έτσι, το σύστημα διεύθυνσης συμβάλλει αποφασιστικά στο δυναμικό χαρακτήρα του νέου Golf: άμεσο, ακριβές, σταθερό και με ακρίβεια κατευθυνόμενο μέχρι και την περιοχή υψηλών ταχυτήτων.

Τροχοί και ελαστικά

Χαμηλή αντίσταση κύλισης. Ανάλογα με τον εξοπλισμό ή την επιλεγμένη επιλογή, το νέο Golf παραδίδεται με τροχούς μεγέθους από 16 έως 18 ίντσες. Όλα τα ελαστικά του Golf έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χαμηλή αντίσταση κύλισης και ισορροπημένη ακουστική συμπεριφορά σε συνδυασμό με εξαιρετική οδηγική άνεση και βέλτιστα χαρακτηριστικά δυναμικής οδήγησης. Κατά την εξέλιξη των τροχών και των ελαστικών, η Volkswagen προσέδωσε μεγάλη σημασία στην υψηλή ακρίβεια διεύθυνσης, στην άμεση απόκριση του οχήματος και στο υψηλό επίπεδο σταθερότητας στην οδήγηση. Για το λόγο αυτό, το πλάτος της ζάντας αυξήθηκε κατά μισή ίντσα στους τροχούς των 16 και 17 ιντσών. Οι ευρύτεροι τροχοί εξασφαλίζουν ταχύτερη και σημαντικά πιο γραμμική ανταπόκριση των ελαστικών στις κινήσεις διεύθυνσης και, συνεπώς, τελειοποιούν το δυναμικό χαρακτήρα της νέας Volkswagen.

Η ιστορία του Golf: επτά γενιές και πάνω από 35 εκατομμύρια μονάδες

Golf Mk1 – 1974 έως 1983
Πρώτη γενιά. Το πρώτο Golf κύλησε από τη γραμμή παραγωγής στο Wolfsburg το Μάρτιο του 1974 και ήταν διαθέσιμο από τον Μάιο του ίδιου έτους. Μια νέα εποχή άρχιζε, μετά την κυριαρχία του Σκαραβαίου με τον κινητήρα και την κίνηση πίσω για πολλές δεκαετίες. Πλέον η νέα φιλοσοφία ήταν «όλα μπροστά». Το Scirocco και το Passat, που είχαν λανσαριστεί το 1973, είχαν ξεκινήσει αυτή την τάση ένα χρόνο πριν. Με το Golf, η πλέον δημοφιλής κατηγορία είχε περάσει και αυτή στη νέα εποχή.
Ως διάδοχος του θρυλικού Beetle, εκ των οποίων περισσότερα από 21,5 εκατομμύρια παρήχθησαν, το Golf Mk1 – που σχεδιάστηκε από το Giorgetto Giugiaro – είχε εξ αρχής μεγάλες προσδοκίες, να συνεχίσει την ένδοξη καριέρα του Σκαραβαίου, το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο στον κόσμο μέχρι τότε. Όπως αποδείχθηκε, η σύγχρονη και ασφαλής φιλοσοφία του νέου συστήματος κίνησης, η μεγάλη ευελιξία που προσφέρει η πίσω πόρτα και η αναδιπλούμενη πλάτη των πίσω καθισμάτων και φυσικά ο σχεδιασμός του, ήταν τόσο πειστικά ώστε μέχρι τον Οκτώβριο του 1976, είχαν ήδη παραχθεί ένα εκατομμύριο Golf! Συνολικά από την πρώτη γενιά κατασκευάστηκαν 6,99 εκατομμύρια Golf – συμπεριλαμβανομένων όλων των εκδόσεων και της (εκείνη την εποχή) δομικά όμοιας Jetta, με πωλήσεις σε όλες τις ηπείρους.

Golf Mk2 – 1983 έως 1991
Το πρώτο εξελικτικό στάδιο. Ήταν το δεύτερο Golf με το οποίο η γενιά του baby boomer, που σήμερα είναι γύρω στα 50, έμαθε να οδηγεί: ενώ ο προκάτοχος είχε γίνει ήδη το αγαπημένο μεταξύ οδηγών οδήγησης και νέων οδηγών, το νέο Golf τώρα τελικά κατακτούσε αυτή τη γενιά που αργότερα ονομάστηκε και από αυτό το μοντέλο. Και ήταν αυτό το Golf που έκανε για πρώτη φορά διαθέσιμη την τεχνολογική πρόοδο σε ευρύ κοινό – με τεχνολογίες που περιλαμβάνουν έναν καταλυτικό μετατροπέα ελεγχόμενο από αισθητήρα λάμδα, το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος φρένων ή την πρώτη τετρακίνητη έκδοση του Golf. Τον Ιούνιο του 1988, το Golf είχε ήδη ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια οχήματα – ένας εξαιρετικά υψηλός αριθμός. Μετά από 6,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα συνολικά, η δεύτερη γενιά Golf καταργήθηκε σταδιακά το καλοκαίρι του 1991.

Golf Mk3 – 1991-1997
Η νίκη της ασφάλειας. Από τον Αύγουστο του 1991, η Volkswagen ξεκίνησε μια νέα εποχή ασφάλειας με την τρίτη γενιά του Golf. Πρώτον, το Mk3 Golf ήταν το πρώτο μοντέλο της γκάμας που ήταν διαθέσιμο με μπροστινούς αερόσακους από το 1992 και δεύτερον, η μεγάλη πρόοδος στο σχεδιασμό του πλαισίου οδήγησε επίσης σε σημαντικά βελτιωμένη συμπεριφορά κατά τη σύγκρουση. Η Volkswagen έφερε επανάσταση στην παθητική ασφάλεια καθώς αυτή η προστατευμένη προστασία ωφέλησε εκατομμύρια οδηγούς αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο.
Εντούτοις, αρκετά ακόμα ορόσημα της γκάμας συνδέονται με το Mk3 Golf: ο πρώτος εξακύλινδρος κινητήρας (VR6), το cruise control σύστημα, ο πρώτος οξειδωτικός καταλυτικός μετατροπέας για τους πετρελαιοκινητήρες, ο πρώτος κινητήρας πετρελαίου άμεσου ψεκασμού και οι πρώτοι πλευρικοί αερόσακοι. Τον Μάιο του 1994, η Volkswagen γιόρτασε την παραγωγή 15 εκατομμυρίων Golf. Το 1997, η τρίτη γενιά καταργήθηκε σταδιακά μετά από την παραγωγή 4,83 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.

Golf Mk4 – 1997 έως το 2003
Η επιτομή του στυλ. Σήμερα το Mk4 Golf θεωρείται ένα από τα design icons στην αυτοκινητοβιομηχανία μεταξύ των ειδικών – χωρίς αμφιβολία αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι γεφυρώνει το χάσμα με το Golf Mk1 του 1974, με όλα τα ξεκάθαρα χαρακτηριστικά του και τον εντυπωσιακό σχεδιασμό της κολόνας C. Με το Mk4 Golf η Volkswagen έφερε ένα εντελώς νέο ποιοτικό πρότυπο στην κατηγορία. Παράλληλα, το ντεμπούτο του ESP έδωσε έναν επιπλέον στοιχείο ασφάλειας σε μοντέλο μαζικής παραγωγής. Ένα χρόνο αργότερα, το ESP έγινε στοιχείο του βασικού εξοπλισμού, αρχικά στη Γερμανία.
Το Golf GTI 132 kW, το οποίο ξεκίνησε το 2001 (για να σηματοδοτήσει την 25η επέτειο του GTI), θεωρείται ήδη ένα κλασικό, συλλεκτικό μοντέλο. Το 2002 παρουσιάστηκε το πρώτο Golf με βενζινοκινητήρα με άμεσο ψεκασμό (FSI) και το ντεμπούτο των αερόσακων προστασίας κεφαλής, ως στάνταρ εξοπλισμός. Το 2002, η Volkswagen εισήγαγε και το πιο σπορ Golf μέχρι τότε: το Golf R32 με μέγιστη ταχύτητα 250 km/h. Το 2003, αυτό το Golf R32 ήταν διαθέσιμο για πρώτη φορά με ένα κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DSG). Μετά από την κατασκευή 4.99 εκατομμυρίων οχημάτων, το Mk4 Golf παρέδωσε τη σκυτάλη στο Mk5 Golf, το ίδιο έτος.

Golf Mk5 – 2003-2008
Κατάργηση των ορίων ανάμεσα στις κατηγορίες. Ήταν η πέμπτη γενιά Golf που πρόσφερε άνεση και δυναμική που ξεπέρασε εκείνες αρκετών ανταγωνιστών ακόμα και στην κατηγορία πάνω από το Golf. Το ίδιο ίσχυσε και για την ποιότητα. Ένα νούμερο που υπογραμμίζει τη σταθερότητα του αμαξώματος που έχει συγκολληθεί με λέιζερ είναι ότι η στρεπτική ακαμψία του είχε αυξηθεί κατά 35%, με το ντεμπούτο του Golf Mk5 το 2003. Αυτό σηματοδότησε επίσης την πρώτη φορά που το Golf ήταν προαιρετικά διαθέσιμο με πλευρικούς αερόσακους πίσω – σε συνδυασμό με τους έξι στάνταρ αερόσακους (μετωπικοί, πλαϊνοί εμπρός, αερόσακοι κεφαλής) ανεβάζοντας το σύνολο των αερόσακων στους οκτώ.
Από την άποψη της άνεσης και των δυναμικών χαρακτηριστικών, το Golf Mk5 εντυπωσίαζε χάρη στην πίσω ανάρτηση τεσσάρων συνδέσμων, το νέο, 7-τάχυτο DSG, τους προβολείς bi-xenon, τον αισθητήρα βροχής, καθώς και τη συρόμενη και ανακλινόμενη πανοραμική ηλιοροφή, συν το ντεμπούτο του πρώτου turbo κινητήρα άμεσου ψεκασμού στο Golf GTI καθώς και του πρώτου Twincharger στον κόσμο με υπερσυμπιεστή και κομπρέσσορα. Όταν το Golf Mk6 παρουσιάστηκε το 2008, είχαν ήδη συμπληρωθεί 3,4 εκατομμύρια μονάδες από όλες τις διαθέσιμες παραλλαγές Mk5.

Golf Mk6 – 2008 έως 2012
Hi-end compact κατηγορία. Έως τα τέλη Ιουλίου 2012, άλλα 2,85 εκατομμύρια Golf είχαν κατασκευαστεί σε μόλις τέσσερα χρόνια με βάση την έκτη γενιά που εισήχθη το 2008. Και η ασφάλεια για άλλη μια φορά έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός: το – ακόμα συγκολλούμενο με λέιζερ – αμάξωμα ήταν τόσο σταθερό που πέτυχε το μέγιστο των πέντε αστέρων στις δοκιμές του EuroNCAP με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ένας επιπλέον αερόσακος συμπεριλαμβανόταν πλέον ως στάνταρ: ο αερόσακος γονάτων οδηγού. Από την άποψη της ποιότητας, το εσωτερικό του Mk6 Golf θεωρήθηκε ιδιαίτερα πρωτοποριακό. Τα νέα συστήματα υποβοήθησης, όπως η υποβοήθηση σκάλας φωτισμού Light Assist, το Park Assist, το Hill Start Assist και νέες τεχνολογίες, όπως οι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις (Adaptive Chassis Control – DCC), έκαναν το 2009 το “Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς”, όπως ανακηρύχθηκε, το πιο προοδευτικό Golf μέχρι τότε. Διατίθεντο επίσης λειτουργίες όπως το σύστημα start/stop και η λειτουργία ανάκτησης ενέργειας, το δυναμικό φως στροφής και τα πίσω φώτα τεχνολογίας LED.

Golf Mk7 – 2012 έως το 2020
Αναστροφή της τάσης για αυξημένο βάρος. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2012, η Volkswagen γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα της έβδομης γενιάς Golf στο Βερολίνο, με τις παραγγελίες για το νέο μοντέλο να ξεκινούν την επομένη. Μέχρι τη μέρα εκείνη οι πρώτες έξι γενιές του Golf είχαν συγκεντρωτικά 29,3 εκατομμύρια πωλήσεις. Το βάρος του νέου Golf είχε μειωθεί κατά 100 κιλά, αντίθετα με την μέχρι τότε τάση. Ανάλογα με τον κινητήρα, ήταν δυνατό να μειωθεί η κατανάλωση έως και 23% σε σύγκριση με τους προκατόχους.

Η Volkswagen λάνσαρε το Golf Mk7 με ένα μεγάλο σύνολο νέων τεχνολογιών. Αυτά περιλάμβαναν το σύστημα αυτόματης πέδησης μετά την σύγκρουση, το προληπτικό σύστημα προστασίας επιβατών, καθώς και το σύστημα ελέγχου ταχύτητας και απόστασης από προπορευόμενο όχημα (Adaptive Cruise Control ACC), το Front Assist (σύστημα παρακολούθησης περιοχής εμπρός από το αυτοκίνητο) συμπεριλαμβανομένου του συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης (City Emergency Braking System). Μέχρι σήμερα, περίπου 6 εκατομμύρια μονάδες του Golf Mk7 έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής.

18 Shares