«Φρίντα κι άλλο» και πάλι στις Σέρρες για μία ακόμα παράσταση


Η συναρπαστική ζωή της Frida Kahlo επί σκηνής, έρχεται για μία ακόμα παράσταση στις Σέρρες Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» Σερρών.

Δύο επιτυχημένες σεζόν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με συνεχόμενα sold-out. Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Παραστάσεις για έναν μήνα στο φημισμένο Théâtre Marigny στο Παρίσι και στο Sibiu της Ρουμανίας, σε ένα από τα πιο αξιοσέβαστα θεατρικά φεστιβάλ της Ευρώπης.

Μετά από μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία και μία σκηνοθεσία στο Εθνικό Θέατρο (La Strada), οι ταλαντούχοι Fly Theatre επιστρέφουν για τρίτη χρονιά και έρχονται για μία ακόμα παράσταση στις Σέρρες και το Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια», μετά την sold out παράσταση του περασμένου Οκτώβρη, φέρνοντας και πάλι στο κέντρο της πόλης και στο επίκεντρο της προσοχής τη συναρπαστική ιστορία τους, βασισμένη στη ζωή και το έργο της Μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo.

Η πολυμεσική παράσταση Frida ΚΙ ΑΛΛΟ, σε κείμενο Κατερίνας Δαμβόγλου, αξιοποιεί τις αρχές των Fly Theatre – προσήλωση στον χώρο, τον ρυθμό, το σώμα και το θεατρικό παιχνίδι – για να ζωντανέψει μοναδικά και πρωτότυπα τη ζωή της Frida Kahlo.

Η παράσταση πραγματεύεται την ιστορία της ζωγράφου, τους φυσικούς περιορισμούς και τον πόνο που την ώθησαν να δημιουργήσει ένα σύμπαν που κυριαρχείται από κίνηση και πάθος.

Η Κατερίνα Δαμβόγλου ενσαρκώνει τη Μεξικανή ζωγράφο παρουσιάζοντας επί σκηνής τα βιώματα, αλλά και μια πληθώρα συναισθημάτων της εκρηκτικής και ασυμβίβαστης Frida.

Ο Robin Beer δημιουργεί ζωντανά ήχο και εικόνες μέσα από προβολή live video χτίζοντας τον κόσμο γύρω της. Με τις διαρκείς προβολές και το ζωντανό χειροποίητο video, οι Fly Theatre «ζωγραφίζουν» στη σκηνή την προσωπικότητα της Frida Kahlo μέσα από εμβληματικές εικόνες και τους πίνακές της.

Trailer παράστασης:

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Η video art συναντάει το θέατρο σε αυτήν την υψηλής αισθητικής πολυμεσική παράσταση – αφιέρωμα στη Φρίντα Κάλο.» (Τώνια Καράογλου, ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ)

«Η μεν Κατερίνα Δαμβόγλου ερμηνεύει αριστοτεχνικά την παράφορη, θυελλώδη προσωπικότητα της επιδραστικής Μεξικανής καλλιτέχνιδας, κρατώντας στέρεο και αταλάντευτο το υποκριτικό της κέντρο. Ο δε Ρόμπιν Μπίαρ, με ελάχιστα μέσα – τα χέρια του, ένα laptop και κάποιες χάρτινες φιγούρες – δημιουργεί (με προβολές και live video) ένα πολύχρωμο, οργιαστικό εικαστικό σύμπαν που υπερβαίνει τη θεατρική σκηνή, έναν σουρεαλιστικό, υβριδικό χωροχρόνο που αναδημιουργεί τη δύναμη των χρωμάτων και των συμβολισμών από τους πίνακες της Φρίντα Κάλο, μέσα από τον οποίο ανθεί αυτό το αξιοθαύμαστο παραστασιακό εγχείρημα.» (Ιωάννα Μπλάτσου, ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ)

«Η Κατερίνα Δαμβόγλου, με απαράμιλλο χιούμορ, σκηνική ευελιξία και σαρκασμό, δημιουργεί ένα απολαυστικό σκίτσο της ζωγράφου. Πραγματική αποκάλυψη ο σκηνικός χώρος που δημιουργεί ο Robin Beer με απίστευτη ταχύτητα και συγχρονισμό με την πρωταγωνίστρια. Σε ελάχιστες παραστάσεις στο εξωτερικό έχω δει χρήση αυτής της τεχνικής. Η δουλειά των Fly Theatre δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτές.» (Γιώργος Βουδικλάρης, POPAGANDA)

«Η νεαρή ηθοποιός με απαράμιλλο ταπεραμέντο, χάρη, υποκριτική κομψότητα και τσαγανό, αναπτύσσει τον ρόλο με σφοδρό ρεαλισμό και περίσσια λυρικότητα.» (Ζωή Τόλη, CULTURENOW.GR)

«Η παράσταση FRIDA ΚΙ ΑΛΛΟ είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα ενός σύγχρονου θεάτρου. Επιβεβαιώνει πως το θέατρο είναι μία τέχνη ικανή να ενσωματώσει κάθε νέο στοιχείο…Η τεχνολογία μπολιάζει την τέχνη και χαράζει νέους δρόμους εξέλιξης χωρίς να την απομακρύνει από την ουσία της.» (Ματίνα Παγουλάτου, TETRAGWNO.GR)

«Ο ρυθμός είναι καταιγιστικός. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει την επόμενη στιγμή. Δεν μπορείς ούτε καν να το υποψιαστείς. Το μόνο βέβαιο είναι πως – όταν σβήσουν τα φώτα και οι ηθοποιοί υποκλιθούν στο κοινό – η προτροπή «Κι άλλο, κι άλλο» θα έρθει αυθόρμητα στα χείλη σας.»
(Παναγιώτης Μήλας, CAT IS ART)

«Η Κατερίνα Δαμβόγλου και ο Robin Beer έφεραν μπροστά στον προβολέα τη ζωή της Frida Kahlo και την έλουσαν με φως, όχι αυτό που σ’ ενοχλεί στα μάτια, αλλά αυτό που φωτίζει τα πράγματα με ζεστασιά και όνειρο.» (Νίκος Γρυλλάκης, TFC MAGAZINE)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενο – Επεξεργασία: Κατερίνα Δαμβόγλου
Σκηνοθεσία: Fly Theatre
Δραματουργία: Μιράντα Βατικιώτη
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Ερμίνα Αποστολάκη
Φως – Ήχος – Βίντεο: Robin Beer
Μακιγιάζ: Όλγα Πάτσιου
Παραγωγή: Α.Μ.Κ.Ε. «Βασίλης Δαμβόγλου»
Οργάνωση παραγωγής: Αναστασία Ταμουρίδου – ARTos & Θέαμα
Παίζουν: Κατερίνα Δαμβόγλου – Robin Beer

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος: Δημοτικό Θέατρο Αστέρια, Περιστέρη Κωστοπούλου 4, Σέρρες
Παράσταση: Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στις 21:30
Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό | 10€ φοιτητών, ανέργων, άνω των 65 & ΑΜΕΑ
Προπώληση εισιτηρίων: Μέσω VIVA.GR, στο Καφέ+Ράδιο Μπλε Γιακάς (Παύλου Μελά 5) και από το ταμείο του θεάτρου Αστέρια (ωράριο ταμείου: Δευτέρα – Παρασκευή 11:00-13:00 & 18:00-21:00, Σάββατο 11:00-13:00)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 23210 54755.

Ακολουθείστε τους Fly Theatre και την παράσταση στα Social Media:

official FB page ομάδας
official FB page παράστασης
FB event παράστασης

official instagram account
official website

Κοινοποίηση