Επίσκεψη του Θ. Καράογλου στον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης

Τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, στο Επισκοπείο Σερρών, ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θ. Καράογλου, ο οποίος ευρέθη στην πόλη των Σερρών για υπηρεσιακούς λόγους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος υπεδέχθη με εγκαρδιότητα τον κ. Υφυπουργό, με τον οποίο είχε κατ' ιδίαν συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως για ζητήματα που αφορούν το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας. Ο Σεβασμιώτατος έθιξε ιδιαιτέρως το ζήτημα της προετοιμασίας, από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, σειράς επετειακών εκδηλώσεων, κατά το προσεχές έτος 2021, κατά το οποίο συμπληρώνονται 200 έτη από την έναρξη της ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, της οποίας πρωτεργάτης υπήρξε ο Σερραίος Αρχιστράτηγος Εμμ. Παππάς.

Ο κ. Καράογλου τόνισε στον Σεβασμιώτατο, ότι σέβεται βαθύτατα την Εκκλησία και εκτιμά ειλικρινώς την μεγάλη προσφορά Της στην συνοχή και ενότητα του Έθνους μας και μάλιστα στα χρόνια της κρίσεως.

Επίσης, διαβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο, ότι το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, δια συντονισμένων ενεργειών του, θα στηρίξει την υλοποίηση των ως άνω επετειακών εκδηλώσεων, καθώς αυτές έχουν να προσφέρουν σπουδαία μηνύματα ζωής και γνησίου πατριωτισμού στους σημερινούς Έλληνες.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον κ. Καράογλου, υγεία και δύναμη παρά Θεού στα υψηλά και ευθυνοφόρα Υπουργικά του καθήκοντα και του προσέφερε ως ευλογία, εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης.

Κοινοποίηση