Πλούσια η δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής την περίοδο των εορτών

Με τον ετήσιο χορό του, ανήμερα των Θεοφανείων, έκλεισε την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής. Το παρών έδωσαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Αργύρης Χατζημάρκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Λεωνίδας Ψαρράς και Απόστολος Ντόλκος, ο πρόεδρος του Καπνικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Τσερβίστας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Τερπνής κ. Αθανάσιος Μιχαλάκης, οι τοπικοί σύμβουλοι Ιωάννης Ντούλας και Αθανάσιος Δήμου, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ. ΝΔ Νιγρίτας κ. Κατερίνα Χατζηστραβού, ο χοροδιδάσκαλος Παραδοσιακών Χορών των τμημάτων του συλλόγου κ. Γιώργος Τσιαπκόλης, ο Γυμναστής – προπονητής στο Τμήμα Βόλεϊ του συλλόγου κ. Βάιος Μακρής καθώς και μέλη και φίλοι του συλλόγου.

Το ΔΣ του συλλόγου ευχαριστεί θερμά:
• Την εταιρεία Κοτόπουλα ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, που για ακόμη μία χρονιά πρόσφερε τα γεύματα των παιδιών
• Το Κοσμηματοπωλείο ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΚΑΡΑ, που πρόσφερε το μεγάλο δώρο της βασιλόπιτας του χορού, που κέρδισε ένα φίλος του συλλόγου από τις Σέρρες
• Τους επαγγελματίες της Τερπνής, της Νιγρίτας και των περιχώρων για τα μοναδικά δώρα που πρόσφεραν
• Το αρτοποιείο Γιώργος Παπαδόπουλος στις Σέρρες για την προσφορά της βασιλόπιτας
• Το αρτοποιείο Τουλάκη για την προσφορά του σε βασιλοπιτάκια

Εορταστικές επισκέψεις στην Μονάδα «ΑΛΚΜΗΝΗ»
Τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΑΛΚΜΗΝΗ» επισκέφτηκε στις 13 και 21 Δεκεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής, προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές και να μοιραστούν στιγμές χαράς με τους φιλοξενούμενους και τις φιλοξενούμενες της μονάδας, ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Έτσι, την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου εμφανίστηκαν στη Μονάδα τα δύο Τμήματα Μπαλέτου, με τις μικρές μπαλαρίνες να χορεύουν «μαγικά» σε ρυθμούς χριστουγεννιάτικων μελωδιών, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους Μαρινέλας Τσαλουχίδου.

Το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, το Παιδικό Τμήμα Χορού παρουσίασε υπό τον χοροδιδάσκαλο Γιώργο Τσιαπκόλη παραδοσιακούς χορούς, το Τμήμα Ζούμπα με τη Γυμνάστρια – δασκάλα των παιδιών Στέλλα Ξοβέρη χόρεψε σε ανάλογους ρυθμούς και το Τμήμα Πιάνου με τη δασκάλα των παιδιών Αθανασία Μπλάγκου έπαιξε και τραγούδησε τα κάλαντα των Χριστουγέννων και άλλα εορταστικά τραγούδια.
Ο Σύλλογος εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην «ΑΛΚΜΗΝΗ» για τη «ζεστή» φιλοξενία και για τα δώρα που πρόσφερε στα παιδιά.

«Βραδιά μπαλέτου»!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της 13ης Δεκεμβρίου, μετά την εμφάνιση στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΑΛΚΜΗΝΗ» ακολούθησε «βραδιά μπαλέτου» στο καφέ-μπαρ BARLEY, όπου τα παιδιά έκαναν μία ακόμη ξεχωριστή εμφάνιση, ενώ τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το γλυκύτατο θέαμα.

Αναζητώντας τη μαγεία των Χριστουγέννων
Τη γειτονική, μαγευτική την περίοδο των εορτών, Θεσσαλονίκη επισκέφθηκαν τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης εκδρομής που διοργανώθηκε. Ο εορταστικός διάκοσμος, οι στολισμένοι δρόμοι, οι υπαίθριες μουσικές παραστάσεις, το χριστουγεννιάτικο χωριό, οι δράσεις και τα παιχνίδια συνεπήραν όσους συμμετείχαν στην εκδρομή, ενώ οι βόλτες στο κέντρο της πόλης, στα Λαδάδικα και στο Θερμαϊκό αποτυπώθηκαν σε αμέτρητες φωτογραφίες και selfies, που κατέκλυσαν τα κοινωνικά δίκτυα!

Χριστουγεννιάτικη γιορτή
Τέλος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής συμμετείχε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Κοινότητας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινότητας κ. Αθανάσιου Μιχαλάκη. Η Πλατεία του χωριού γέμισε μουσικές και χρώματα, τα παιδιά απόλαυσαν βόλτες με την άμαξα, χάρη στη συμμετοχή του Ιππικού Ομίλου Νιγρίτας και ο Αι Βασίλης πρόσφερε δώρα στα παιδιά!
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που στήριξαν τις δράσεις του και εύχεται να έχουμε όλες και όλοι μία καλή, δημιουργική χρονιά, με υγεία πάνω απ’ όλα!

Κοινοποίηση