Καραμανλής: Αλλαγές στον ΚΟΚ-Έρχονται πρόστιμα για ΛΕΑ (Βίντεο)

Για αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με υψηλά πρόστιμα για συγκεκριμένες παραβάσεις έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με στόχο την εφαρμογή του νόμου από τους οδηγούς απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινής Πιπιλή.

Ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε ότι το υπουργείο έχει έρθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί «πακέτο οδικής ασφάλειας», συμπληρώνοντας ότι θα ξεκινήσει σύντομα η συζήτηση για τα χιονολάστιχα. «Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ακόμα έχουμε το σύστημα των αντιολισθητικών αλυσίδων. Όταν πάμε σε έναν αυτοκινητόδρομο και πρέπει να βάλουμε αλυσίδες, πρέπει να σταματήσουμε, να τις βάλουμε, να τις βγάλουμε και πολλές φορές δεν μπορούμε να τις βάλουμε και να τις βγάλουμε. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που είχαμε το πρόβλημα στη Μαλακάσα. Το ζήτημα λοιπόν είναι ότι άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και των Βαλκανίων με κατά κεφαλήν εισόδημα χαμηλότερο της Ελλάδος, έχουν νομοθετήσει τα χιονολάστιχα για συγκεκριμένο διάστημα», είπε ο κ. Καραμανλής.

Αυστηροποίηση του ΚΟΚ

Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την οδήγηση στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης, την υποχρεωτική χρήση χειμερινών ελαστικών, την αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την οδική συμπεριφορά των πολιτών.

Gepostet von Kostas Karamanlis am Freitag, 17. Januar 2020

14 Shares