Ίκαροι Σερρών – Πανσερραϊκός Κρι Κρι: 59-63-Το ντέρμπι βάφτηκε «κόκκινο»!

Μια σπουδαία νίκη βαθμολογικής, και όχι μόνο, σημασίας πέτυχε στην πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος ο Πανσερραϊκός Κρι Κρι, ο οποίος με τον τρόπο αυτό παρέμεινε κοντά στους πρωτοπόρους που αυτή τη στιγμή κατέχουν τις προνομιούχες θέσεις ανόδου. Στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό της Κοιλάδας, ο αγώνας μεταξύ των δύο Σερραϊκών ομάδων ήταν από την αρχή του ένα πραγματικό ντέρμπι!

Οι «κόκκινοι», αν και προηγήθηκαν στο σκορ με 0-3, είδαν τους Ικάρους να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να ξεφεύγουν με 14-5 στο 6’. Μετά το τάιμ άουτ που πήρε εσπευσμένα ο κόουτς Θεοδωρίδης, αλλά και τις αλλαγές που έκανε στο σχήμα της ομάδας του, τα «λιοντάρια» έτρεξαν αμέσως ένα σερί 0-10 και προηγήθηκαν ξανά με 14-15 στο 8′.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (20-18 η πρώτη περίοδος και 27- 27 στο 15’). Ο Πανσερραϊκός που ήταν χαρακτηριστικά άστοχος από την περιφέρεια με ποσοστό 1/11 τρίποντα στην 2 η περίοδο, κατάφερε να παραμείνει κοντά στο σκορ με τη λήξη του ημιχρόνου (33-29).

Στην επανάληψη, παρότι ο ηγέτης των «κυανοκίτρινων» Γιάννης Κακιούζης που φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 18 πόντους στο πρώτο μέρος του αγώνα, περιορίσθηκε αισθητά από την άμυνα των τυπικά «φιλοξενουμένων», είδε την ομάδα του να βρίσκει λύσεις με εύστοχα σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75 και να προηγείται συνεχώς με μια απόσταση ασφαλείας στο σκορ ως το 27’ (49-42). Τότε οι «κόκκινοι» κατάφεραν να πλησιάσουν στο καλάθι (49-47), αλλά οι «γηπεδούχοι» με ένα ακόμη τρίποντο διαμόρφωσαν το τελικό 52-47 της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο τα «λιοντάρια» που ήταν παθιασμένα και αποφασισμένα για τη νίκη, έσφιξαν την άμυνα τους και κράτησαν τους αντιπάλους τους άποντους για πέντε ολόκληρα αγωνιστικά λεπτά, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 52-56 στο 35’! Ωστόσο, οι Ίκαροι με νέο τρίποντο πλησίασαν ξανά στον πόντο (55-56) τρεισήμισι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, αλλά στο σημείο εκείνο μέτρησαν το καθαρό μυαλό και η εμπειρία και ο Πανσερραϊκός με 5 συνεχόμενους πόντους προηγήθηκε με 56-61 στο 39’. Οι Ίκαροι και πάλι με τρίποντο επανήλθαν σε απόσταση βολής (59-61) 43" πριν τη λήξη, αλλά ένα καθοριστικό καλάθι του Γρίψιου μετά από επιθετικό ριμπάουντ έβαλε την «κόκκινη σφραγίδα» στο ροζ φύλλο του αγώνα!

Ο προπονητής των «λιονταριών» κ. Ραδής Θεοδωρίδης δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Ήταν μια μεγάλη νίκη για την ομάδα μας. Οι παίκτες δείξανε «μέταλλο» ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Νομίζω ότι η άμυνα μας έδωσε τη νίκη. Ήμασταν πιο έτοιμοι και θέλαμε περισσότερο το παιχνίδι, αφού στα πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα ήμασταν πιο εύστοχοι και είχαμε μεγαλύτερο πάθος. Ήταν μια νίκη που οι παίκτες χρωστούσαν στον εαυτό τους. Το επόμενο παιχνίδι με τη ΜΕΝΤ είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Θα δουλέψουμε σκληρά μέσα στην εβδομάδα, ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και σε αυτή την αναμέτρηση.»

Διαιτητές: Αγραφιώτης – Δέλλας.

Δεκάλεπτα: 20-18, 13-11, 19-18, 07-16 (επιμέρους), 59-63 (τελικό)

Ίκαροι STIHL (Ρούλης – Αθανασίου): Αγγειοπλάστης, Δαλαγκόζης 4, Κακιούζης 25(1), Καμπέρης 4(1), Κουτσοκώστας 3(1), Μπίλιος 3(1), Παρχαρίδης, Σιδερίδης 14(3), Φραγκούλης 6(1).

Πανσερραϊκός Κρι Κρι (Θεοδωρίδης): Γεωργιανός Ν., Γεωργιανός Π. 17(1), Γρίψιος 5, Δημητρακάς 4, Θολιώτης 4, Ντίνος 4, Κάτος 13 (2),Συμεωνίδης 9, Τράκας 6(1), Χατζηανδρέου 1, Χορτομάρης.

M.V.P.: Γεωργιανός Παντελής.

Αξιοσημείωτα από την αναμέτρηση:

 Αναμφίβολα, η ομορφότερη στιγμή της αναμέτρησης έλαβε χώρα στο ημίχρονο, όταν οι μικροί αθλητές από τις ακαδημίες των δύο ομάδων που παρακολουθούσαν μαζί το παιχνίδι, μπήκαν στο παρκέ για να αγωνιστούν σε διαγωνισμούς που οργάνωσαν οι υπεύθυνοι των γηπεδούχων.

 Στο κατάμεστο Δ.Α.Κ. που επικράτησε κόσμια ατμόσφαιρα, ξεχωριστό χρώμα και παλμό στην κερκίδα έδωσαν οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Πανσερραϊκού από τους Συνδέσμους Che Guevara και Red Lions!

 Πολύ καλή ήταν η διαιτησία των κ.κ. Αγραφιώτη και Δέλλα που σφύριξαν το ντέρμπι με ορθό τρόπο.

 Ο επόμενος αγώνας των «λιονταριών» θα λάβει χώρα και πάλι στο κλειστό της Κοιλάδας εναντίον της ιστορικής Μ.Ε.Ν.Τ. την προσεχή Κυριακή 02.2.2020. Σε περίπτωση νίκης και κάλυψης της διαφοράς των 3 πόντων του πρώτου αγώνα η κορυφή του πρωταθλήματος «θα πάρει φωτιά»!

 

Κοινοποίηση