Αγωνία για το μέλλον καθαριστριών στην Π.Ε. Σερρών- Στο πλευρό τους ο Π. Σπυρόπουλος (Βίντεο)


Σε… τεντωμένο σκοινί βαδίζουν τον τελευταίο καιρό, περίπου 15 καθαρίστριες, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Το θέμα δεν αφορά όλες τις καθαρίστριες, αλλά περίπου 15, οι οποίες εργάζονται με το παλαιό καθεστώς για περισσότερα από 10 χρόνια, δηλαδή με το γνωστό μπλοκάκι.

Αυτή τη στιγμή, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών είναι η μόνη σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, καθώς σε όλες τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες, η καθαριότητα έχει ανατεθεί σε εργολάβους.

Μιλώντας στο Infonews24, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, τόνισε πως καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να παραμείνουν οι καθαρίστριες στη θέση τους, ειδάλλως- σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση- θα πρέπει να γίνει διαγωνισμός και να ανατεθεί το έργο σε εργολάβο.

«Καταφέραμε να τις κρατήσουμε για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και περιμένουμε περαιτέρω οδηγίες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Στόχος μου είναι να τις κρατήσω. Η πίστωση για το 2020 εγκρίθηκε και από το Περιφερειακό Συμβούλιο και από την οικονομική επιτροπή, αλλά δυστυχώς η Αποκεντρωμένη την ακύρωσε και περιμένω τις οδηγίες,» επεσήμανε ο κ. Σπυρόπουλος στο Infonews24 και πρόσθεσε:

«Η επιλογή των καθαριστριών είναι οικονομικότερη, γιατί αμείβονται με τη χαμηλότερη αμοιβή και γι’ αυτό ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε να τις κρατήσουμε για αρκετούς μήνες ακόμη. Είμαστε η μόνη Π.Ε., καθώς στις υπόλοιπες έχουν ‘μπει’ εργολάβοι και καταλαβαίνετε τι προβλήματα δημιουργούνται όταν αναλαμβάνουν εργολάβοι. Τα έχουμε δει στο παρελθόν. Δύσκολες συνθήκες εργασίας και πολλές φορές μη αμειβόμενοι εργαζόμενοι».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών έχει συναντηθεί με τις εργαζόμενες, οι οποίες ενημερώθηκαν πλήρως για τα δικαιώματά τους και για το νομικό πλαίσιο και τους γνωστοποίησε τη θέλησή του να παραμείνουν στις θέσεις τους.